Autor Wątek: War Thunder - pierwsze wrażenia  (Przeczytany 96316 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Troghv

• Gość
Odp: War Thunder - pierwsze wrażenia
« Odpowiedź #285 dnia: Marca 21, 2013, 09:40:37 »
DM model jest świetny, a jeszcze lepsza jest fizyka! Widok odbijającego się kadłuba od ziemi niczym piłeczki tenisowej lecącego od miejsca wypadku nawet do 20km bezcenne. :021:

Offline Acheron

• *
  • Ни шагу назад!
« Odpowiedź #286 dnia: Marca 21, 2013, 18:48:36 »
Takie pytanie odnośnie nowych rodzajów amunicji: czym się różni amunicja defaultowa od uniwersalnej? I jaka jest najbardziej skuteczna przeciwko innym samolotom? Na razie używam tej do ataków z zaskoczenia, ale zastanawiam się czy np. ta IT (o ile dobrze się domyślam to zapalająco-smugowa?) do km nie będzie skuteczniejsza, a do działek ta do celów naziemnych (więcej HE). 

« Odpowiedź #287 dnia: Marca 22, 2013, 13:14:59 »
Nie wiem co się dzieje, ale wczoraj 4 loty bomberem pod rząd- Heinkel 111 plus jeden ruskim. Wysokość około 1500 m i za każdym razem kończyłem w ten sam sposób. Cisza spokój, żadnych wybuchów od p-lotki, po czym nagle [jeden] strzał i zestrzelony... Efekt: 4x urwane skrzydło i raz urwany w  połowie kadłub.  Wyłączyłem...

Z drugiej strony na plus. Oglądałem walkę Jaka 1 który oberwał- odleciały mu lotki i zaczął mocno płonąć. Gość zaczął pikować i po kilku sekundach takiego lotu zgasił ogień. Rewelka!   :evil:

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #288 dnia: Marca 22, 2013, 14:05:47 »
Coś z AAA jest chyba obecnie jakiś bug, bo na tej zimowej mapce prawie w ogóle się nie odzywają.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #289 dnia: Marca 22, 2013, 16:24:08 »
Mają jakiegoś buga. Gram tylko na FR, i teraz cały czas jest możliwość gry tylko tych scenariuszy na terenie Rosji. Wrażenie mam takie jak by ta cała artyleria p-lot tam była- tylko brakło dźwięków i grafiki pokazującej że coś strzela. Czym dalej w głąb pozycji npla tym gorzej.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #290 dnia: Marca 22, 2013, 16:42:14 »
Artyleria działa tylko chyba strzela z taśmy z pociskami z zaskoczenia :-) . Wiele razy artyleria mnie już uszkodził a raz dopuściła w płomieniach. Tam jest chyba szerszy problem z celami na ziemi bo widać je tylko z bardzo bliska.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #291 dnia: Marca 24, 2013, 11:45:56 »
Fajnie się lata na FRB ale bardzo mnie denerwuje że każde klikniecie "bitwa" wrzuca mnie na tą sama mapę. Już na pamieć wiem gdzie są cele. Czy to się zmieni jakoś w najbliższym czasie? Już nie wspomnę o możliwości wyboru nacji.
Grając w "plutonie" 4 samolotów mamy bardzo duże szanse grania cały czas z tym samym innym teamem. Kwestia policzenia przez serwer i dobranie podobnej drużyny. Mieliśmy tak wczoraj, 2 te same plutony na przeciw +  kilka Ai, przez kilka sesji.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #292 dnia: Marca 24, 2013, 16:39:35 »
Teraz jest wybor strony nawet w FRB.

www.yoyosims.pl

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #293 dnia: Marca 25, 2013, 12:52:15 »
Q&A z devsami:
http://forum.warthunder.com/index.php?/topic/23544-qa-session-with-trojan-and-borisych-22032013/
po anglicku więc trza sobie w najgorszym wypadku do tłumacza wrzucić. A mówią ciekawe rzeczy. Mamy dopiero 20% gry? Ale w samolotach czy ogólnie: lotnictwo+flota+armia lądowa?? Jest też wyjaśnienie zmiany ekonomii.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #294 dnia: Kwietnia 04, 2013, 22:53:07 »
Taka pozytywna dygresja na plus (no może plusik). japońce w swoich samolotach maja takie kołeczki w skrzydłach pokazujące stan wysunięcia podwozia - wystaje kołeczek - podwozie też wystaje, kołeczek schowany - podwozie też schowane. Po prostu bajer :). chyba nie było tego jeszcze nigdy w simach drugowojennych.

jeszcze dodam że cos mi A6M2 lta jak kowadło a powinno być jak liść na wietrze szybkie i zwinne. Coś nie tak z nim? Dzię odbyłem też pierwszy lot foką D13. I jestem cholernie rozczarowany widokiem z kabiny w przód, tak łatwo znikają samoloty za oramowaniem owiewki. najlepsze wozidła jakie miałem dotychczas w rękach to Me-410B2 i Hiena Ki-61-IIb, świetny dobrzy uzbrojony samolot. Wg mnie lepszy niż wczesne Zero. Ogólnie lata mi się bardzo fajnie, super się odstrzeliwuje różne elementy płatowca (stosuje zasadę celowania jeszcze z iła - w końcówkę skrzydła. Uszkodzony samolot przy cięższym manewrze po uszkodzeniu płata urywa go w spektakularny sposób :). Gdyby to nie było takie MMO byłaby z tego bardzo udana gra ;)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #295 dnia: Kwietnia 05, 2013, 00:21:09 »
Taka pozytywna dygresja na plus (no może plusik). japońce w swoich samolotach maja takie kołeczki w skrzydłach pokazujące stan wysunięcia podwozia - wystaje kołeczek - podwozie też wystaje, kołeczek schowany - podwozie też schowane. Po prostu bajer :). chyba nie było tego jeszcze nigdy w simach drugowojennych.

Było już w iłku w 2001r. np. w Jaku-9P. Ale jasne, fajna, realistyczna sprawa.

www.yoyosims.pl

Offline iq85

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #296 dnia: Kwietnia 11, 2013, 09:27:45 »
Weekendowy Premium day przyciągnął mnie na trochę dłużej do monitora. Później płynnie przeszedł w urlop chorobowy, więc miałem wreszcie czas polatać w to ustrojstwo i muszę przyznać, że nie jest tak łatwo jak mi się początkowo wydawało. Przez kilkuletnie zasiedzenie głównie w świecie LockOn, później DCS (z Iłkiem praktycznie nie miałem do czynienia), latanie w grupie pokazowej na suszarach, nie miałem za dużo styczności z "propami" DWS (chyba od czasu Jane's WWII Fighters ;) ) i zdażyłem zapomnieć podstawy dogfightu. Do tego stopnia, że narazie odpuściłem sobie FRB i próbuję sił w HB. A i tak muszę przyznać, że nieraz jakiś szczeniak mnie spuści bez trudu. Do tej pory myślałem o tym MMO jak o "szczelance" pełnej małolatów, a tu jednak nieraz trzeba się napocić. Pozostaje intensywnie ćwiczyć. Dopiero dorobiłem się Emila i powoli mnie wciąga. :) Nawet nie zdążyłem w DCS Kucykiem polatać, na którego ostatnio się skusiłem w promocji. Cały czas jestem pod wrażeniem niezłej grafiki, która niesie wreszcie powiew świeżości w świecie symulatorów. Widoki ponad burzowymi chmurami są genialne. Odpalenie DCS po WT powoduje wręcz odruch wymiotny. Do tego z FPS-ami nie ma problemów mimo wysokich ustawień.
DCS/FSX/AC/pCARS

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #297 dnia: Kwietnia 11, 2013, 11:19:00 »
Odpalenie DCS po WT powoduje wręcz odruch wymiotny.

Ano, mnie WT pochłonął na tyle, że chyba od stycznia nic innego nawet nie odpaliłem, a jak wrzuciłem DCS P-51D to stwierdziłem, że z taką czkawką  w FPS'ach chwilowo latać nie będę, aż mi się WT znudzi. Olej jednak inne tryby, postaw sobie wysoką poprzeczkę i tam ćwicz. Co z tego, że się pospada na początku, ale szybciej się nauczysz wszystkiego i nie przyzwyczaisz się do pseudo zachowań z podglądem na externalach. FM też się różni.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #298 dnia: Kwietnia 11, 2013, 15:08:15 »
 iq85--> Zrób tak jak mówi YoYo. Będziesz miał za każdą misje dużo więcej expa. Do tego na tych arcadowych trybach ludzie w większości graja na myszkach i jest im o wiele łatwiej trafiać niż tobie na joysticku...

« Odpowiedź #299 dnia: Kwietnia 18, 2013, 14:18:02 »
Zdaję sobie sprawę, że to mało miarodajne i niewiele wnosi ale tutaj:
http://www.gry-online.pl/S018.asp?ID=915
jest porównanie War Thunder i World of Warplanes.