Kokpit ładny, to fakt. Nie wiem, myślę, że źle to robią twórcy gry kastrując fokę. W tym patchu jak otworzyłem files.sfs to niestety nie wyekstraktowało plików z fmami. Wiem, że w wersji 4.04 chyba (bo tam można było podejrzeć te pliki) foka była 300kilo cięższa niż to napisali w grze w opisie i 200 koni słabsza, nawet po przemnożeniu przez współczynniki 110% i "dopalania". Tak samo F6F czy F4U. Jeśli w tych plikach jest wpisywana sztucznie prędkość wznoszenia... Jak się to ma do plików fizyki w rFactor to szkoda mówić. Wiesz, powiedzmy wiem co to jest trzymanie energii, bo np. w Falconie dogi przeciwko MiG-29 są naprawdę trudne i ratuje mnie tylko mniejsze zużycie paliwa, a jeśli on ma R-73 to już w ogóle lipa. Mówię o offline i Allied Force bo BMS mi chodzi kiepsko. No niestety, Ił to wg. mnie gra propagandowa, i od kiedy można podejrzeć pliki to tylko się w tym utwierdzam. Wg wikipedii, obciążenie pow. nośnej dla masy własnej wynosi dla Ła-7 148,1kg/mkw, dla FW 190A-8 166,67kg/mkw a dla Bf 109G-6 140kg/mkw. Więc nie jest to jakaś straszna różnica. No dobra, koniec mych żalów.