Autor Wątek: Groza z monitora  (Przeczytany 44024 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Groza z monitora
« Odpowiedź #90 dnia: Października 17, 2014, 14:36:35 »
Po kiego grzyba ktos coś takiego robi? (nie, jeszcze nie ztetryczałem do reszty)...

Offline cygan

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #91 dnia: Października 17, 2014, 17:58:59 »
Straszne, przynajmniej od 45-tej sekundy... http://www.wykop.pl/link/2202406/hatred-trailer-nowej-ciekawie-zapowiadajacej-sie-polskiej-gry/   Brrryyy... dla dzieci pod choinkę... :(
Wzbili się na wyżyny pomysłowości, jeśli chodzi o fabułę i skomplikowanie rozgrywki ...... niema co. A teraz małolaty- bo raczej wpadnie im to w ręce i potem na dyski- będą łykać to w swoją rozwijającą się dopiero psychikę.
FS 2004/FSX  DCS  BMS  TOH  ARMA3

« Odpowiedź #92 dnia: Października 17, 2014, 18:32:34 »
"Hatred" - trailer nowej ciekawie zapowiadającej się polskiej gry" W którym miejscu?

Ciekawie zapowiadające się gra to jest właśnie Cyberpunk 2077, a Hatred to kolejna gra zrobiona dla kasy, która poleci do koszyków w supermarketach.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #93 dnia: Października 18, 2014, 09:33:50 »
Po kiego grzyba ktos coś takiego robi? (nie, jeszcze nie ztetryczałem do reszty)...

Odpowiedź jest prosta i oczywista - dla kasy. Mają gwarantowany shitstorm w mediach, pewnie nie tylko komputerowych a więc darmowy rozgłos i reklama bez własnych nakładów na promocję produktu. Im więcej ludzi będzie o tym pisać i oburzać się tym lepiej dla twórców, bo info o grze dotrze do większej ilości małolatów i zjebów (zakładam że to dwie główne grupy docelowe).

« Odpowiedź #94 dnia: Października 18, 2014, 11:25:19 »
Vow, wiem niestety o co kaman :(. Kiedyś mialem gdzieś takie "produkcje". Od kiedy junior zaczyna wykazywać zainteresowanie " co tam biega po ekranie komputerka", zaczynam dostrzegać taki shit w innym świetle. Ehh...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #95 dnia: Października 18, 2014, 14:38:51 »
Tak, shitstorm zrobi tu za darmo im marketing, o ile Steam, czy GOG ją dopuszczą: http://www.gram.pl/news/2014/10/17/gog-decyzje-o-dystrybucji-hatred-podejmie-po-zapoznaniu-sie-z-gra.shtml . Dla mnie "chora" gra budząca niezdrowe emocje i też mi ciężko zrozumieć autorów, ale żyjemy w czasach gdzie w galerii sztuki można znaleźć zrobioną kupę i też ktoś taką "sztukę" dopuszcza.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #96 dnia: Października 18, 2014, 18:40:00 »

Skończyłem "Zaginięcie Ethana Cartera". Recenzji w sieci jest już sporo więc nie za bardzo co się rozwodzić (a za dużo wiedzieć to też nie ma co). Naprawdę warto. Dawno nie grałem w tak dobrą i dojrzałą grę tego typu, o ile w ogóle "gra" to tutaj dobre słowo. Tu bardziej pasuje słowo książka, albo interaktywny filmy. Coś co prezentuje zupełnie inne podejście, coś gdzie autorzy pałują od pierwszych chwil nas po głowie. Nie ma tu map, inwentarza, kierunków, podpowiedzi itp. Jesteśmy tylko my i wciągająca z każdym krokiem fabuła, którą widać na ekranie. To jest tutaj mega mocna strona tytułu. Astronautom udało się zbudować świetny klimat grą obrazów i muzyki, który można było poznać w serialu Miasteczko Twin Peaks, albo filmie z Al Pacino Bezsenność z pewną dozą grozy (ale to nie horror). Nie jest jakaś długa, mi nie spiesząc się zajęła wg. Steam 7h (nie korzystałem z żadnych podpowiedzi z sieci, uparłem się tak wiedząc, że jest krótka), czyli w sumie dwa dłuższe wieczorki. Pierwsze odczucia miałem mieszane, wręcz chwilami ziewałem by załapać o co tutaj tak naprawdę chodzi, bo tylko chodzę i zwiedzam, a potem okazało się, że umykały mi istotne fakty. Fotorealistyczna grafika za to miażdży. Do tej pory sądziłem, że najlepsze lasy są w ArmA 3, ale tutaj to po prostu jeszcze skok + 50%, a śmiga bardzo miło (czasem coś się tam doczyta). Aż żal, że już koniec. Owszem, niektóre rzeczy można by być może zrobić inaczej, może lepiej, nie wiem, kwestia gustów, ale tak czy siak to tytuł, który pochłania się jednym tchem, a i chce się do niego wracać jak do ulubionej książki.

Kawałek video: https://www.youtube.com/watch?v=StN4rQVZ8xQ

www.yoyosims.pl

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #97 dnia: Października 18, 2014, 20:35:46 »
Yoyo jak wygląda upływ czasu w tej grze? Pora dnia się zmienia, czy przez te siedem godzin gry jest permanentny zachód słońca?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #98 dnia: Października 19, 2014, 08:38:12 »
Jest właściwie jedna pora dnia, ale ma to akurat pewne uzasadnienie.

Jak coś to wystawiłem tutaj: http://il2forum.pl/index.php/topic,16645.0.html .
« Ostatnia zmiana: Października 20, 2014, 08:33:13 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #99 dnia: Lutego 22, 2015, 00:01:40 »
Obcy: Izolacja.

Echh, zwlekałem z tym tytułem, aż nabierze w miarę normalnych cen (co właśnie się stało, bo przypadkiem w sklepie trafiłem na boxa za nieco więcej niż 60zł). Jak ktoś nie grał, a lubi takie klimaty, to po prostu pozycja obowiązkowa. Klimat dla mnie bomba, stan narastającego zagrożenia wszechobecny. Kombinowania trochę jest, ale nie jest to jakaś mocna cecha, raczej autorzy prowadzą nas mocno za rączkę. Niemniej w tytule coś jest co nie pozwala się oderwać od monitora każdego wieczora. Co ważne tytuł świetnie wkomponowuje się w całą filmową sagę. Gra się niczym w sumie jakby się oglądało kolejny odcinek Obcego z niezłym scenariuszem. Wreszcie jakiś Obcy na PC wart faktycznie gry.
« Ostatnia zmiana: Lutego 22, 2015, 09:01:00 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #100 dnia: Lutego 22, 2015, 18:38:55 »
Posiadam Obcego.
To pierwsza gra od lat, która przykuła moją uwagę od początku posiadając niesamowity klimat oprawiony niezłą grafiką oraz fajnym AI.
Uciekanie przed obcym jest trudne, bo kiedy nas dostrzeże jest już za późno na jakikolwiek ruch - nie raz chowałem się w szafkach, a dziad i tak mnie znalazł :D
Dodatkowym zagrożeniem są złe androidy, które choć są wolne potrafią bez większego problemu zabić człowieka.

Gram na maksymalnych ustawieniach z zestawem 5.1 oraz obowiązkowo ciemnym pokoju. Jest moc, są wrażenia - ostatnio podczas kończenia misji - wbiegłem do windy i nacisnąłem przycisk - drzwi się zamykały, ale obcy przebił mi plecy ogonem. Wszystko okraszone piękną scenką.
Na razie jestem w misji kiedy to trzeba było się wspiąć na drabinie kiedy pokój płonął.

« Odpowiedź #101 dnia: Lutego 24, 2015, 22:36:28 »
No i co tam dalej Forsbergu? Wspiąłeś się na tą drabinkę?
A ile w tym widać twórczości faceta który zleciał niedawno ze schodów i raczył się w ten sposób zabić - czyli Gigera, całkowicie mnie tym załamując, bo w skrytości ducha miałem nadzieję, że jeszcze uda mi się go zobaczyć.

Offline rafgath

• *
  • Lok'tar Ogar
« Odpowiedź #102 dnia: Lutego 24, 2015, 23:04:54 »
Ja gre kupilem w dniu premiery i jak do tej pory nie skonczylem. Poczatek jest genialny i mocno wbija w ziemie - szczegolnie grafa rodem z jedynki - ale niestety po kilku godzinach gra cignie sie niemilosiernie (jak lot ze wschodniego na zachodnie wybrzeze) i zaczyna troche przynudzac . I nawet obcy dawno juz przestal straszyc.
System: Intel Core I-7 7700K CPU @ 4.8GHz, Corsair H100i v2, EVGA Z270 FTW-K, Kingston HyperX Fury Black 16GB PC 21300, EVGA GeForce GTX 1080 FTW GAMING ACX 3.0 , Windows 10 64 bit

Prepar 3D v4 / X-Plane 11

« Odpowiedź #103 dnia: Lutego 25, 2015, 14:14:07 »
No i co tam dalej Forsbergu? Wspiąłeś się na tą drabinkę?

Tak, obecnie mam miotacz ognia i ciekawostką jest, że obcy uczy się - przy pierwszych razach po prostu uciekał. Teraz nauczył się, że miotacz ognia boli i przy samym wyciągnięciu i nacelowaniu go obcy się zatrzymuje i tylko patrzy na ciebie - czeka na okazję by zaatakować. Czasami to zrobi, czasami nie.
Zawsze to kilka sekund na ucieczkę.

« Odpowiedź #104 dnia: Lutego 25, 2015, 21:29:05 »
Aha, no to jak zwykle są dwie sprzeczne opinie.  :D
Mimo wszystko w tej grze będzie pociągające atmosfera, nie planuje się bać. Tak na marginesie, Giger czytał Lema i mówił o swojej fascynacji jego pomysłami. Dla mnie tą atmosferę czuć tylko w pierwszej części filmu, mam nadzieję, ze coś z tego jest w grze. A to, że Obcy się uczy to fajnie! Tak ma być!
Kiedyś chciałem uchwycić moją interpretację Obcego, z tym całym intelektualnym balastem w rodzaju wpływów Lema, Lovecrafta, czy Moebiusa na atmosferę pierwszej części - wyszło mi z tego coś takiego
W każdym razie to czego szukam to gęsta, "opiumowa" atmosfera.