Teraz wejdź na jakiś serwer bez ikon i spróbuj powalczyć z trackirowcami. Jak nie zabiją cię oni to zrobią to niskie fpsy
.
To nawet nie jest potrzebne, zabija mnie już chwila akrobacji w powietrzu

Na tym etapie musiałbym latać z miską pod ręką. Jako dziecko miałem chorobę lokomocyjną i odezwała mi się przy tej okazji ze zdwojoną siłą. To zaliczyłbym na plus, tak skutecznie zestaw oszukuje mój mózg. Sprawę pogarsza fakt, że ten oculus DK2 strasznie śmierdzi gąbką po wyjęciu z pudełka.
Oczywiście rozdzielczość jest słaba i SDE potężny, tutaj wszystko tak naprawdę rozbija się o indywidualne preferencje, a konkretnie jak ważna dla danego osobnika jest przestrzenność i idealne odwzorowania poruszania się w przestrzeni. Przykładowo, gdy zamykam jedno oko, czar pryska i obraz zamienia się w okropną kupę rodem z commodore 64.
Z przycinkami jest zupełnie inaczej, niż się spodziewałem. Odczuwam to tak, że zamraża się jakby cały gotowy obraz 3d, w którym dalej mogę się swobodnie poruszać, nie tak jak przy opentracku, że wszystko tnie tak, że w końcu nie wiem gdzie jestem, tutaj oczy się nie "gubią". Bez żadnego porównania mam lepszą orientację w przestrzeni. Wszystko jest naturalne i zawsze wiem, co się dzieje.
Na razie polatałem chwilę w War Thunder, BoX i DCS. Zdecydowanie VR najlepiej jest zrobiony w Iłku, latanie samolotami FC totalnie wbija w glebę

.
W War Thunderze niestety samolot lewituje nad pasem startowym, poza tym jest dobrze. W DCS strasznie kuleją tekstury i modele. A-10C jest praktycznie niegrywalny, kokpit wygląda jak wycięty z kartonowego pudełka z naklejonymi teksturami, niska rozdzielność Oculusa sprawia, że MFCD są kompletnie nieczytelne, za to maszyny tłokowe są piękne i latanie nimi daje niesamowitą frajdę.
Możesz przybliżyć parametry zestawu, na którym uruchomiłeś tego Oculusa?
32G RAM, GTX1070Ti, i5-8600K, dyski SSD.
Ił i WT poszedł z palca, nic nie zmieniałem w ustawieniach, poza włączeniem obsługi VR, czyli praktycznie wszystko na MAX. DCS też uruchomił się na ustawieniach prawie wszystko na max, ale strasznie tnie, jeszcze nie próbowałem nic w nim ustawiać.