Autor Wątek: Star Citizen  (Przeczytany 63176 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Qbeesh

• Gość
Odp: Star Citizen
« Odpowiedź #240 dnia: Stycznia 24, 2019, 11:51:48 »
Dorzucę jeszcze 3 grosze. Bo nudze się w robo.
Nigdy nie ukrywałem, że SC mnie fascynuje mimo iż uważam to za genialną ściemę, która skończy się epickim bólem dupy w branży, większym niż Spore i NMS Kupiłem nowego kompa, więc wreszcie mogłem przysiąść. No zrobiło to na mnie mega wrażenie, to jest gra moich marzeń.
Tylko potem sobie uświadomiłem, jaką kasą dysponuje studio i ile czasu im to zajmuje i ile bugów w podstawowych mechanikach jest.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #241 dnia: Stycznia 24, 2019, 11:57:23 »
A dziala juz Track IR i idzie zmapowac kontrolery? Nie wiem nawet.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #242 dnia: Stycznia 24, 2019, 12:13:39 »
Czy Tir działa to nie wiem, ale klawiszologię można zmieniać.
Jadę na freetracku, ale jeszcze nie sprawdzałem go w SC.

« Odpowiedź #243 dnia: Stycznia 24, 2019, 13:28:58 »
TRackIR działa choć w trakcie gry FPS lub w niektórych kokpitach potrafi "uciekać" i należy centrować. Można dowolnie konfigurować joy-e, hotasy z poziomu gry czy przez np. TARGET, JoyToKey itp.

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #244 dnia: Stycznia 28, 2019, 10:04:02 »
TrIR na razie to tak średnio się sprawdza. HUD wyświetlany na hełmie nie jest z nim zlinkowany, celownik też nie. Mam Avengera Titan (działka na turretach). Da się jakoś z TrIR zlinkować celownik (normalnie się go za pomocą myszki obsługuje, jest niby połączony z ruchem głowy w trybie freelook, to sprawia, że na HOTASie nie da się go sensownie wykorzystać, chyba że trzecią rękę sobie ktoś przyszyje) "gimbalowego" uzbrojenia? Nie wiem czy jasno napisałem... Ale Dako powinien wiedzieć o co mi chodzi.

A i jeszcze. To "gimbalowe" uzbrojenie da się zalokować na celu? Tak żeby cel był przez nie śledzony?

Tak BTW. Mimo, że ta gra to Silent Hunter 5 2.0, czyli żadna mechanika i żaden fjuczer nie działa do końca tak jak powinien (za to stateczki za bimbaliony nigeryjskich pesos masowo produkują),  to zwykły lot na jakiś księżyc dał mi więcej fanu i klimatu niż cały ED.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #245 dnia: Sierpnia 27, 2019, 22:00:31 »
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 28, 2019, 12:10:26 wysłana przez KosiMazaki »
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #246 dnia: Sierpnia 28, 2019, 07:48:05 »
To jest jednak wyższy level wyciągania kasy:

https://www.komputerswiat.pl/gamezilla/aktualnosci/tworcy-star-citizen-zapraszaja-graczy-ktorzy-wydali-najwiecej-na-kolacje-za-ktora/lqjhmfy

Buhahahaha, sytuacja z SC staje się żenująca. Minęło tyle lat, a gry nawet nie ma w 1/3, to wciąż jakaś tam alfa zapewniająca jedyne co to dostatnie życie właścicieli i osób przez nie zatrudnionych.
Gracze powinni się skrzyknąć i wytoczyć jakiś proces zbiorowy. No tak, ale dopóki znajdują się tacy, którzy idą na kolację, płacą za swoje by posłuchać opowieści dziwnej treści o statku, placeholderze, za 2600zł to ja nie mam pytań ;>.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 28, 2019, 12:10:41 wysłana przez KosiMazaki »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #247 dnia: Sierpnia 28, 2019, 16:10:28 »
Na moje to jest właściwie sekta jak scjentologia. Guru obiecują i nęcą a członkowie mlaskają z uznaniem i oddają oszczędności.

Fajnie uwidacznia to filmik sprzed 3 lat:
https://www.youtube.com/watch?v=IHUbzzKJXBc

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #248 dnia: Sierpnia 28, 2019, 23:51:02 »
Filmik dziś o tym SC oglądałem: https://www.youtube.com/watch?v=0diNYDCo3-k
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #249 dnia: Sierpnia 29, 2019, 10:26:12 »
Filmik dziś o tym SC oglądałem: https://www.youtube.com/watch?v=0diNYDCo3-k
Pomijając clickbait-owy tytuł to całkiem jak na GoL-a  ;) sensownie przedstawione informacje o Star Citizen.
Oprócz całkiem rozsądnie pokazanych faktów to niejako przy okazji obrywa się zarówno nie mającym pojęcia o grze hejterom jak i wyznawcom Robertsa  :D

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #250 dnia: Września 01, 2019, 09:31:52 »
Beta testy Squadron 42 przesunięte na jesień...2020 roku. Premiera 2021? ;D z lekka to dziwne, że w 3Q 2019 pisze się już, że za rok nie zdążą.

https://www.gry-online.pl/newsroom/squadron-42-beta-testy-przesuniete-o-trzy-miesiace/z21ca76
« Ostatnia zmiana: Września 01, 2019, 11:51:39 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #251 dnia: Września 01, 2019, 09:55:57 »
Redaktorze! Czepiacie się, zapłaćcie w końcu, oni tak odwlekają, żeby każdy zdążył na przedsprzedaż  8).

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #252 dnia: Września 29, 2019, 14:09:45 »
"Najdroższy statek w Star Citizen sprzedany w kilka sekund".
https://www.gry-online.pl/newsroom/najdrozszy-statek-w-star-citizen-sprzedany-w-kilka-sekund/z01cc6c
Faktycznie, dobre pytanie w opisie, to po co oni mają kończyć tę grę?

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #253 dnia: Września 29, 2019, 14:42:41 »
@Yoyo 
Ja Cię przepraszam ale naprawdę nie cytujmy tu na tym bądź co bądź profesjonalnym forum tych durnych "redaktorów" goniących za swoimi stołkami w ichnich redakcjach...
Kilka faktów:
Najdroższy obecnie statek w SC to Javelin za 2500 USD następnie jest Idis za 1500 USD, a dopiero jakiś czas później później cytowany przez Pana Redaktora-idiotę Jump 690. Wszystkie te statki były przez ostatnie 5 lat dostępne dla każdego, więc przepraszam ale stawiam tezę, że obecnie "typowy portalowy Redaktorzyna" pisze nie mając pojęcia i wiedzy tzw. newsa "jako prawdę objawioną" o cenie statku który można było w ramach wsparcia projektu twórców kilka już razy kupić znacznie taniej (tak z 1/2-2/3 kwoty dzisiejszego wsparcia). Kto chciał kupił, a kto kupił i po chwili refleksji nie chciał to nawet oddał i dostał zwrot (osobiście sam miałem w/w Idrisa i bez problemu dostałem zwrot).

PS Wyobraża sobie ktoś z Was możliwość rezygnacji z wiecznie niedorobionych modułów samolotów, nieukończonych map w naszym dowolnym tzw. symulotnicznym "grajdołku"?
Ja w SC to bez problemu załatwiłem i to na o wiele większe pieniądze niż ten Redaktorzyna wypisuje... 
« Ostatnia zmiana: Września 30, 2019, 08:02:57 wysłana przez KosiMazaki »

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #254 dnia: Września 29, 2019, 14:55:22 »
Ja czytałem, a jeśli to nieprawda, to proszę mnie poprawić, że jak na razie twórcy zrealizowali ~13% obietnic, które przedstawili w 2012 roku... czyli mniej niż 2% rocznie. Nie będąc złośliwym, całość się wyrobi za 40 lat. W takim tempie nie rozwija się żaden moduł do DCSa  :evil:.