Autor Wątek: DCS: World - Wspólne latanie online  (Przeczytany 486042 razy)

Odp: DCS: World - Wspólne latanie online
« Odpowiedź #330 dnia: Marca 23, 2015, 09:13:55 »
Tak, Su-25T jest za darmo. To czy mozesz polatac czy nie zalezy tylko od slot'ow na serwerze ;)

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #331 dnia: Marca 23, 2015, 09:45:26 »
Ściągasz darmowy DCS World. W nim masz darmowy Su-25T i TF-51D. Następnie ściągasz ze strony producenta lub z menadżera modułów w samej grze moduł FC3 i aktywujesz go tym kluczem co masz. Wtedy jesteś na bieżąco i możesz latać z kim chcesz i czym chcesz.

http://www.digitalcombatsimulator.com/en/downloads/world/
http://www.digitalcombatsimulator.com/en/downloads/modules/dcs_flaming_cliffs_3/

Sugeruję ściągać torrentami, bo duże pliki.

Na końcu odinstalowujesz FC3 wersję która masz ale wcześniej ją dezaktywujesz. Ewentualnie zaczynasz od dezaktywacji i następnie instalujesz DCS World.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #332 dnia: Marca 23, 2015, 09:51:30 »
Ale FC3 nigdy nie były samodzielnym produktem. Od premiery jest to moduł do DCS, więc jeśli kolega ma licencję na owy, i ma FC3 zainstalowane, to tym bardziej ma DCS: World. Podejrzewam, że jeszcze nie zakupił, stąd zresztą pytanie o wersje darmowe.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #333 dnia: Marca 23, 2015, 10:55:04 »
A może Uszanowany Qrdl postawiłby taki serwerek MiG Alley, to znaczy tylko MiG-15 i Sabre i ew. P-51D?
Do tego jedną Kontrolę naziemną dla każdej ze stron na naprowadzanie ze swojego lotniska i jakieś AAA bez rakiet przy lotniskach. Mogą być ZU-23-2 na jakimś Uralu na przykład. Taki serwerek mógłby się pojawiać np. tylko określonego dnia.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #334 dnia: Marca 23, 2015, 10:57:53 »
Ściągasz darmowy DCS World.
Tylko ściągnij w wersji "Beta", bo zdaje się że oni latają właśnie na becie, a ze zwykłej wersji nie połączysz się ze serwerem.
Born to fly. Forced to work.

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #335 dnia: Marca 23, 2015, 12:29:35 »
A może Uszanowany Qrdl postawiłby taki serwerek MiG Alley, to znaczy tylko MiG-15 i Sabre i ew. P-51D?

Od około miesiąca latamy tylko na specjalnie zmodyfikowanej misji typowo pod Szable i Migi, wystarczy prześledzić ten wątek ;).

Panowie! Czy można jakoś za darmo (bez kupowania gry) z Wami pograć? Jeden user forum w dziale o FC3 napisał mi, że darmowy jest Su-25T. To prawda? Można nim latać z Wami?

Latacie może także na nowszych maszynach (tj. F-15, Su-27)?.

Tak jak wcześniej tu pisano DCS World jest darmowy, w którym są darmowe dwa samoloty- Su-25T i TF-51. By móc latać czymś szybszym należy zaopatrzyć się w moduł np. FC3 ( lub pojedynczy samolot z tej serii np F-15C można zakupić, bez potrzeby kupna samego FC3).
W zależności od zapotrzebowania zasadniczo latamy tylko maszynami z FC3 plus inne moduły- każdy lata czym chce.
Ważna informacja- My latamy tylko na Open becie, która niczym się nie różni od wersji standardowej po za tym, że mamy szybciej łatki i patch'e.

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #336 dnia: Marca 23, 2015, 12:36:00 »
Nie ograniczał bym się jedynie do latania. Każdy robi to co lubi, ja ostatnio starałem się jeździć po pasie :D.

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #337 dnia: Marca 23, 2015, 12:45:18 »
To prawda. Pozwolę sobie zamieścić tego przykład.
Na drugim planie widać smutnego Mazaka wpatrującego się w miejsce "w które Słońce nie dochodzi" z pytaniem co poszło nie tak :021:.

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #338 dnia: Marca 23, 2015, 13:03:06 »
True story ;).

« Odpowiedź #339 dnia: Marca 23, 2015, 17:35:24 »
Panowie, nie wiem czy z Wami pogram - na oficjalnej stronie DCS wisi informacja, że minimum trzeba mieć 6 GB RAM. Ja mam jedynie 4 GB. To prawda? Ktoś gra z taką ilością pamięci?

PS. Nie, nie mam zakupionego FC3. Na początku myślę, że polatam na modelach darmowych - później się zobaczy.

« Odpowiedź #340 dnia: Marca 23, 2015, 18:52:40 »
Ja latam przy 4GB. Czasem są ściny ale rzadko.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #341 dnia: Marca 23, 2015, 20:31:25 »
Od około miesiąca latamy tylko na specjalnie zmodyfikowanej misji typowo pod Szable i Migi, wystarczy prześledzić ten wątek ;).

A ten screen poniżej to z Sabre'a czy MiG'a?  :020:

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #342 dnia: Marca 24, 2015, 20:10:48 »
Jeśli dziś nie byłoby serwerka Qrdla, a ktoś miałby ochotę na latanko online w stylu MiG Alley to o 21:00 postawię serwer,TS RoF'a, nazwa - Forum Miłośników Sym. Lot.

www.yoyosims.pl

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #343 dnia: Marca 24, 2015, 20:26:56 »
Jeśli dziś nie byłoby serwerka Qrdla, a ktoś miałby ochotę na latanko online w stylu MiG Alley to o 21:00 postawię serwer,TS RoF'a, nazwa - Forum Miłośników Sym. Lot.
Qrdlu, co ty na to ?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #344 dnia: Marca 25, 2015, 00:29:16 »
Dzięki za dzisiejszą zabawę. Przy okazji wyszedł bug w MiG'u-15 na ręcznym odpalaniu z paluchów - swoją zabawkę nie mogłem tak odpalić. Pamiętałem, że coś takiego było gdzieś, ktoś to zgłaszał, znalazłem to na Forum ED http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=139974&highlight=multiplayer . Ps. zrobię taką misyjkę z oddalonymi bardziej lotniskami ale za to z naprowadzaniem z ziemi (testowałem już to online i działa), co by bardziej się poszukać i nieco dłużej polatać in the air ;).

Jak coś to zapraszam na teścik dziś, 21:00. MiG-15 vs F-86.
« Ostatnia zmiana: Marca 25, 2015, 08:28:02 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl