1.Powstanie w przyszłości ulepszony wariant MJoy na bazie XMega128A1U, który posiada więcej zalet od tego na ATMega32U4.
tak i nie zastąpi DMJoy8. Będzie to raczej DMKeys8+osie analogowe (nazwijmy do DMJeys

). Płytka na XMega nie wymagała by matrycy diodowej

Soft na PC pozostanie ten sam, który jest obecnie i jest Ci już znany. Dojdzie zapewne nowe okienko do konfiguracji ilości płytek-córek, i to wszystko.
2.Na dzień dzisiejszy jest sprawdzona wersja MJoy na ATMega32U4, która obsługuje 6 wejść analogowych.
Max 8 wejść analogowych. Sama płytka obsługuje więcej wejść (10 lub 12 - juz nie pamiętam), ale DirectX poprzez USB HID już nie
3.Jest zrobiona wersja córki z I2C współpracująca z DMKeys8 lub DMJoy???
płytka jest, kompletnego softu na I2C jeszcze nie ma, zrobienie tego to kwestia 5-ciu wolnych dni. Jest pewien szkielet komunikacji.
4.Jest rozpatrywany wariant modyfikacji córki z I2C pod kątem wymiarów i doprowadzeń sygnałów z drążka Cougara.
Płytka z oczekiwanymi rozmiarami już jest zaprojektowana - to ta sama, która była już stworzona, jedynie z innymi złączami i innym rozkładem elementów.
1.Z tego co wymieniłem wynika, że można złożyć zestaw MJoy, nowa córka z I2C z podłączonymi elementami drążka oraz podłączyć 2 pots do MJoy.
Założeniem jest obsługa kilku płytek-córek, a nie tylko jednej.
2.Można zrobić projekt nowej córki z I2C w domyśle Damos. Co jest potrzebne w domyśle Sun.
Tak jak pisałem - projekt jest już niemal gotowy. Czekam jedynie na detale odnośnie sygnałów na poszczególnych złączach.
3.Czy jest już soft w DM?? do komunikacji z córką I2C. Czy było to sprawdzane.
JW - jest pewien szkielet, który nie posiada pełnej funkcjonalności.
4.Przy założeniu, że realizujemy wariant uproszczony DMJoy + córka I2C jak będzie realizowana konfiguracja, mam na myśli przypisania kombinacji klawiszy.
Wariantów jest wiele. Ogólnie - płytki córki raportują stały zestaw kontrolek a płytka-matka mapuje je na określone przyciski lub osie Joysticka. Więc możesz wybrać, że oś X pochodzi z płytki-córki 1 z osi numer 1, a oś Y z płytki córki 2 z osi numer 3, oś Z z płytki córki 2 z osi numer 1 itd.