Autor Wątek: DCS: World 1.2.1 Now Available  (Przeczytany 21411 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mmaruda

• Gość
Odp: DCS: World 1.2.1 Now Available
« Odpowiedź #45 dnia: Października 05, 2012, 04:37:55 »
Im się nic nie popierniczyło, po prostu mają gdzieś ludzi, którzy mają z płynnością problemy. Wielokrotnie podejmowałem z nimi dyskusję na forum (z moderacją znaczy się) i żadnych ustępstw nie było. To akurat typowe w polityce ED. Nie chce im się poświęcać czasu na optymalizację, bo zajęłoby im to tyle, że jak by skończyli, to już i tak wszyscy mieliby 3 razy szybszy sprzęt. Problem w tym, że producenci sprzętu faktycznie wypuszczają coraz szybsze produkty, ale jakoś nie są one robione pod specyfikę DCSa. Obawiam się, że będzie gorzej, bo nowy FM rakiet to kolejne skomplikowane obliczenia, które obciążą procesory (czytaj bardziej zapchają te 40% ich utylizacji).

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #46 dnia: Października 05, 2012, 07:04:04 »
Odnośnie wydajności, cytacik z EDForum:

Cytat: SFJackBauer;1557748
"FSX runs crap on my computer."

"Of course the problem is FSX, that crappy outdated engine".

"DCS runs crap on my computer".

"Of course the problem is you, your computer and your unwillingness to spend more money on it."
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #47 dnia: Października 05, 2012, 14:38:31 »
Juz jest 1.2.16192 :-)
http://il2forum.pl/index.php?topic=5137.msg74259#msg74259

"Jeśli pilot zawali, pilot ginie. Jeśli kontroler zawali, pilot ginie."

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #48 dnia: Października 05, 2012, 15:46:00 »
Widać przynajmniej u mnie wyraźny wzrost fps-ów, ale takie miałem w wersji 1.2.0, więc nie wiem czy to krok na przód czy powrót do przeszłości :)

« Odpowiedź #49 dnia: Października 05, 2012, 16:09:22 »
Jest jakaś domowa metoda na problemy z kursorem czy trzeba czekać na następny oficjalny update?

Offline uziel101

• 16th VTFS
  • *
  • samoloty, czołgi, pociągi
« Odpowiedź #50 dnia: Października 05, 2012, 16:50:45 »
Jest znaczny wzrost fps. U mnie około 50 procent w górę. Jest i problem z kursorem. Sposobów nie znam pewnie trzeba czekać na pacza.
That's Vietnam music... can't we get our own music?

« Odpowiedź #51 dnia: Października 05, 2012, 17:02:45 »
Zastanawia mnie, czy oni testują wersję przed wypuszczeniem w ogóle? No ten kursor i zjazd FPSów to ślepy by zauważył.
Zrobili autoupdate to teraz gracze zostali testerami :). Nie musimy już ściągać 3GB patchy wiec pewnie wpadli na pomysł, że jak co kilka dni ściągniemy sobie 50-100MB patcha to korona nam z głowy nie spadnie.

« Odpowiedź #52 dnia: Października 05, 2012, 17:19:34 »
Z tymi FPS-sami to dziwna sprawa. Mnie po instalacji wersji 1.2.1 wzrosły w porównamiu do poprzedniej. Ogólnie wszyscy wypowiadali się o spadku. Doszedłem do wniosku, że przyczyna tkwi w niezainstalowanych modach. Po instalacji dzisiejszej wersji nie zauważyłem jednak wyrażnego wzrostu ale na pewno nie jest gorzej :-)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #53 dnia: Października 05, 2012, 18:24:13 »
Zrobili autoupdate to teraz gracze zostali testerami :). Nie musimy już ściągać 3GB patchy wiec pewnie wpadli na pomysł, że jak co kilka dni ściągniemy sobie 50-100MB patcha to korona nam z głowy nie spadnie.

Ale mnie już szlag trafia z instalacja modow 5 x w tym tygodniu. Tych samych.

Ten 6192 po załadowaniu misji jeszcze na pauzie haczy okropnie przez kilka chwil. Już był taki sam, potem było ok, a teraz znów.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #54 dnia: Października 05, 2012, 19:54:55 »
Ja modów narazie nie instaluję, oprócz textur ziemi. Ostania poprawka nie dokonała w tych plikach zmiany. Sytuacja musi się wyklarować. Ta nerwówa z poprawkami pewnie spowodowana jest przygotowaniami do LockOn 3.

Offline Versor

• 13 WELT
  • *
  • 6 WELT
« Odpowiedź #55 dnia: Października 05, 2012, 22:10:03 »
Witam wszystkich. Troche odszedłem od tematu DCS-a, przekwalifikowałem się na pilota cywilnego w MFSX ale postanowiłem dzisiaj zobaczyć co się tu dzieje po obejrzeniu jakiegoś tam trailera na youtubie. Panowie o co tu chodzi bo od nadmiaru informacji i filmów już mnie głowa boli. Co to jest DCS WOLRD, DCS Combined ARMS czy jakos tak, co to jest Flaming Cliffs 3 o co w tym wszystkim biega ??? Przecież to wygląda jak jakaś papka ( jak by powstawało wszytko na raz), IRIS, Razbam tworzą samoloty, dlaczego jedni i drudzy siedzą nad F-15?? O co chodzi??. Ściągnałem przed chwilą DCS World polatać żabą, sądziłem, że zobaczę wpełni klikalny nowy kokpit ale się pomyliłem - w sumie to za darmo więc nie narzekam :P Ale jak by mi ktoś mógł wytłumaczyć o co chodzi był bym wdzięczny Pozdrawiam

« Odpowiedź #56 dnia: Października 05, 2012, 22:34:51 »
Dcs World scala wszystkie moduły (A-10, Ka 50, Mustanga,  itd. To najkrótsza odpowiedz.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #57 dnia: Października 05, 2012, 22:48:21 »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #58 dnia: Października 06, 2012, 00:06:29 »
Z jednej strony doceniam zapał i chęć naprawienia problemów. Z drugiej strony takie tempo wypuszczania aktualizacji do klientów każe zastanowić się, czy tam ktokolwiek kiedykolwiek czytał cokolwiek na temat inżynierii oprogramowania.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

_michal

• Gość
« Odpowiedź #59 dnia: Października 06, 2012, 00:09:06 »
Z jednej strony doceniam zapał i chęć naprawienia problemów. Z drugiej strony takie tempo wypuszczania aktualizacji do klientów każe zastanowić się, czy tam ktokolwiek kiedykolwiek czytał cokolwiek na temat inżynierii oprogramowania.

To jest mass testing na żywym organiźmie. Całkiem niezły zresztą, 1C na przykład patcha testują już od roku - ostatni patch na Steamie pojawił się 17 października, lol.