Trochę polatałem, pobawiłem się, postrzelałem.
Na razie jak dziecko we mgle, bo za wiele nie uczyłem się klawiszologii, ale mogę powiedzieć, że podoba się i to nawet bardzo. Chodzi bardzo dobrze na najwyższych ustawieniach, widoczki są sympatyczne, może wybuchy trochę mogą być lepiej zrobione, ale to jeszcze się pewnie zmieni i powinno być jeszcze lepiej zrobione wygładzanie ekranu, ale pewnie to też dojdzie, bo niby z łapy w cfg można tam coś pozmieniać i powinno być lepiej. Niemniej kosmos fajnie czuć, dzieje, się, animacje faktycznie zrobione są super jak na filmikach. Wreszcie czuje się, że się zasiada w kabinie. Czasem są elementy, gdzie nie ma jeszcze tekstury.
Niestety nie wykrywa mi Warthoga, więc W / S do przyspieszeń i hamowania silnikiem, a jedynie działa mi wajcha do skręcania (nie działa Throttle). Chyba, że ten wybrany profil jakoś się tam akceptuje, ale nie ma nawet magicznego Accept. Rozglądać po kabinie też nie ma się jak jak już się leci. Jak na ponad rok prac i 40 baniek zielonych na koncie, to idzie to bardzo wolno, tym bardziej, że Arena Commander miał być już w grudniu, więc zaliczają już teraz co widać niezłą obsuwę. Ciekawe co będzie dalej. Czy warto? Faktycznie nie mam jeszcze żadnego multiplayera, gdzieś tam jestem daleko w kolejce pewnie do dodania tego, ale suma summarum nie żałuję. Jak zrobią co mają zrobić będzie to pewnie fajny tytuł. Teraz to prio dodanie przypisania kontrolerów i Tracka IR jak dla mnie.