Autor Wątek: Pomoc dla początkujących (War Thunder)  (Przeczytany 87284 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Pomoc dla początkujących (War Thunder)
« Odpowiedź #90 dnia: Stycznia 03, 2014, 14:20:34 »
Dywizjony/"Klany".
« Ostatnia zmiana: Stycznia 03, 2014, 14:45:37 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #91 dnia: Stycznia 03, 2014, 14:26:14 »
Jeżeli ich "klan" nazywa się [ai] są to boty.

Zdania zaczynamy wielką literą, a kończymy kropką!. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 03, 2014, 14:46:34 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #92 dnia: Stycznia 03, 2014, 19:46:56 »
Dywizjony mają przedrostek przed nickiem np. [nazwa dywizjonu] nick.
Boty są zawsze w nawiasie kwadratowym jako np. [Tetsuo], [Shin-cośtam].
Są też boty jako [ai] ale nie są widoczne na liście graczy w statystykach (np naciśnięciu domyślnego TAB). Nazwa [ai] pojawia się tylko gdy go zestrzelimy.

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #93 dnia: Czerwca 02, 2014, 10:48:05 »
Wczoraj postanowiłem sprawdzić to cudo. W czasie instalacji miałem odpiętego joya i teraz za starowanie robi myszka, co dla mnie jest nie przyjęcia. Po podpięciu joya nie jestem w stanie go uaktywnić w grze. Jak to zrobić ?
P.S. Tak, wiem lamerskie pytanie, ale nie dałem rady wczoraj wykombinować.
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

« Odpowiedź #94 dnia: Czerwca 02, 2014, 12:27:33 »
Witam.

Wybierasz menu/sterowanie/podstawowa i zakładkę "pełna symulacja sterowania" - tu możesz przypisać wszystkie osie.
Alternatywnie możesz użyć kreatora ustawień klawiszy - przycisk w lewym dolnym rogu okna menu/sterowanie/podstawowa.

Pozdrawiam,
Bart.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #95 dnia: Czerwca 02, 2014, 12:40:43 »
Wydaje mi się, że po włożeniu nowego nieznanego wcześniej urządzenia HID, WT sam z siebie proponuje wizard'a do ustawień sterowania...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #96 dnia: Czerwca 02, 2014, 12:45:11 »
Właśnie na to liczyłem...ale nic z tego.
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

« Odpowiedź #97 dnia: Listopada 10, 2014, 11:37:50 »
Ma ktoś może rozwiązanie przegrzewających się silników w samolotach? Zależnie od nacji silniki nagrzewają się mniej lub bardziej, jednak jako że to ruski półprodukt, coś musi być spier***. Silniki owszem grzeją się, ale chłodzić to już za bardzo skore nie są. Zdjęcie obrotów i nurek nie pomagają, temperatura dalej skacze. Samolot stojący na ziemi bez obrotów dalej się przegrzewa... Zbindowałem klawisz od sterowania chłodnicą, ale rzecz jasna nie działa.
Latam na myszce (brak joya) na RB.

« Odpowiedź #98 dnia: Listopada 10, 2014, 16:56:30 »
Z tego co widzę na forum WT jest to jakiś nowy bug i jedynym wyjściem jest powrót do bazy i naprawa.

« Odpowiedź #99 dnia: Lutego 10, 2015, 13:01:25 »
Lata ktoś z Was w trybie SB? W jakich dniach i godzinach jest najwięcej luda na serwerach? Próbowałem w sobotni wieczór, ale po 5 minutach czekania na bitwę wróciłem do czołgów gdzie po kilkudziesięciu sekundach jestem już w bitwie. Jestem jeszcze na pierwszym tierze w przypadku samolotów i za bardzo nie mam okazji żeby się stamtąd wygrzebać. Chętnie bym polatał Mietkiem w full real eventach.

« Odpowiedź #100 dnia: Lutego 10, 2015, 17:36:37 »
Spróbuj dodać dodatkowe serwery z innego regionu do wyszukiwania. Domyślnie jest tylko EU dodałem sobie jeszcze US i jakoś działa. RUS bałem się wrzucać <cyka, cyka i te sprawy>  :evil:

« Odpowiedź #101 dnia: Lutego 11, 2015, 08:59:27 »
Mam tragiczne pingi na innych serwerach niż EU - powyżej 200ms. W ogóle te ich serwery jakieś słabe są. W innych grach online nie mam takich problemów z pingami.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #102 dnia: Lutego 11, 2015, 11:42:27 »
Nie no, do USA z Anglii powinieneś mieć rzut beretem. Pingi 100 ms maks, jak z Polski można mieć 130. Co do ruosyjskich serwerów to będziesz miał gorzej, ale bez przesady. Ja gram na serwerach RU bez problemu. To jest grałem, bo się przeprowadziłem i nic nie ma. :(
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #103 dnia: Lutego 11, 2015, 13:11:02 »
Nie ma lekko. W takim dla przykładu iRacing serwery postawione w USA mają dwa, trzy razy gorsze pingi niż serwer europejski.
Ja też cierpię po przeprowadzce, bo od 4 miesięcy nie mogę się doczekać ADSLa i jadę na 3G (tethering z komórki).

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #104 dnia: Lutego 11, 2015, 13:51:04 »
To wiele tłumaczy. Ja przeniosłem się teraz i zamiast kabla sieciowego Netii (dawniej Komnet) mam Orange (dawniej TPSA) i jej Neostradę 10mb. Pingi do Ameryki ok. 10%-20% słabsze niż poprzednio. Już pierwsze dwa skoki to +30ms, czyli tyle, ile często miałem w ogóle do różnych serwerów w Polsce. Do grania online - w tym i w WT - pingi powinny wystarczyć i być OK, pod warunkiem, że są stabilne.

Ty, ze swoim 3G, mam wrażenie, że największy problem to masz ze stabilnością i pingi są raz dłuższe, raz krótsze. To cię może bije w War Thunderze?
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.