Autor Wątek: IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad by 777!  (Przeczytany 104312 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad by 777!
« Odpowiedź #90 dnia: Kwietnia 14, 2013, 10:14:02 »
Pchi jak koń pod górę.. jakby nie wystarczyła zakładka do odhaczenia - oznaczenia historyczne on off.

Zakaz to zakaz.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #91 dnia: Maja 06, 2013, 21:39:04 »
Nowe sceeny z Ju-87.

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #92 dnia: Maja 07, 2013, 09:31:05 »
Ja pierdziu, kupili by cały engine od tych od War Thunder i gra byłaby w trymiga! Piękna i grywalna... Będą strzępy info rzucać, jak dawniej w CloDzie, a gra za 100 lat...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #93 dnia: Maja 07, 2013, 10:16:37 »
Fakt, że WT jest rewelacyjny pod względem płynności, życzyłbym sobie by każdy sim tak działał i miał taką ilość detali na glebie ale też raczej byłbym spokojny o BoS. 777 Studos to doświadczony dev. i dobrze, że trzyma łapę nad 1C w tym temacie. Gniota raczej nie puszczą, chociaż raczej będzie działał jak RoF (czyli potrzebował jednak też dobrej karty graficznej jeśli będziemy chcieli mieć wszystkie efekty). Jeszcze jednak długa droga : (.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #94 dnia: Maja 07, 2013, 10:18:58 »
http://forum.il2sturmovik.net/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_rel_module=post&attach_id=119

A tak z ciekawości - nieźle sobie wymyślili swastyki w nowym simie. Niby nie widać (dla krajów w których ten symbol jest zakazany), a każdy wie o co chodzi.

:police:

To jest standardowy sposób prezentowania swastyk w publikacjach w Niemczech.

Nie cytujemy obrazków. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Maja 07, 2013, 11:01:53 wysłana przez KosiMazaki »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #95 dnia: Maja 24, 2013, 17:40:25 »
No i mamy pierwsze screeny z kabiny. CoD to nie jest niestety, ale w sumie też w oczy nie kole.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #96 dnia: Maja 24, 2013, 18:54:16 »
Ja chcę ROFa na froncie wschodnim. Wystarczy mi 109, 190, Jaki, Ławoczkiny, Airacobry i ew. I-16. Hehe. Ostatnio pograłem troszkę Ił-2 1946 offline FW-190A-8 vs. Ła-7... Na Foce jest mega lipa a na laparchu ciach ciach. Ła energię trzyma chyba ze 3 razy lepiej, a podobno poprawili fokę. Mam nadzieję, że w BoS taka walka nie będzie przypominała walki myśliwiec kontra bombowiec bo w iłku tak jest niestety.
'"Pana, pana. Po ile te choinki?"

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #97 dnia: Maja 24, 2013, 19:12:39 »
Nie żebym się mądrzył, ale robisz to źle. :) Parch jest faktycznie zwrotniejszy i więcej wybacza, ale Foka jeśli dobrze prowadzona, to da radę spokojnie. Po prostu trzeba się przyłożyć i nie starać się skręcać za ruskim za każdym razem, tylko odskoczyć i nabrać dystansu od czasu do czasu. No i lepiej nie walczyć nisko.

A kokpit - jest śliczny, jak dla mnie więcej nie potrzeba.

« Odpowiedź #98 dnia: Maja 24, 2013, 19:44:29 »
Kokpit ładny, to fakt. Nie wiem, myślę, że źle to robią twórcy gry kastrując fokę. W tym patchu jak otworzyłem files.sfs to niestety nie wyekstraktowało plików z fmami. Wiem, że w wersji 4.04 chyba (bo tam można było podejrzeć te pliki) foka była 300kilo cięższa niż to napisali w grze w opisie i 200 koni słabsza, nawet po przemnożeniu przez współczynniki 110% i "dopalania". Tak samo F6F czy F4U. Jeśli w tych plikach jest wpisywana sztucznie prędkość wznoszenia... Jak się to ma do plików fizyki w rFactor to szkoda mówić. Wiesz, powiedzmy wiem co to jest trzymanie energii, bo np. w Falconie dogi przeciwko MiG-29 są naprawdę trudne i ratuje mnie tylko mniejsze zużycie paliwa, a jeśli on ma R-73 to już w ogóle lipa. Mówię o offline i Allied Force bo BMS mi chodzi kiepsko. No niestety, Ił to wg. mnie gra propagandowa, i od kiedy można podejrzeć pliki to tylko się w tym utwierdzam. Wg wikipedii, obciążenie pow. nośnej dla masy własnej wynosi dla Ła-7 148,1kg/mkw, dla FW 190A-8 166,67kg/mkw a dla Bf 109G-6 140kg/mkw. Więc nie jest to jakaś straszna różnica. No dobra, koniec mych żalów.
'"Pana, pana. Po ile te choinki?"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #99 dnia: Maja 24, 2013, 20:38:27 »
Mi pierwsze co w oczy się rzuca to te matowe zegary, jakoś tak sztucznie wygląda ten połysk. Już w FSX to lepiej wygląda w pierwszej lepszej Cessnie, nie mówiąc o addonach od A2A czy Milviz, ale to alfa, więc jeszcze może się pozmieniać.

Na plus to, że zapowiedzieli, że A.I. nie będą miały jakiegoś simple FM, czy coś, tylko będą korzystały dokładnie z tego samego co gracz.

www.yoyosims.pl

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #100 dnia: Maja 24, 2013, 21:16:42 »
Zauważ, że w kokpicie nie ma cieni, więc można założyć, że te screeny nie mają w ogóle źródła światła - czyli zegary mogą nieco ożyć, jak to światło będzie...

« Odpowiedź #101 dnia: Maja 25, 2013, 10:05:11 »
No właśnie na to liczę, że to ożyje w środowisku gry. Kolega nade mną wybaczy marudzenie (przeca to jego domena ;D), ale muszę. Dla mnie, na razie, to wygląda (pomijając większą ilość polygonów), jak dobry "repaint" kokpitu ze starego Iłka.

Dla porównania: zdjęcia z forum Histomoda kokpitu do Bf-109 G-10 od Freddy'ego (nadal WIP), tego, który ma być "klikalny" a właściwie, precyzyjnie rzecz ujmując, wszystkie funkcje mają być przypisane pod skróty klawiszowe. 

http://histomodforum.forumactif.org/t2560-bf109-g10-cockpit-screens

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #102 dnia: Czerwca 09, 2013, 15:15:44 »
Będą ciągnąc po jednym screenie na tydzień, a po 3 krótkie video, podobnie jak z Kłodą. Oby tylko efekt końcowy był inny, ale tu raczej można być tego pewnym ;).

LaGG-3 w locie:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=I1j0LFPNVko .

Nocne świeczki:

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #103 dnia: Czerwca 10, 2013, 12:09:55 »
To nie jedyne "wycieknięte" wideo. Niestety to jest gorszej jakości, bo kręcone kamerą zza pleców.

http://www.youtube.com/watch?v=-Ouqvbeuhm4

A tu jeszcze dwa zdjęcia kokpitu Bf-109.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #104 dnia: Czerwca 10, 2013, 12:22:03 »
Z minusów, to już widać, że mapa będzie wypisz wymulaj zrobiona jak w RoF (zimowa), to było ładne 3 lata temu, ale jak ma być tak przez kolejne kilka to powiewu świeżości tu nie ma. Chyba że to jeszcze mocny WiP, albo w ogóle mapy nie ma w tym engine jakiejś nowej i jadą na RoFie na ziemi.

www.yoyosims.pl