Autor Wątek: Aktualności, patche  (Przeczytany 70719 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Aktualności, patche
« Odpowiedź #90 dnia: Października 09, 2014, 23:46:06 »
Czy zna ktoś jakiś sposób na dociągnięcie textur i dźwięków HD bez włączania w auto loader? Niestety na moim złomi próby patchowania przez loader powodują zwiechy kompa, a jak dociągnąłem przez torrenta, to bez HD ;(

« Odpowiedź #91 dnia: Października 11, 2014, 07:48:35 »
Wczoraj włączyłem WT, czekałem na to cały tydzień - w końcu przyszedł piątek, będzie można poszaleć. W ciągu tygodnia sprawdzałem czy nie ma nowych patchy, żeby nie było jakiejś głupiej sytuacji. Włączam i patrze... A tu aktualizacja, szacowany czas 2 dni....
Jest taki mem, ludzie biorą fragment filmu "Upadek" w scenie gdy Hitler krzyczy i podkładają pod niego tekst, to bardzo proste, bo wystarczy wkomponować w tekst słowo "Stalin", które jako jedyne jest dla nas rozpoznawalne. Mój Hitlerek powinien krzyczeć:
"Czekałem tydzień, żeby zagrać a oni walą pacha na 2 dni! Po co?! Bombowce za słabą walczą w pionie i chcą to poprawić!? Człowiek walczy tutaj bombowcem jak Sokołem Milenium, walisz z wszystkich karabinów na raz, latasz w walce kołowej jak myśliwiec, i co za słabo? Może teraz będziemy rzucać bombami kasetowymi w myśliwce! Co oni tam poprawiają, przez dwa dni, kogo obchodzą nowe mapy w symulatorze walki powietrznej, wprowadzają nowy układ chmur!? Przecież miał dzisiaj grać Stalin! Chciałem polatać w trybie zręcznościowym, na dwupłatowcach, a oni coś ulepszają! CO?!! Nowy dym z rury wydechowej?! Ta gra to czysta umowność, nad czym oni pracują, przecież to i tak nie ma sensu, chciałem się tylko rozerwać, a oni coś mi ulepszyli! Co na Boga?! PO CO?!!!!!!"
No to taki wrzeszczący Hitlerek oddawałby mój stan ducha, jak tego ich patcha wczoraj zobaczyłem.   :x

« Odpowiedź #92 dnia: Października 11, 2014, 10:39:59 »
Ile ja już takich podejść do WT'a miałem :). Najbardziej upierdliwe jest to, że steamowa wersja nie updatuje się automatycznie tylko przez tego cholernego launchera.

« Odpowiedź #93 dnia: Lutego 24, 2015, 13:35:40 »
Został wydany patch 1.47  ;D.Szybkiego transferu życzę.

https://www.youtube.com/watch?v=8MoVAKl9uFc

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #94 dnia: Lutego 24, 2015, 14:03:04 »
Otwierane owiewki w samolotach (Il2) i lornetki + widok kierowcy (RO2)... Idzie w dobrą stronę. Operowanie czołgiem w RO2 to dla mnie ideał.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #95 dnia: Lutego 24, 2015, 16:25:20 »
3.5GB do ściągnięcia... na necie z limitem 5GB na miesiąc! Nie mogliby tego udostępnić do ściągnięcia przez http? W robocie torrenty mam zablokowane.

Ciekawe czy te nowe widoki będą wymuszone w trybie symulacji? Dowódca wychylający się radośnie przez właz wieży w czasie bitwy prosi się o kulkę albo odłamek. W sumie mogliby zrobić tak, że takie wyglądanie przez właz zmieszałoby VITALITY dowódcy do 20% :).

« Odpowiedź #96 dnia: Lutego 24, 2015, 16:48:22 »
W sumie mogliby zrobić tak, że takie wyglądanie przez właz zmieszałoby VITALITY dowódcy do 20% :).

Plus odpowiednia animacja w momencie trafienia  :evil:

« Odpowiedź #97 dnia: Lutego 24, 2015, 16:54:47 »
"Zmniejszałoby" miało być. Ktoś poprawi?

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #98 dnia: Lutego 25, 2015, 09:58:57 »
Ja tam miałem około 1.6 GB do zassania.

Owiewka w ju-87 nie działa, niestety. Tylko słychać jakiś dziwny dźwięk i tyle. Może tam nie działa, nie wiem, nie znam się, nie orientuję. Szkoda.

Za to lornetka bomba. :) Pięknie działa. Ciekawe, czy za zewnątrz w modelu 3D gościu wygląda z wieżyczki. W RO2 miało się odznakę "otwieracz konserw", jak się takiego ukatrupiło.  Aha - coś też zmienili w czołgach z kontrolerami - działają mi wreszcie hamulce i fajnie się jeździ czołgiem zakręcając poprzez naciskanie pedałów.

Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #99 dnia: Lutego 25, 2015, 10:38:56 »
Ja tam miałem około 1.6 GB do zassania.

Owiewka w ju-87 nie działa, niestety. Tylko słychać jakiś dziwny dźwięk i tyle. Może tam nie działa, nie wiem, nie znam się, nie orientuję. Szkoda.

W filmie zamieszczonym wyżej, było powiedziane, że nie wszystkie owiewki działają. Sukcesywnie będą dodawać kolejne ;-) .
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #100 dnia: Lutego 25, 2015, 12:00:15 »
Aha - coś też zmienili w czołgach z kontrolerami - działają mi wreszcie hamulce i fajnie się jeździ czołgiem zakręcając poprzez naciskanie pedałów.
No w końcu, jeżdżę sobie na manualnej i brakowało mi działającego sprzęgła itp.
Mam nadzieję, że w końcu będzie można delikatnie skręcić bez straty prędkości o 90%

« Odpowiedź #101 dnia: Lutego 25, 2015, 16:04:31 »
Jeździcie z manualną skrzynią? Nie pierniczy się to wam w czasie walki? Nie bez powodu wsadza się do czołgów 3-4 typa, żeby jeden nie musiał sam wszystkiego robić :).

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #102 dnia: Lutego 25, 2015, 17:09:30 »
Ano jeżdżę, bo inaczej musiałbym ciągle zmieniać w kontrolerach tryby Simplified - Full. Gdyby można było zamapować przycisk do tego, albo w czołgach mieć inaczej niż w aeroplanach... A tak to manual. Się przyzwyczaiłem, ale owszem, w zadymie często macham jak głupi, no i wszyscy mnie wyprzedzają. ;)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #103 dnia: Lutego 25, 2015, 17:38:54 »
Ja zapisałem sobie ustawienia pod samoloty do pliku i nie mam problemu żeby szybko przeskoczyć między simplified dla czołgów i full real dla samolotów. Jedynie co mnie wnerwia to jak zmienię klawisz, nawet w przypadku widoków, to gra zmienia simplified na normalne sterowanie. Nie wiem jak to obejść.

Po ostatnim patchu zniknęła mi na HUDzie informacja o prędkości i biegach.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #104 dnia: Lutego 25, 2015, 19:17:36 »
A nie doszło może jakieś nowe mapowanie pokaż/schowaj do tego? Sprawdź. W każdym bądź razie ja biegi nadal widzę.

PS: Zapisanych ustawień to ja mam całą kolekcję :)  A Ty masz osobne ustawienia dla różnych maszyn? Chyba nie, za dużo kłopotu przy zmianach (choć np. w ROF'ie wielu chyba tak robiło).
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.