Autor Wątek: DCS: World - Wspólne latanie online  (Przeczytany 485157 razy)

Odp: DCS: World - Wspólne latanie online
« Odpowiedź #2130 dnia: Sierpnia 28, 2016, 17:06:39 »
Sprawdź sobie ten post
=OPS= 21:30 na TS prawdopodobnie DCS 1.5.4 lub RoF jak frekwencja nie dopisze.
Podane kiedy? TAK. Podane co będziemy latać? TAK. Gdzie będziemy rozmawiać? Na TS, którego adres akurat podałem komuś nowemu bo też przyszedł i grzecznie zapytał
Witam, co jakiś czas widuję polskie serwery na wyszukiwarce w dcsie. Wszystkie jednak są zahasłowane. Czy trzeba mieć jakieś specjalne zaproszenie, albo nie wiem, zaprzyjaźnić się czy coś? pozdrawiam...

Moja odpowiedź na to:

IP TS3: ts3.riseofflight.net:7777

Hasło do TS: 1917

Nazwa serwera: =OPS=(...)*

Hasło: fire

*Nazwa serwera zawsze ma =OPS= a dalej to zależy od misji.

O szczegóły misji też można zapytać na TS, nikt nie gryzie, tym bardziej przez internet, więc to chyba nie takie trudne...

P.S. Zazwyczaj pytanie jest "latamy coś dzisiaj?" bo wszyscy co tu latają się dobrze znają, a my dostaliśmy op***dol w sumie za nic. Jako nowy mogłeś grzecznie zapytać a my byśmy równie grzecznie odpowiedzieli, a tak się zrobił kibel w temacie.

P.S.2 A teraz i tak pewnie wszystkie te posty pójdą właśnie do kibla...

« Odpowiedź #2131 dnia: Sierpnia 28, 2016, 19:09:54 »
Jednak dzisiaj polecimy "Dzika", bo wczoraj mieliśmy misję treningową. Tak jak zwykle: briefing 21:00, misja: 21:30. Wszelkie nowe osoby przed 21.

Nazwa serwera: GRAD POLSKA
TeamSpeak: ts.jednostki-wojskowe.pl hasło grad98
Zapraszam :)

« Odpowiedź #2132 dnia: Sierpnia 28, 2016, 19:44:23 »
Bendę!

Chyba...
Natural Born Kamikaze

krystian_j

• Gość
« Odpowiedź #2133 dnia: Sierpnia 28, 2016, 19:53:59 »
Jednak dzisiaj polecimy "Dzika", bo wczoraj mieliśmy misję treningową. Tak jak zwykle: briefing 21:00, misja: 21:30. Wszelkie nowe osoby przed 21.

Nazwa serwera: GRAD POLSKA
TeamSpeak: ts.jednostki-wojskowe.pl hasło grad98
Zapraszam :)

Macie wolne A10C lub Miga 21? chętnie coś polecę.

« Odpowiedź #2134 dnia: Sierpnia 28, 2016, 19:56:00 »
Bendę!

Chyba...

Miło mi to słyszeć :)

Macie wolne A10C lub Miga 21? chętnie coś polecę.

Znajdzie się robota dla jednego i drugiego :). Wpadnij na tsa, to ustalimy szczegóły, co będzie do zniszczenia :)

krystian_j

• Gość
« Odpowiedź #2135 dnia: Sierpnia 28, 2016, 19:56:40 »
ok po 20:30 wpadne

« Odpowiedź #2136 dnia: Sierpnia 28, 2016, 19:57:36 »
Macie wolne

Niestety, dysponujemy tylko szybkimi.
Natural Born Kamikaze

« Odpowiedź #2137 dnia: Sierpnia 28, 2016, 19:58:40 »
Niestety, dysponujemy tylko szybkimi.

Nie bój żaby, wszystko jest :)

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #2138 dnia: Sierpnia 28, 2016, 20:24:59 »
O 21:30 staje =OPS= Polonez. Zapraszamy o rzeczonej godzinie na TS. Dla nie wtajemniczonych info: misja jest dogowa na krótkie IR w ograniczonych ilościach. Dostępne są samoloty szturmowe, które mogą brać dowolne podwieszenia. Wraże lotniska są chronione dużą ilością SAMów.

Tako rzecze,
Zaratustra

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #2139 dnia: Sierpnia 28, 2016, 21:27:48 »
=OPS= Polonez wstaje.

« Odpowiedź #2140 dnia: Sierpnia 29, 2016, 18:50:50 »
Operacja Dzik. Cel: zniszczenie baterii smerch 20 km na południe od Vladykaukazu przez samoloty szturmowe. Myśliwce: eskorta szturmowców nad rejonem działań. Briefing: 21:00. Planowany wylot 21:30. Wszelkie nowe osoby zapraszam najpóźniej 15 min przed rozpoczęciem briefingu. Zapraszam :).

TeamSpeak: ts.jednostki-wojskowe.pl hasło: grad98
https://www.facebook.com/groups/1866741543552317/
(..)

Mi sie bardzo podobalo mimo ze misja posypala sie z braku SEAD, byc moze przez to ze pierwszy raz mialem ten klimat z SimpleRadio mod ;)

Moje jedyne sugestie przy podobnych zabawach:
- powinna istniec mozliwosc wezwania (chocby przez radio/F10-Others) zapasowych lotow SEAD (jakies F/A-18 w poblizu?), tak zeby pokryc "ludzki" SEAD ktore'emu nie wyszlo (nie psuje to zabawy dla CAS/CAP/CSAR/itp), taki "plan awaryjny"
- strona na facebook'u powinna byc dostepna dla wszystkich (jak juz mowilem, nie mam konta na FB), dokladne mapy itp moglyby byc tylko na FB wtedy (brak duplikacji)
- nie zniechecaj sie Kaszub i wklejaj linki + krotki opis , mysle ze ogolnie spolecznosci wyjdzie to bardzo na plus (OPS trening czlowiek VS czlowiek = nauka VS realistyczne misje GRADu wielu roznych samolotow)

A tak btw, szukam oblatanych w MiG-21 do misji w podobnym klimacie ;)

« Odpowiedź #2141 dnia: Sierpnia 29, 2016, 19:23:21 »
Mi sie bardzo podobalo mimo ze misja posypala sie z braku SEAD, byc moze przez to ze pierwszy raz mialem ten klimat z SimpleRadio mod ;)

Moje jedyne sugestie przy podobnych zabawach:
- powinna istniec mozliwosc wezwania (chocby przez radio/F10-Others) zapasowych lotow SEAD (jakies F/A-18 w poblizu?), tak zeby pokryc "ludzki" SEAD ktore'emu nie wyszlo (nie psuje to zabawy dla CAS/CAP/CSAR/itp), taki "plan awaryjny"
- strona na facebook'u powinna byc dostepna dla wszystkich (jak juz mowilem, nie mam konta na FB), dokladne mapy itp moglyby byc tylko na FB wtedy (brak duplikacji)
- nie zniechecaj sie Kaszub i wklejaj linki + krotki opis , mysle ze ogolnie spolecznosci wyjdzie to bardzo na plus (OPS trening czlowiek VS czlowiek = nauka VS realistyczne misje GRADu wielu roznych samolotow)

A tak btw, szukam oblatanych w MiG-21 do misji w podobnym klimacie ;)

Ad 1 Ciekawy pomysł, zobaczę co da się zrobić. Samo postawienie nie będzie problemem, ale pytanie, czy AI będzie wiedziało, żeby walić do radarów nad celem, a nie nad Biesłanem :).
Ad 2 Strona na fb jest zamknięta, bo nasza grupa to nie piknik lotniczy :). Co do map: mamy na to rozwiązanie. Na briefingu wchodzimy na stronę, gdzie można wrzucić mapkę i na niej rysować. Przeważnie tak robimy, ale wczoraj nie starczyło na to czasu, bo się trochę nowych osób pojawiło.
Ad 3 Dopóki jest dla kogo to robić, nie ma problemu, działamy dalej :)

« Odpowiedź #2142 dnia: Sierpnia 29, 2016, 20:48:35 »
Są dziś jakieś loty OPS ?
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #2143 dnia: Sierpnia 30, 2016, 12:37:21 »
Chlopaki, bo nie zwrocilem uwagi. Serwery OPS maja wlączony Integrity Check?
Pytam bo nie zwróciłem uwagi a chce wrócić do jednego moda.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #2144 dnia: Sierpnia 30, 2016, 13:16:09 »
Generalnie tak. Chyba, że lata jeden z "naszych", który używa heliosa. Dla nie go robimy wyjątek :).