Autor Wątek: DCS: World - Wspólne latanie online  (Przeczytany 486667 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
Odp: DCS: World - Wspólne latanie online
« Odpowiedź #1905 dnia: Lipca 21, 2016, 14:06:42 »
Także jestem za. Jeśli ma to uprzyjemnić nam zabawę, to jak najbardziej. A kierowcy szturmowców nie mają łatwego życia :D

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #1906 dnia: Lipca 21, 2016, 14:12:44 »
A ja jestem przeciw  :evil:. Miękkie pipy się z Was porobiły i tyle.

« Odpowiedź #1907 dnia: Lipca 21, 2016, 14:22:31 »
Ty zawsze jesteś przeciw jakimkolwiek nowościom, nie ważne dobre czy złe... Nowe jestem przeciw.
Co Ci szkodzi zanim J-tac poda mu cel to przez około 4 minuty będzie dość bezbronny i "łatwy" :evil:
Śmigłowce nie mogą latać - są po prostu tak brzydkie, że ziemia je odpycha.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #1908 dnia: Lipca 21, 2016, 14:39:08 »
Serwer od początku słynął z tego, że jest trudno i że nikt się nie patyczkuje (tutaj mógłbym wymienić długą listę `obrażonych reformatorów). A teraz są pomysły na różne `gadgety`, bo rzekomo ma być miło i wesoło. Moim zdaniem przeczy to pierwotnej idei tego serwera, bo już teraz jest miło i wesoło. Odnośnie szturmowców - to nikt nie obiecywał, że będzie łatwo, polecam dużo ćwiczyć, a sukces przyjdzie z czasem  :P.

« Odpowiedź #1909 dnia: Lipca 21, 2016, 14:53:05 »
Tylko ,że w odróżnieniu od tych "obrażonych reformatorów" tu nikt nie chce zmieniać podstawowej koncepcji, a to jedynie kosmetyka, która ciut pomoże jednemu i nie wpłynie w żaden sposób na innych. Nawiązując do poziomu trudności to może idźmy za ciosem i zabierzmy z Twojego Su-25T antyradarówki, a zostawmy pociski niekierowane, no bo przecież trudniej znaczy lepiej etc. Tu raczej zgody też nie będzie, bo pipka mogłaby za mocno zaboleć :evil:.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #1910 dnia: Lipca 21, 2016, 15:10:58 »
Ja faktycznie korzystam z antyradarowych, bo brak mi umiejętności. Jakby ich nie było, to w ogóle bym nie latał Su-25T przeciw SAMom, natomiast znam takich, którzy potrafią załatwić sprawę. Z drugiej strony misja miała zawsze w założeniu, że szturmowce biorą co chcą, więc to nie przeczy zasadom.

« Odpowiedź #1911 dnia: Lipca 21, 2016, 15:34:09 »
Wiec jeden Padonis, któremu odrobinę ułatwimy zezłomowanie dwóch gazików na plaży też zasadom nie przeczy. Bo nijak sie to ma do maszyn myśliwskich a myśliwsko lata właśnie większość z nas. Z radarówkami do "ołówka" była ta sama batalia i czy zmieniło to coś w ogólnym rozrachunku-nie bo "ołówek" jest tak samo bezużyteczny jak był.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #1912 dnia: Lipca 21, 2016, 15:44:16 »
Przecież ja to wszystko piszę w trosce o Padonisa... będzie mu za łatwo, to się szybko znudzi.

« Odpowiedź #1913 dnia: Lipca 21, 2016, 16:35:44 »
To może dajmy mu zdecydować?
Skoro tyle troski o niego.

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #1914 dnia: Lipca 21, 2016, 18:05:35 »
Jeśli jest taka możliwość, ułatwmy Padiemu ciuteńkę życie. W sumie to nic nadzwyczajnego i dziwnego, że wykorzysta to co może w simie, a co jest w realu przecież.
Jestem za. Trza iść z postępem. 

Darth_Worm

• Gość
« Odpowiedź #1915 dnia: Lipca 21, 2016, 18:12:32 »
Tak , jednak domagam się, aby obserwator (JTAG) nie był nieśmiertelny.

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #1916 dnia: Lipca 21, 2016, 20:24:39 »
A tak w ogóle. Ktoś dzisiaj lata ?

« Odpowiedź #1917 dnia: Lipca 21, 2016, 21:31:17 »
Z mojej strony wygląda to tak, że wcześniej czy później znajdę wszystkie jednostki na ziemi. Zapisując je jako markpoit-y, automatycznie mogę sobie zapisać na kartce ich pozycję. I bez pliku od was je znajdę i opiszę wcześniej czy później. Poza tym w innym formacie podaje JTAK współrzędne geograficzne niż te które są na mapie w misji, zatem nie przepiszę sobie pozycji z mapy, jedynie mniej-więcej będę wiedział gdzie są jednostki i gdzie ich szukać. Nadal sam muszę je odnaleźć i namierzyć w czasie lotu. Jedynie różnica jest taka, że mając już swoje namiary lokalizuję cel troszkę szybciej, niż za pomocą JTAK-a. Mimo to skradanie się do celu zajmuje tyle samo czasu, tak samo jestem narażony na atak z waszej strony. Pilot A-10C na odprawie przed misją dostaje namiary celów lub z JTAK-a. Qrdl  zwyczajnie chce mi jeszcze bardziej utrudnić życie, ale to kwestia tylko czasu bym sobie spisał namiary w czasie walki.  Inna sprawa, że nie widzę powodu by nie dostać tej misji i ją mieć, mając ją mogę polatać sam i poćwiczyć. Dam radę i bez posiadania Qrd-lowej misji, lecz bez niej nie mogę postawić sam serwera z tą misją, a przypominam, że jako członek OPS, ponoć mam do tego prawo... Czy się mylę ?
Wczoraj i bez posiadania tej misji utłukłem Qrdl-ową NEVĘ i parę innych jednostek - może to boli naszego Wodza a nie troska o moje znużenie lataniem  ?

PS: 1: Mimo to polatać dziś mogę.
      2: Wybrałem sobie A-10C nie dlatego, że łatwo nim sprostać na polu walki, i nie dla tego że mogę nim z łatwością stawić czoła myśliwcom  ...

Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #1918 dnia: Lipca 21, 2016, 21:48:43 »
Nie mogę już edytować poprzedniego postu ale
PS: 3: Mogę zawsze wejść na czerwoną stronę, otworzyć mapę, zrobić screen-a i w zasadzie to już mi wystarczy do wstępnej lokalizacji celów. Brak posiadania fizycznie misji nie powstrzyma mnie na długo - jeśli o to chodziło Wodzowi.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #1919 dnia: Lipca 21, 2016, 22:07:29 »
Cóż Padi chciałem być głosem rozsądku, bo wiem, że podanie namiarów z J-TACA trwa dłużej niż wpisanie ich z kartki, ale są pewne rodzaje betonu którego i ja nie przebije :evil:
Generalnie jednak jako członek admiralicji proponuje, żebyśmy z żalami przenieśli się na nasze forum.