Autor Wątek: DCS: World - Wspólne latanie online  (Przeczytany 485121 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: DCS: World - Wspólne latanie online
« Odpowiedź #3525 dnia: Czerwca 20, 2017, 14:07:08 »
W tym sensie napisałem, że za prosty. Zły czyli prowadzący do złych nawyków.

Kiedy w 2010 wsiadłem do Spada myślałem sobie jak tym latać przecież tu nic do przodu nie widać, a jak po 4 latach wsiadłem do Bfa mówię: qr..a przecież tu nic do tyłu nie widać...kwestia tylko ogrania/oblatania

Po kilku latach, w szmatolotach nie trzeba wcale walczyć z jojem, samo lata.

No i te R-77 nic mi to nie mówi, na wszystko cza czasu a tego coraz mniej na starość...
Wiedzy brak z epoki, niby Miga widziałem Su też (potem na drugi dzień się rozbił biedak) ale to wszystko. Pomału sobie czytam (instrukcja z LO) cośtam tu grzebie na tym forum i myślę, ze w końcu wpadnę nie tylko jako słuchacz. Może jako cel.

« Odpowiedź #3526 dnia: Czerwca 20, 2017, 14:23:02 »
To rakieta radarowa średniego zasięgu typu "wystrzel i zapomnij" , odpowiednik AMRAM-a. Su-27 nie przenoszą tego uzbrojenia.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #3527 dnia: Czerwca 20, 2017, 15:36:05 »
To rakieta radarowa średniego zasięgu typu "wystrzel i zapomnij" , odpowiednik AMRAM-a. Su-27 nie przenoszą tego uzbrojenia.

Jakby przenosiły, to mielibyśmy nieustanny benefis i pierdolamento po stronie blue.

« Odpowiedź #3528 dnia: Czerwca 20, 2017, 15:44:03 »
Czy ja wiem, sam wiesz jak w górach skuteczność maleje tych rakiet, lub też przy zwrotach tuż nad ziemią. Na =OPS=Husaria ta rakieta zazwyczaj robi za odwracacz uwagi, nie wspominając już, że na tej właśnie misji są w te rakiety uzbrojone Mig-29te. Jakoś brak chętnych na nie, może z powodu modelu lotu dla Migusi. Wiadomo coś czy on kiedyś będzie?
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #3529 dnia: Czerwca 20, 2017, 16:19:10 »
A tak wracając do meritum - ktoś dziś lata?  :evil:

oficer polityczny: Padi-wan
Latamy dzisiaj?

Darth_Worm

• Gość
« Odpowiedź #3530 dnia: Czerwca 20, 2017, 16:32:04 »
Ja mogę być po 22:30

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #3531 dnia: Czerwca 20, 2017, 17:21:52 »
Jakby przenosiły, to mielibyśmy nieustanny benefis i pierdolamento po stronie blue.
\
Qrdlu. Bez znaczenia, co i kto przenosi R-77. Jak już sobie leci to leci. Samolot w tym wypadku to tylko platforma.

« Odpowiedź #3532 dnia: Czerwca 21, 2017, 18:37:09 »
Ostatnio były rozmowy nt. samolotów po stronie RED i BLUE. Prawie każdy mówi, że powinny być wszystkie po obu stronach. Oczywiście nikt się za to nie weźmie chociaż każdy by chciał aby było zbalansowane. Misja jest w trakcie pisania (Polonez), będzie na dziś wieczór do przetestowania, wrzucę link tutaj albo roześlę osobiście do tych co mogą stawiać serwer.

« Odpowiedź #3533 dnia: Czerwca 21, 2017, 18:42:19 »
Ja tam uważam, że nie powinno być wszystko po obu stronach, to strasznie myli. Jak RWR pokazuje mi F-15, to zakładam że to mój a nie wróg. Właśnie dlatego drażnią mnie takie misje na innych serwerach. Wystarczy, że Mig-29 jest po obu stronach.
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #3534 dnia: Czerwca 21, 2017, 18:44:55 »
Od rozpoznania masz IFFa, a jak ktoś Cię złapie, to raczej nie przypadkiem. U nas latają ciut bardziej ogarnięci co chyba potrafią rozpoznać na radarze swój/obcy... Popraw mnie jeśli się mylę.

P.S. Su-27 też jest po obu stronach, a F-15 już nie, i potem właśnie jest tak że lata 15 na jednego...

« Odpowiedź #3535 dnia: Czerwca 21, 2017, 18:47:52 »
To nie nazywaj tej misji Polonez, bo to całkiem inna misja. A czy latają rozgarnięci, hmmmmm raczej pijaki, dziadygi, ślepaki i goście =OPS= jak YOGI który wali do kogo popadnie he he he.
Ja robię misję  na  21-ki i 5-ki, z celami pobocznymi dla szturmowców.

PS W Prosiaczku nie mam takiego czegoś jak IFF.
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #3536 dnia: Czerwca 21, 2017, 18:58:27 »
Nie ma misji idealnej i zawsze znajdzie się taki co będzie płakał, że coś mu nie pasuje, a ostatecznie i tak będzie latał. Jednym takie same samoloty po obu stronach odpowiadają, innym nie, peszek. Boskiemu np, nie podoba się lotnisko na Husarii, a Wolfiemu że Su-27 nie nosi R-77, ale nadal latają i nie marudzą. Rafel np. chciałby wszystkie samoloty po obu stronach i to ode mnie dostanie. Life is brutal, what else can I say?

Darth_Worm

• Gość
« Odpowiedź #3537 dnia: Czerwca 21, 2017, 19:06:23 »
Nie podoba mi się , tylko to że su 27 limituje się rakiety "odpal i zapomnij " , czego nie robi się w F15 .

« Odpowiedź #3538 dnia: Czerwca 21, 2017, 19:08:37 »
Wolf, to nie chodzi o to, że my nie pozwalamy żeby Su-27 przenosiło R-77, tylko o to, że Su-27 sam w sobie w DCS ich nie nosi. A jeśli chodzi o R-27ET, to jest rakieta na podczerwień, więc nie ma powiadomienia o strzale, gdzie przy AMRAAM'ie jest, dlatego jej na Husarii nie ma.

A tak btw. to tu jest misja: https://1drv.ms/u/s!AsK2G4CFeRYEiAd_k5y80QEWcgQg

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #3539 dnia: Czerwca 21, 2017, 19:17:34 »
Jak jakaś misja będzie odbiegała w składzie samolotów - F-15 i Mirage 2000C - od tego co jest w Polonezie, to bardzo proszę nazwać ją inaczej!

Kwatera główna =OPS=,
Zaratustra

Polonez niech zostanie misją paradygmatyczną i niezmienną. To z Poloneza wyewoluowała koncepcja Husarii jako braku zgody Padiego na pewne rozwiązania. Nie widzę przeszkód w stworzeniu na bazie Poloneza innych misji, ale też inaczej nazwanych, szczególnie jak się zmienia główne założenia odnośnie podstawowych dostępnych maszyn myśliwskich.