Autor Wątek: DCS: World - Wspólne latanie online  (Przeczytany 485263 razy)

Odp: DCS: World - Wspólne latanie online
« Odpowiedź #1290 dnia: Marca 29, 2016, 21:14:32 »
Możemy. :)  Jak się za mocno podkręcam to byki robię, za mocno się wznieciłem tą rozmowa he he he.  Przepraszam za byki, z zasady staram się nad tym panować.  :(

Serwer postawiony, Boski się pewnie jeszcze leczy.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #1291 dnia: Marca 29, 2016, 21:30:03 »
To prawda, ja dziś jeszcze odpadam  :cry:.

« Odpowiedź #1292 dnia: Marca 30, 2016, 00:07:12 »
Dzisiaj znowu po paru okręgach nad lotniskiem wroga zestrzeliła mnie Osa, na ponad 23000 ft. A Tunguskie  milczą  jak zaklęte he he he.  Mimo to fajnie się latało, wielkie dzięki panowie :)
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #1293 dnia: Marca 30, 2016, 10:58:23 »
No dobra panowie, znalazłem tycio materiałów dotyczących zasięgu skutecznego rakiet. Dotyczy to zarówno max pułapu rakiet jak i zasięgu w płaszczyźnie poziomej.  Tycio się zmieniło w wersji 1.5.3 .  Rakiety Osy i Tunguski mają podobny zasięg ale z tą różnicą, że jedna strzela dalej ale na niższym pułapie a druga bliżej ale na wysokim pułapie.  Własnie ta różnica była powodem zestrzeliwania mnie ostatnimi czasy. Osa ma mniejszy zasięg w płaszczyźnie poziomej, natomiast w pionowej jej zasięg znacznie wrósł co do poprzednich wersji DCS. Postaram się przygotować stosowną tabelkę, która może ułatwi życie pilotów na tym forum, jednak jej dane nie będą do końca precyzyjne. Dane są zaczerpnięte z testów pilotów z niebieskiego forum, z ich badań wynika, że są też zdecydowanie bardziej podciągniętę do danych jakie podaja Wikipedia. Jednak i te dane podawane przez te źródła są różne, gdyż  Osa była wyposażona w różne wersje pocisków 9M33, 9M33M1, 9M33M2, 9M33M3, 9A33BM3. I tu jest zagatka, w które z nich sa wyposażone Osy w DCS-e ? W przeciwieństwie do sprzętu pochodzącego z USA, o rakietach z Rosji nie ma dokładnych danych w encyklopidii DCS :) .
Rakieta:
9m33 - max alt 5000m -- w tą niby jest uzbrojona Osa w DCS (ale to bajka - widać wszystko tajne jest u nich)
9m33m - max alt 12000m
Latamy dzisiaj?

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #1294 dnia: Marca 30, 2016, 11:43:24 »
Hej. Jest szansa, że polatam z wami w tym tygodniu. Pozytywne wieści z x-kom :).

« Odpowiedź #1295 dnia: Marca 30, 2016, 12:24:14 »
No to super :) .
Latamy dzisiaj?

Poko

• Gość
« Odpowiedź #1296 dnia: Marca 30, 2016, 16:43:19 »
Cytat: padonis
I tu jest zagatka, w które z nich sa wyposażone Osy w DCS-e ? W przeciwieństwie do sprzętu pochodzącego z USA, o rakietach z Rosji nie ma dokładnych danych w encyklopidii DCS :) .
9M33M3. Zanim zaczniesz testy upewnij się, że wszystkie jednostki naziemne mają najwyższy skill, a nie np. Random.

« Odpowiedź #1297 dnia: Marca 30, 2016, 18:07:20 »
Poko, jeszcze nigdy nie robiłem własnej misji. Rozumiem, że  doświadczenie załóg można ustawić w edytorze ?  Powinnienem mieć taką misję, po jednej z takich jednostek osobno stojących co  parenaście km. Swoją drogą wyczytałem, że Tunguska ma max alt 3500m, zaś w DCS-ie ma już 6000m.

PS.  Co do Osy, to jest napisane w encyklopedii, że mają 9m33, a to szalona różnica.  Osa stała się lepsza od Tunguskiej...

Troszkę nie w temacie jesteśmy, osobny by się zdał, bo się to coś mocno rozwinęło. Może admin stworzy temacik "zasięg obrony przeciwlotniczej " ?  I tak dziwne, że jeszcze mnie nie op....
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #1298 dnia: Marca 30, 2016, 20:31:57 »
No dobrze, zrobiłem coś takiego, dokładniej naniosłem poprawki na podstawie danych od ludzi z niebieskiego forum i nowej encyklopedii DCS.
Jak ktoś ma ochotę i może mi potwierdzić, lub dać dane do poprawki na podstawie własnych obserwacji, chętnie naniosę zmiany.

https://drive.google.com/file/d/0B_qTSajDUA9sQmdIekdIR1RlN2M/view?usp=sharing

Latamy dzisiaj?

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #1299 dnia: Marca 31, 2016, 18:59:23 »
No cześć wszystkim.
Po dłuższej przerwie, powiedzmy, technicznej, mam chęć przetestować nową kartę graficzną. Co wy na to ?

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #1300 dnia: Marca 31, 2016, 19:05:16 »
Ja dziś z powodów istotnych odpadam.

« Odpowiedź #1301 dnia: Marca 31, 2016, 19:28:07 »
Mogę postawić serwer w zastępstwie za Boskiego :) . Tylko trzeba resztę  powiadomić, mam namiar tylko na Kristofa.
Latamy dzisiaj?

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #1302 dnia: Marca 31, 2016, 19:29:37 »
Chętnie.

« Odpowiedź #1303 dnia: Marca 31, 2016, 19:34:59 »
Gorzej, że nie wszyscy są na forum. Trzeba coś z tym zrobić...
Latamy dzisiaj?

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #1304 dnia: Marca 31, 2016, 19:53:29 »
Spoko. To standard. W sumie życie nie kręci tylko wokół forum :). Niektórzy jeszcze pracują.