Autor Wątek: DCS: World - Wspólne latanie online  (Przeczytany 487852 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: DCS: World - Wspólne latanie online
« Odpowiedź #3690 dnia: Sierpnia 02, 2017, 14:35:25 »
Dzięki za info. Na razie latałem trochę A10C i Mirage. FC też mam. Jak się podszkolę to napewno do Was zajrzę.

A czy zna ktoś jakaś wirtualną eskadrę, która specjalizuje się w jakimś tu(y)pie samolotów??
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 02, 2017, 14:56:45 wysłana przez Kos »

« Odpowiedź #3691 dnia: Sierpnia 02, 2017, 14:56:30 »
Jak chcesz, pamietaj tylko, że zdecydowanie lepiej wszystko wchodzi do głowy w czasie lotów z kimś jeszcze. Więc jeśli potrafisz wystartować, uzbroić się i wylądować to już jest w miarę OK. Cała reszta wyjdzie  w praniu. Oczywiście troszkę przesadziłęm z tym brakiem pomocy dla początkujących, ale potrafią przyjść ludzie na serwer i zapytać jak się odpala maszynę z FC itp... Jeśli masz A-10C, Mirage i inne Samoloty z FC to zakładam, że etap "chcę latać ale nie wsadziłem jeszcze głowy do instrukcji"  był przez ciebie ominięty lub dawno jest za tobą  :) . No i jeszcze jedno, nie wszystko czasem jest w manualu, lub też jest potraktowane bardzo lakonicznie.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #3692 dnia: Sierpnia 02, 2017, 15:10:20 »
Wolfi, ja jak najbardziej jestem zainteresowany tym JTAC'iem. Preferowałbym Mirage ale jakby co to odświeżę sobie mapowanie joya pod A10C.

« Odpowiedź #3693 dnia: Sierpnia 02, 2017, 15:19:38 »
Z manualem oczywiście się zapoznałem i podstawy jak włączenie maszyny start i lądowanie mam w miarę opanowane (chociaż to ostatnie czasem nie wychodzi najlepiej). W Miragu uzbrojenie powietrze ziemia mnie cały czas zaskakuje niestety i zauważyłem że czasem manual pomija istatne rzeczy...
Co do FC to nie bardzo jest czego się uczyć w obsłudze jak zauważyłem, pozostaje tylko nabrać praktyki i wprawy.

Ale jeżeli można uzyskać u Was wsparcie to napewno się przyłącze jak tylko wrócę z morza i przypomnę sobie podstawy.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #3694 dnia: Sierpnia 02, 2017, 15:27:05 »
Witam, poszukuję graczy, którzy chcą się nauczyć latać misji JTAG. Mój przyjaciel wrócił z kursu JTAG , dokładnie z pierwszego stopnia więc w trakcie rozmowy doszedłem do wniosku, że warto się podszkolić.
Dcs ma JTAG w okrojonej formie, procedury są nieskomplikowane jednak jest ich dużo. Całość powinna być dobrą zabawą, samoloty preferowane A-10C , będzie możliwość zrzutu kierowanej amunicji  z Mirage'a oraz atakowanie celów niekierowanymi środkami rażenia.
Termin pierwszego lotu musimy dograć z Dante, który będzie z Combined Arms kierował operacjami JTAG. Chciałbym dowiedzieć się ilu będzie chętnych i czy gra warta świeczki. Nauczyć możemy się sporo, a i satysfakcja z przebytego szkolenia będzie dobrą gratyfikacją. Procedury JTAG będą prowadzone po angielsku, ale omawiane już po polsku, więc nie ma się czego bać. Materiały potrzebne do szkolenia: Mapa regionu wydrukowana, coś do pisania i dużo samozaparcia.Czekam na chętnych :)
Hej. Chętnie się podłączę, tylko pozostaje kwestia czasu.
A tak z zupełnie innej beczki. Latamy dzisiaj ?

« Odpowiedź #3695 dnia: Sierpnia 02, 2017, 16:27:04 »
Jeśli żona nie znajdzie mi innych "zadań" - to chętnie skopię wam pourlopowe tyłki he he he.

Ignas a ty się nie łam, tylko jak będziesz to zapraszamy na serwer i już, tylko Discorada sobie zrób, bo bez komunikacji kiepsko się pomaga... :)
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #3696 dnia: Sierpnia 02, 2017, 16:53:05 »
Tak jest:-) tylko najpierw muszę zejść z statku:-)

« Odpowiedź #3697 dnia: Sierpnia 02, 2017, 21:28:31 »
Serwer =OPS=Pancerni postawiony do testu, zapraszamy 21:30.
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #3698 dnia: Sierpnia 03, 2017, 16:13:50 »
Jakieś loty przy czwartku, jakiś klasyk czy jak ?
Latamy dzisiaj?

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #3699 dnia: Sierpnia 03, 2017, 16:40:43 »
Może, może.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #3700 dnia: Sierpnia 03, 2017, 17:19:09 »
Jestem za lataniem Poloneza klasycznego  :evil:.

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #3701 dnia: Sierpnia 03, 2017, 18:14:27 »
Mi pasi.

« Odpowiedź #3702 dnia: Sierpnia 03, 2017, 20:20:53 »
Mi też pasi :)
Latamy dzisiaj?