Symulator F-16 postawiony jest w chwili obecnej na 3 komputerach. Wszystkie 3 pracują na Win10. Główny komputer obsługuje OpenCockpits, SimpitWarp, HSC Codeking'a, FAST, oraz serwer dla MFD Extractor. Dwa pozostałe to hosty dla MFD Extractora jeden to MFD lewy + prawy a drugi to dwa wyświetlacze pod wskaźniki w konsoli centralnej. Co do win 10 i poprawnej współpracy trzeba pamiętać aby uruchamiać każde z oprogramowania jako administrator - w szczególności dotyczy to OpenCockpit i HSC(tutaj zalecam również włączenie opcji uruchomienia w trybie zgodności z winXP lub Win7). Dodatkowo ponieważ korzystam z PPjoy trzeba było wyłączyć cyfrową obsługę sterowników, bo zarówno win 8.1 jak i 10 blokuje sterowniki nieautoryzowane z nieznanego źródła. Jedyna rzecz z jaką jest problem to zapamiętanie ustawień w Hotas Cougar Control Panel - mimo zapisanych profili i ustawień zawsze po restarcie wraca do ustawień domyślnych - po prostu trzeba pamiętać że przy każdym uruchomieniu kompa należy uruchomić HCCP i załadować profil z konfiguracją. Mimo, że zainstalowane jest 4.33, nie przesiadałem się jeszcze na niego z tego względu, że całość skryptów pisałem pod 4.32, a nie miałem czasu rekonfigurować skryptów i ustawień dla 4.33. Uważam, że nie ma co się bać Win10 jeśli chodzi o HSC, MFD Extractor czy OpenCockpits. Gdyby ktoś miał problemy mogę wspomóc, bo przerabiałem już ich sporo i prawie każdy był do rozwiązania:)