Autor Wątek: Opinie o myśliwcach  (Przeczytany 29793 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Troghv

• Gość
Odp: Opinie o myśliwcach
« Odpowiedź #30 dnia: Maja 04, 2013, 20:54:03 »
Generalnie "fajna" maszyna jeżeli tak można napisać. Potężne uzbrojenie czyni ją łowcą bombowców. W zasadzie niczym poza uzbrojeniem nie wyróżnia się od serii Dżi, po za holendarnymi kosztami napraw.

Offline Misiek

• JG300
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: Maja 05, 2013, 00:38:15 »
G6tka jest rzeczywiście świetna na bombery, całkiem dobrze się wznosi ale uważam, że bardziej wyważona by była z MK151 - taki set lubiłem sobie sprawiać w iłku. 30tki są przyciężkawe. W ogóle powinni wybór gunpodów wprowadzić tam gdzie się wybiera rodzaj podwieszenia. Chętnie bym polatał "kitową" G6.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #32 dnia: Czerwca 12, 2013, 11:13:29 »
Bardzo podoba mi się nowy nabytek po radzieckiej stronie  - Jak-9P. Taka Ruska Foka. W nurkowaniu łapie 784 km/h, potem rozkręcają się śrubki. Na prostej na poziomie morza z polerką i nowym napędem poleci 610-620 km.h. Uzbrojenie - bardzo dobre jak na CCCP - 3x20mm, czyli jak premium Dora, ale wymiennie można dodać więcej basu w osi kołpaka w postaci 37mm z 28 pociskami lub 23mm (jak w naszej TS-11 :) z 75 nabojami. Kręci jak Jak-9T (czyli nieco gorzej niż Jak-3, a na pewno gorzej niż La-5), ale też te braki nadrabia prędkością lotu. Na klapach za to zajdzie Emila w którejś zwitce. Na minus malowanie z Defaulta - białe, więc widać go jak na dłoni. Może z czasem da się zdobyć jakiś kamuflaż.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #33 dnia: Czerwca 24, 2013, 12:59:02 »
Devsi zamieścili dane na których się oparli tworząc FM. na początek D-13 i Ła-5. No to jedziemy z pierdolamento (qrdl ™), albo i nie :)
http://forum.warthunder.com/index.php?/topic/43538-data-sheetfw190d/
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #34 dnia: Października 29, 2013, 16:05:30 »
Chciałbym Was przekonać że 110tka to genialna maszyna :) Wczoraj event BoB, po naszej stronie 5 Bf-110, jeden Juhas 88 i Emil. Tak sobie pomyślałem że wystrzelaja nas jak kaczki. Ale zaraz sobie pomyslałem: trzymaj sie wysoko i czekaj, oni muszą ładnie wejść na ogon naszej 110ce i zwolnić. Zwolnić, a wtedy my..... no i skończyło się tak że 110tki spadły dwie, ale od p-lotki ja miałem na końcie dwa spity wszystki 110 tki zestrzeliły conajmniej 1 samolot.
Zawsze będę twierdził że Bf-110 to latająca śmierć dla spitów i hurków.
ps. Dajcie mi G2R2 w BoS a zrobię im gorącą zimę :P
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #35 dnia: Czerwca 09, 2014, 17:37:52 »
Popatrzcie panowie na cóż to ciekawego trafiłem.
Jakiś facet modeluje P11c z nadzieją, że Gadziny po zakończeniu prac wrzucą go do któregoś drzewka jako premium. Fajna sprawa IMHO oby udało się dociągnąć temat do końca.

http://warthunder.com/pl/news/349/current/

« Odpowiedź #36 dnia: Czerwca 09, 2014, 18:52:54 »
Może Loku , mógłby mu pomóc.

Offline PIT

• PAT
  • *
  • PAT , EKG_PIT
« Odpowiedź #37 dnia: Czerwca 09, 2014, 20:10:59 »
Loku to na pewno, tylko, że chyba podejmuje się jedynie poważnych tematów.
Ale gdyby wiedział co Oni z tym modelem zrobią to pewnie tego dzieła nie robiłby dla WT.
Przecież Oni z P-11C zrobią dorożkę latającą 120 km na godzinę i urywającą skrzydła przy 200 km/godz.
To jest badziewie arcadowe z super grafiką.
Tylko stały trening czyni Cię Mistrzem. Niech Moc będzie z Wami wirtualni lotnicy.
WSP dla Orłów. - od EKG_PIT

Offline Misiek

• JG300
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: Czerwca 27, 2014, 12:42:55 »
Polatałem trochę w BOSa i CODa i stwierdzam, że WT to nawet nie jest super grafika... Bardziej mi się kojarzy ze sceneriami z "Władcy Pierścieni" niż z krajobrazem bitewnym. Niestety też łudziłem się jeszcze rok temu, że ma to potencjał żeby zrobić coś na poziomie iłka 1946 lecz teraz gdy na Pe-2 skończyli kabiny do bombowców, a B-17 robi pętlę jak "żelazny", samoloty nie urywają kół, ni klap przy 400kmh, nie ma trybu bez żadnych ikon.... normalnie jest to produkt dla neptków czy lamerów lotniczych nie szukających w grze symulatora lecz możliwości nabicia statów. Może jeszcze czołgi jako produkt bezkonkurencyjny (WOT nie jest konkurencją) prezentuje jakiś poziom realizmu ale samoloty pozostaną na poziomie "nepterskim".
« Ostatnia zmiana: Czerwca 27, 2014, 13:08:24 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #39 dnia: Czerwca 27, 2014, 13:22:21 »
W bitwach symulacyjnych nie ma ikon, chyba że chodzi Ci o minimapę.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #40 dnia: Czerwca 27, 2014, 13:54:16 »
Są ikony sojusznicze ustawione na kilkaset metrów (400?).

« Odpowiedź #41 dnia: Czerwca 27, 2014, 14:22:50 »
Fakt, nie pomyślałem o nich. Na szczęście nie psują tak wrażenia jak te w trybie arcade.

« Odpowiedź #42 dnia: Czerwca 27, 2014, 19:21:16 »
Może jeszcze czołgi jako produkt bezkonkurencyjny (WOT nie jest konkurencją) prezentuje jakiś poziom realizmu
Nie prezentuje. Właściwie to czołgi prezentują jeszcze mniejszy poziom realizmu niż samoloty.

« Odpowiedź #43 dnia: Czerwca 27, 2014, 20:13:35 »
Przypominam, że WT to nie symulator. Jeśli chodzi o czołgi to na pewno prezentują większy poziom realizmu niż te u konkurencji.

« Odpowiedź #44 dnia: Września 22, 2014, 10:42:16 »
No ale jakby minimalnie ten realizm podciągnęli to by się fajniej grało. Ale i tak mijające się samoloty fajnie wyglądają. I gra ma taki śliczniutkie menu - te samoloty tak fajnie narysowali i się ruszają jak poruszysz myszką.  ;D