Autor Wątek: Aktualności, patche  (Przeczytany 70641 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Aktualności, patche
« Odpowiedź #165 dnia: Września 20, 2018, 10:30:08 »
Śmigłowce sprawdzałem tylko w trybie symulacyjnym, coś mi się pomieszało podczas pisania.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

« Odpowiedź #166 dnia: Września 20, 2018, 10:32:29 »
Wiadomo, DCS z modelem lotu to nie jest ale jakbyś miał porównać (o ile masz do czego) to jak wypada FM w trybie najbardziej realistycznym?
ArmA (bez trybu Advanced Flight Model)? FSX? ...

Pierwsze testy rozwiały jakiekolwiek złudzenia:
https://www.youtube.com/watch?v=vXcsjtGGVrE

Model lotu w trybie "realistycznym" to - przynajmniej jak na razie - smutny żart. Śmigłowce obracają się w osi kadłuba, jak samoloty, a nie wirnika :) . Steruje się nimi tak jakby miały skrzydła z lotkami i pionowo skierowany wektor siły ciągu...
Pętle czy "aileron rolle" nad czubkami drzew? Żaden problem.
Do tego brak siły tarcia podłoża, tak samo jak w samolotach, nawet jak wylądujesz na płozach to ślizgasz się jak po lodzie, przestajesz dopiero kiedy wyłączysz silnik.

Poza tym - tak jak w nowoczesnych czołgach, które dodali, brak jakiejkolwiek awioniki, nie ma HUD'a, nie ma MFD, FLIR nawet monitorów, przyrządy w większości nie działają itd. To całkowicie wypacza sposób użycia śmigłowców.

Jak na razie jest znaczenie gorzej niż w Longbow 2, a nawet Commanche 3 z 1997 roku.
Z Arma 3 czy Enemy Engaged z 2000 roku nie ma nawet porównania.

Swoją drogą samoloty kończą się na Korei, czołgi na latach 90-tych, a śmigłowce na Mi-35M z 2014 roku.
Odkąd, ze względów finansowych, dodali nowoczesne czołgi typu Abramsów, Leopardów 2 itd. bez FLIR, bez żadnych systemów, komputerów balistycznych, bez realistycznych celowników, bez dalmierzy laserowych zmieniających podniesienie działa, bez innych systemów obserwacyjnych - po prostu jak czołgi z II wojny z innymi modelami 3D powinni mieć jaja i usunąć bitwy symulacyjne dla czołgów. Wszystkie te systemy miał świetnie wymodelowane stary prościutki Steel Beasts, który płynnie chodził na "kalkulatorze".

Teraz mamy zwyczajną kopię Armored Warfare z Abramsami walczącymi w środku średniowiecznego zamku albo na schodach japońskiej świątyni, to się dobrze sprzedaje :):).
« Ostatnia zmiana: Września 20, 2018, 10:46:32 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #167 dnia: Września 20, 2018, 12:46:31 »
Pierwsze testy rozwiały jakiekolwiek złudzenia:
https://www.youtube.com/watch?v=vXcsjtGGVrE

Model lotu w trybie "realistycznym" to - przynajmniej jak na razie - smutny żart. Śmigłowce obracają się w osi kadłuba, jak samoloty, a nie wirnika :) . Steruje się nimi tak jakby miały skrzydła z lotkami i pionowo skierowany wektor siły ciągu...
Pętle czy "aileron rolle" nad czubkami drzew? Żaden problem.
Do tego brak siły tarcia podłoża, tak samo jak w samolotach, nawet jak wylądujesz na płozach to ślizgasz się jak po lodzie, przestajesz dopiero kiedy wyłączysz silnik.

Filmik który podlinkowałeś jest już nie aktualny nieaktualny. W następnych patchach wiele rzeczy poprawiono. Sam nie latałem wiatrakami w WT, oglądałem tylko filmik MagzTV: https://youtu.be/II4IixJh9Ng.
« Ostatnia zmiana: Września 20, 2018, 12:51:05 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #168 dnia: Września 20, 2018, 14:18:49 »
Właśnie, też nie zaobserwowałem aż tak tragicznego FM. Jest to WT, oczywiście na zaawansowaną awionikę nie ma co liczyć, skoro nawet kokpitów nie zrobili w pełni.  Na pełnej symulacji można szarpać dźwignią skoku ogólnego, jak malucha na ręcznym i nic złego się nie dzieje ;-) Tak samo jest w samolotach z przeciągnięciem, niby coś tam jest, ale nijak się nie ma to do tracenia nośności przy zbyt dużym kącie natarcia w zależności od prędkości itp. W samolotach jednak bardziej mnie ten uproszczony model lotu razi. Skoro w samolotach nic z tym nie zrobili przez lata, w śmigłowcach, które jeszcze są w fazie dev spodziewałem się kompletnej miazgi, a przyjemnie się lata i strzela do ciężarówek ;-)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #169 dnia: Listopada 18, 2020, 14:07:03 »
Jakaś duża łatka się szykuje na zasadzie zmian w silniku graficznym https://youtu.be/_DbeRYnUv1Q . Nie wiem, czy ktoś w to jeszcze się bawi ale jeśli tak, to może podzielić się opinią ;>.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #170 dnia: Listopada 18, 2020, 15:26:49 »
A po co tam zmieniać?!? Ich silnik graficzny dawał znacznie piękniejszy obraz niż ten z Iłka, i to przy znacznie większej ilości detali... Ideał prawie. :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #171 dnia: Listopada 18, 2020, 19:58:20 »
A po co tam zmieniać?!? Ich silnik graficzny dawał znacznie piękniejszy obraz niż ten z Iłka, i to przy znacznie większej ilości detali... Ideał prawie. :)

Jest w filmie, DLSS i inne bajery, a chmury chyba z MSFS ;).

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #172 dnia: Listopada 18, 2020, 22:17:23 »
Jakaś duża łatka się szykuje

Jest już od wczoraj.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #173 dnia: Listopada 19, 2020, 09:29:46 »
Gram tylko czołgami, wczoraj zrobiłem sesje sobie. Ta gra dźwiękowo i graficznie weszła na naprawdę wysoki poziom. Mnie więcej nie trzeba.
Widzę dużo niedoróbek na razie, widać, że będą musieli paczować. No przy masie z zachodem słońca niektóre dymy są czerwone a z różnych względów nie powinny. Spaliny wydechowe niektórych czołgów są, a niektórych nie. Teraz zboczone czołgu zostają do końca bitwy jako wraki, ale można je odcholować. Gram w trybie realistycznym tylko, więc każda bryła czołgu to powód do niepokoju. Niektóre kamuflaże dadzą szansę ukryć się między wrakami.
Btw. Podobno samolotom trzęsą się/drgają skrzydła przy manewrach
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #174 dnia: Listopada 19, 2020, 10:27:20 »
Coś czuję, że wrócę do WT. :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

sunrrrise

• Gość
Odp: Aktualno%u015Bci, patche
« Odpowiedź #175 dnia: Listopada 19, 2020, 12:40:37 »
zboczone

Jezusicku, to juz nawet w War Thunder jest LGBT?! :evil:

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #176 dnia: Listopada 19, 2020, 13:03:20 »
Btw. Podobno samolotom trzęsą się/drgają skrzydła przy manewrach

Tak, widać to na filmiku, taka opcja się nazywa wing flex https://youtu.be/_DbeRYnUv1Q?t=137 .

www.yoyosims.pl

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #177 dnia: Listopada 19, 2020, 13:07:18 »
Jezusicku, to juz nawet w War Thunder jest LGBT?! :evil:
Niektóre zapewne są, może francuskie na przykład. Ja chciałem napisać zniszczone, ale ten cholerny słownik...
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #178 dnia: Listopada 19, 2020, 13:49:42 »
Zagrałem przed chwilą bitwę w trybie sim i zniszczony czołg wyparował.

https://youtu.be/7poK7NhxRI8
Najpierw ubiłem T-34, po kilku sekundach Avengera i w między czasie wrak T-34 został usunięty z gry.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #179 dnia: Listopada 19, 2020, 13:59:46 »
Zagrałem przed chwilą bitwę w trybie sim i zniszczony czołg wyparował.

https://youtu.be/7poK7NhxRI8
Najpierw ubiłem T-34, po kilku sekundach Avengera i w między czasie wrak T-34 został usunięty z gry.

A grałeś też w VR? Jak to działa / wygląda? Warto instalować?

www.yoyosims.pl