Przepraszam że tak jedno pod drugim, ale ponieważ to osobny problem więc dla większej przejrzystości wybrałem ten sposób, zamiast edytowania poprzedniego postu.
Po pierwsze czytając oryginalne materiały BMS znalazłem gdzieś zdanie, że w BMS-ie wystawienie podwozia automatycznie otwiera hamulce aero. Z tego co pamiętam w poprzednich wersjach tego nie było, ale gdy podchodzę do lądowania z wypuszczonym podwoziem i zmieniam widok na widok samolotu z zewnątrz nie widzę abym miał otwarte hamulce, a dodatkowo nie czuję takiego spadku prędkości.
Czy to jakiś błąd w materiałach drukowanych, czy ja mam jakiegoś babola?
I drugie. Bardzo mi się podoba HMCS. Jak rozumiem działa tylko dla pocisków AIM 9 w wersji X. I jak rozumiem umożliwia lokowanie bandytów patrząc poza HUD-em.
Rozumiem że to lokowanie poprzez naciśnięcie przycisku TMS UP, czy przez najechanie wyświetlaczem na bandytę i w jakim trybie radaru. Coś kombinowałem i nie bardzo mi wychodzi.
I jeszcze jedna taka luźna refleksja. Zawsze w symulatorach ceniłem efekty wizualne, nie raz (chociażby dla Falcona 4.0) przebudowywałem lub wymieniałem sprzęt. Jednak grając w BMS-a stwierdzam, że to chyba pierwszy przypadek, że absolutnie nie zwracam uwagi na oprawę, tak mi się to podoba

Aczkolwiek przed paru dniami ściągnąłem ze strony BMS dodatek Tom`s Korea 2015 i muszę przyznać, że Korea wygląda lepiej.
A i jeszcze jedno, przeglądam różne materiały w tym i filmy i w paru filmach (notabene doskonałych) a`propos DCS autorzy nie potrafili wyjaśnić dlaczego przy konfiguracji DCS są opcje 4 ekranów MFD. Otóż w drukownych materiałach to wyjaśniono. Chodzi o opcję widoku na wprost z czterema ekranami MFD w rogach, wtedy można to zastosować. Nie sprawdzałem, ale pamiętam że w oryginalnym Falconie takie cuda z 4 wyświetlaczami robiłem. To tak na koniec, aby nie było że nic nie czytam i idę na łatwiznę