Autor Wątek: War Thunder - pierwsze wrażenia  (Przeczytany 96323 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: War Thunder - pierwsze wrażenia
« Odpowiedź #180 dnia: Lutego 06, 2013, 00:31:28 »
Dzisiaj nie bardzo podobalo mi sie na serwerach. Totalny misz masz. A to mapka letnia, a to zimowa, a to ZSRR vs Rzesza, a to znow Japonce vs Brytyjczycy. Powinny byc tu jakies wybory czy cos. Mam pomalowany skin na zimowy, a tu wali na letni Kuban. Niech sie tam ogarna nieco. Raz mialem start z lotniskowca, nawet nice, tylko chyba haka tu nie ma (? Nie widzialem w kontrolsach), no i w ilku byly jeszcze klocki pod kola.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline raugust

• *
  • Anytime, Baby...!
« Odpowiedź #181 dnia: Lutego 06, 2013, 01:45:22 »
Hak otwiera sie automatycznie przy podejściu do lotniskowca - porażka. Za to jest animowany LSO i to jest ładny smaczek w tej grze.
http://img525.imageshack.us/img525/6027/su7attackfv3.gif

"...a jeśli z Nas ktoś padnie wśród szaleńczych jazd, czerwieńszy będzie kwadrat, nasz lotniczy znak..."

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #182 dnia: Lutego 06, 2013, 08:27:34 »
Za to jest animowany LSO i to jest ładny smaczek w tej grze.

A to się zgadza i w ogóle mamy marynarzy na okrętach.

www.yoyosims.pl

Zefirro

• Gość
« Odpowiedź #183 dnia: Lutego 07, 2013, 16:48:17 »
Ponieważ dużo gra kiepskich pilotów, którzy, uparcie zdobywając "doświadczenie", zyskują dobre samoloty albo kupują je ze orzełki, to nawet słabe maszyny mogą zrobić dużą niespodziankę we wprawnych rękach. Co prawda na tych z poziomu 0 jest tragicznie trudno, ale już Iszaki czy Oscar mogą sporo namieszać. Wczoraj koło północy jeszcze chwilę polatałem i na Ki-43 zbiłem dwa Spity i postrzelałem dwa Tajfuny. Niestety kierowcy Tajfunów po chwili kręcenia się ze mną uznali, że trzeba uciekać nad własne lotnisko, a tam niestety flak nie pozwalał na dalszą zabawę. AI można spuszczać na potęgę na czymkolwiek zwrotnym.
Czyli po staremu: są ufoloty, ale wprawny pilot i tak będzie ważniejszy niż samolot.

Jeśli chodzi o moje latanie, to mogę przelotnie wpadać dziś i jutro, ale na zorganizowane mogę się umówić dopiero na sobotę. Postawię w sobotę TS3 o 18:00 dla chętnych, sam pewnie zacznę latać koło 20:00.

Offline raugust

• *
  • Anytime, Baby...!
« Odpowiedź #184 dnia: Lutego 11, 2013, 14:56:46 »
Wczoraj był w ogole dziwny dzien. Rano dostepne były a mapki: Nowa Gwinea dla JP-GB i Anglia dla DE-GB przy czym na Nowej Gwinei jak latałem Japończykami to wrzucało mnie tylko z samym AI co pozwoliło mi nabić nieco punkcików ;)
http://img525.imageshack.us/img525/6027/su7attackfv3.gif

"...a jeśli z Nas ktoś padnie wśród szaleńczych jazd, czerwieńszy będzie kwadrat, nasz lotniczy znak..."

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #185 dnia: Lutego 12, 2013, 01:18:36 »
to wrzucało mnie tylko z samym AI co pozwoliło mi nabić nieco punkcików ;)

To jest czasem dobre. Chociaż takie I-15 sterowane przez AI latają jak terminatory. Podobnie Buffalo, chociaż, je już prościej zestrzelić. Pomyłką AI są CR.42 i MC.200, a także Gladiatory. Na nich można popykać kudosy.

PS. Ktoś ma może P-51D? Warto do niego dążyć?

www.yoyosims.pl

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #186 dnia: Lutego 14, 2013, 17:24:18 »
Co prawda lepsze by byly dodatkowe punkciki, ale zawsze cos - nowe naklejki i ladny art http://warthunder.com/en/news/82/current/ .

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #187 dnia: Lutego 17, 2013, 23:24:04 »
Nic nie potwierdzonego. Szukam, ale nic więcej mi się nie udało znaleźć. Nie wiem, fake, czy co. Ktoś w WoT na polskim kanale wspomniał, że widział "zbiorniki". Google pokazało mi to:

http://simhq.com/forum/ubbthreads.php/topics/3719084/1

Nie sądzę, by ktoś zrobił obrazek, tak sobie. Trochę by się musiał namęczyć, więc może jednak istnieją już plany realne.
Jeśli ktoś coś ma więcej, albo może wie coś?

« Odpowiedź #188 dnia: Lutego 18, 2013, 10:39:59 »
Mapka koreańska dużo ciekawsza od "belgijskiej patelni" :) Bardzo fajnie niszczy się mosty wraz z przejeżdżającymi po nich pojazdami :) No i ma to duże znaczenie, bo niszcząc most można odciąć znaczną część wrogich posiłków lądowych.
Wracając do zakupów Orzełków za ruble: kupiłem 5000 kartą kredytową i za operacje podwójnego przewalutowania itp. zapłaciłem dodatkowo 3pln, tragedii zatem nie ma.
A jak tam prędkości Mustanga?

Pozdrawiam,
Bart

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #189 dnia: Lutego 18, 2013, 15:40:05 »
A jak tam prędkości Mustanga?

W prostej jest w stanie lecieć 609 km/h, a w nurkowaniu nawet 740 km/h, więc pod tym względem rewelka. Nie raz nurkowałem, a ten z tyłu ładnie się rozbierał bo myślał, że mnie dogoni.

www.yoyosims.pl

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #190 dnia: Lutego 18, 2013, 18:12:33 »
Co do Mustanga: sprawdzałeś te 740 aż się nie rozpadłeś, czy tez po prostu wiesz, że raz tyle leciałeś? I miałeś to ostrzeżenie "Reduce speed" ?

Nie, do momentu rozklejenia się nie doprowadziłem, a jedynie to co piszesz, więc możliwe, że jeszcze trochę by uciągnął, ale taki eksperyment pozostawiam innym. Bardzo za to twardnieją jednak wtedy stery więc można nie wyciągnąć nad ziemią.

www.yoyosims.pl

Offline Piniol

• JG300
  • *
« Odpowiedź #191 dnia: Lutego 18, 2013, 23:21:33 »
Nie wiem czy ktoś zauważył - w launcherze pojawiła się opcja old videocard support. Po jej włączeniu mój laptop dostał "turbo" i latam w 1920x1200. Co prawda jakość grafiki jest "iłkowa" ale nie zżera klatek - polecam posiadaczom słabego sprzętu.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #192 dnia: Lutego 18, 2013, 23:54:11 »
A widać wroga lepiej?  :021:

www.yoyosims.pl

Offline Piniol

• JG300
  • *
« Odpowiedź #193 dnia: Lutego 19, 2013, 15:42:30 »
Mam wrażenie, że lepiej niż w iłku w natywnej rozdziałce - większy problem jest ze śledzeniem celu na tle ziemi - wystarczy, że grafa zwolni z 60 do 40 klatek i często gubię "kontakt".

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #194 dnia: Lutego 19, 2013, 15:53:23 »
A co, w Ile się nie gubi kontaktu? Zawsze przy przejściu kropa-niekropa...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.