Autor Wątek: DCS: World - Wspólne latanie online  (Przeczytany 484026 razy)

John Cool

• Gość
Odp: DCS: World - Wspólne latanie online
« Odpowiedź #75 dnia: Kwietnia 20, 2013, 17:14:15 »
Jakby ktoś był chętny na latanie - dzisiaj powtórka o tej samej porze  :)

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #76 dnia: Kwietnia 26, 2013, 09:21:19 »
Chętnych ponownie dzisiaj zapraszamy na godzinę 21.00  :)

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #77 dnia: Kwietnia 27, 2013, 17:31:16 »
Dzisiaj na godzinę 21.00 oczywiście powtórka  :)

« Odpowiedź #78 dnia: Maja 05, 2013, 18:34:32 »
Zapraszamy wszystkich chętnych na wspólne kooperacyjne latanie online, zazwyczaj lata nas trzech ale czasami bywa więcej, misje są nastawione na klimat oraz współpracę.

Przed każdym lotem przesiadujemy długie godziny w sali odpraw, dogłębnie analizując zdjęcia satelitarne celów, raporty pogodowe oraz ustalamy plan lotu. Po misji zostaje wygłoszony debrefing i każdy musi się wyspowiadać z każdej użytej bomby czy rakiety, nie tolerujemy również marnowania paliwa, czy uszkodzeń samolotu. Po niewykonanej misji wszystkie naprawy uszkodzonej maszyny pokrywa pilot, więc niech wszyscy chętni wstępnie zaopatrzą się w młotek. Za to po wykonanej misji czeka wysokiej wartości nagroda w postaci butelki piwa, oczywiście do podziału z wingmanem.

Chyba trochę mnie poniosło...

Tak na serio to latamy różnymi maszynami, zdarza się że leci grupa śmigłowców wspierana przez samoloty. Niema jakiś szczególnych wymagań liczy się zajawka.

Jeżeli już się spotykamy to staramy się nie wygłupiać  :)

Niestety nie każde misje należą do szczęśliwych powrotów... Czasami ważniejsze jest to żeby w ogóle wrócić.

Jak ktoś chętny to pisać.

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #79 dnia: Maja 10, 2013, 19:33:07 »
Dzisiaj ponownie zapraszamy na latanie online na godzinę 21.00 na misji poprawionej pod patch 1.2.4. Można również polatać na "Huey'u"  :)

Pozwolę sobie przypomnieć namiary na serwer:

Nazwa serwera w multiplayer lobby: tanksim.pl / hasło: fire

Namiary na TS i serwer RoFa:

host: ts3.riseofflight.net:7777
pass: 1917

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #80 dnia: Maja 18, 2013, 21:00:20 »
Jakby ktoś był chętny - dzisiaj zapraszamy na serwer tanksim.pl na 21:00  :)

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #81 dnia: Czerwca 01, 2013, 19:29:39 »
Dzisiaj ponownie zapraszamy na loty na serwer tanksim.pl na godzinę 21:00  ;)

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #82 dnia: Lipca 06, 2013, 21:07:01 »
Zapraszamy dzisiaj na loty na serwer tanksim.pl na godzinę 21:00  8)

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #83 dnia: Stycznia 11, 2014, 15:10:55 »
Chcielibyśmy zaprosić dzisiaj chętnych na loty na serwer tanksim.pl na godzinę ~21:00  :)

Dzisiaj loty będą z trochę innej beczki i będziemy się tłuc wyłącznie na wiatrakach.
Pozwoliłem sobie wstępnie sporządzić nową mapkę misji pod bój śmigłowcami w rejonie gruzińskich miast Tshinvali-Gori. Generalnie sytuacja bojowa wygląda w ten sposób: Na FARPie za Tshinvali w dolinie obok tzw. drogi zarskiej rezydują sobie siły Red z całym inwentarzem, natomiast po drugiej stronie miasta Tshinvali, nieopodal Gori, znajduje się FARP z którego startują śmigłowce sił Blue. Należy oczywiście oczyścić okolicę z wojsk przeciwnika nieopodal miasta i jednocześnie o ile to możliwie utrudnić loty stronie przeciwnej.

Sytuacja wygląda mniej więcej w ten sposób:

Generalnie siły Blue na tę chwilę dysponują 4 x śmiglakami UH-1H, natomiast siły Red dysponują na lądowisku komponentem 2 x Ka-50 oraz 2 x Mi-8MTW2.
Jeśli chodzi o uzbrojenie śmigłowców to praktycznie obowiązuje pewna dowolność z jednym drobnym zastrzeżeniem: zakaz stosowania pocisków ppanc. Wichr, jako że bój najprawdopodobniej byłby zbyt nierówny. Można natomiast do woli korzystać z działek, rakiet niekierowanych, gunpodów, minigunów, bomb, zasobników z subamunicją i innego podobnego inwentarza dostępnego na śmiglakach. Można również wykorzystać dobrodziejstwa w postaci bocznych strzelców :)

Odległość pomiędzy lądowiskami wynosi ~40km, przy czym wystarczy przelecieć ok. 15 km aby natknąć się na czołowe jednostki nieprzyjaciela. Linia frontu przebiega na południowych obrzeżach miasta Tshinvali, przy czym obejmuje ona kilkukilometrowy pas ziemi "niczyjej" gdzie można się spotkać w powietrzu. Jest też trochę ruchomych konwojów na drogach. Najsilniejsze jednostki na jakie się można natknąć to kołowe BTRy, BRDMy, HMMWV z km itp. Tanków i cięższych jednostek właściwie niet (chyba że blisko lądowisk).

Obrona przeciwlotnicza to w zasadzie pojedyncza Osa/Tunguska obok lądowisk + pojedyncza Strieła/Avenger oraz ok. 4-6 przenośnych zestawów (MANPAD) w różnych miejscach. No i ze 2-3 Szyłki oraz może do 10ciu ZU-23M-2. W sumie i tak może się okazać za silna.

Jeśli chodzi o namiary na serwer, to przypomnijmy że można do niego spokojnie wejść przez DCS: Multiplayer, poszukać nazwy tanksim.pl.
Na wejściu wystarczy wpisać hasło: fire (aczkolwiek dzisiaj najprawdopodobniej będzie bez hasła)

Namiary na TS (serwer RoFa, pokój PL):

host: ts3.riseofflight.net:7777
pass: 1917

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #84 dnia: Stycznia 18, 2014, 17:14:00 »
Dzisiaj ponownie zapraszamy na loty, godzina ~21sza  8)

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #85 dnia: Marca 08, 2014, 21:02:31 »
Jakby ktoś miał ochotę - teraz po 21szej stanie serwer tanksim.pl.  :)
Zapraszamy!

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #86 dnia: Kwietnia 12, 2014, 18:29:52 »
Zapraszamy dzisiaj ponownie o ~21szej na tanksim.pl!
:)

« Odpowiedź #87 dnia: Września 12, 2014, 09:36:49 »
Witam.
Czy znajdzie się dzisiaj w godzinach wieczornych ktoś chętny, i obeznany w dodatku Mi-8 aby pomomoc go opanować?
Chętnych proszę o priv.
Pozdrawiam Tomek

Pisownia. Mazak.

Nie przyznawaj się, że na imię Ci Tomek, bo taką pisownią chluby imieniu nie przynosisz. Mekki.

« Ostatnia zmiana: Września 12, 2014, 13:06:51 wysłana przez Mekki »

Offline Rahonavis

• *
  • 1.Pułk Lotniczy, 1.Eskadra Myśliwska
    • Strona 105 Wirtualnego Pułku Śmigłowców Bojowych.
« Odpowiedź #88 dnia: Października 21, 2014, 18:39:45 »
Siemka. Ponieważ zbliża się Święto Niepodległości chodzi mi po głowie zorganizowanie takiego ogólno społecznościowego eventu w formie defilady, w której udział mogliby wziąć członkowie wirtualnych eskadr, jak również osoby niezrzeszone w żadnym squadzie. Wstępnie zakładam, że na planeset składałyby się następujące śmigłowce: UH-1H (jako Mi-2/W-3), Mi-8MTW2, Mi-24W oraz samoloty: TF-51D/P-51D (jako P.Z.L. 130TC-II), Su-25T (jako I-22), MiG-19PM, MiG-21Bis, MiG-29 Izd. 9.12A oraz A-10C dla 73rd VS WH.
Niestety w tym roku 11 listopada wypada jako ostatni dzień długiego weekendu, więc wiele osób może tego dnia chcieć się wcześniej położyć, aby nazajutrz zdążyć do szkoły/pracy. Dlatego też proponuję zorganizować event w któryś z wcześniejszych dni weekendu, np. w poniedziałek, 10 listopada wieczorem.
W związku z powyższym chciałem spytać, czy ktoś z Was byłby zainteresowany partycypacją w czymś takim?

« Odpowiedź #89 dnia: Października 21, 2014, 20:02:22 »
Ja bym się pisał na taką virtualna zabawę ;)