Autor Wątek: DCS: World 1.2.4  (Przeczytany 28213 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: DCS: World 1.2.4
« Odpowiedź #30 dnia: Maja 01, 2013, 11:47:16 »
Te nowe kabinki super. Szkoda, że nie dali wszystkich tak modeli. W wydajności - jak jest tak było, jakoś nie widzę tutaj jakiś zmian*.

A tak na marginesie, czemu do tej pory MiG-29 nie kurzy tak jak kurzy? Przecież to jest tak widoczne przy większości manewrów nad ziemią.

*Uuu, mam przypadłość u mnie co się zadziało i kolejne potwierdzenie jak ważne jest takowanie i proc. Odkryłem, że jakimś cudem spadło mi takowanie CPU na 2,9, czyli jak default na moim procku, dlatego mam 25-40 klatek, a poprzednio miałem po 60 głównie (z blokadą na 60). Dałem mnożnik na 22 i częstotliwości jak kiedyś i na 3,9 GHz już DCS śmiga jak ta lala po 50-60 klatek, a przy lotniskach 35, więc jest ok - tu był u mnie pies pogrzebany. Dobrze, że to odkryłem, bo już myślałem, że kiedyś tak ładnie DCS hulał u mnie a teraz od 1.2.3 taka kaszana.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline cygan

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: Maja 01, 2013, 14:52:36 »
Jedni się cieszą a jedni stracili do tego w ogóle okazję.
Po update do wersji 1.2.4 nie mogę odpalić lotu na jakimkolwiek z samolotow ... nawet darmowy Su-25, o UH-1 nie wspomnę (co chyba domyślacie się jak na mnie to działa)
Ciągle występuje ten sam problem z plikiem msvcr100.dll . Po autoupdate przestał działać po reinstalacji z torrentowej wersji 1.2.4 tez nie działa. Klikam na "fly" po czym ładuje sie wszystko i na moment kiedy powinien pokazac sie kokpit ..... stop i z powrotem do menu.
Win XP 32 SP3 . Ktoś miał podobny problem?
FS 2004/FSX  DCS  BMS  TOH  ARMA3

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #32 dnia: Maja 01, 2013, 14:55:52 »
1.2.4 nie miał być 64-bitowy ?

« Odpowiedź #33 dnia: Maja 01, 2013, 15:56:22 »
Nie- koniec wsparcia dla 32 bitowych systemów został jedynie zapowiedziany na bliżej niesprecyzowaną przyszłość.

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: Maja 01, 2013, 16:40:34 »
Po update do wersji 1.2.4 nie mogę odpalić lotu na jakimkolwiek z samolotow ... nawet darmowy Su-25, o UH-1 nie wspomnę (co chyba domyślacie się jak na mnie to działa)
Ciągle występuje ten sam problem z plikiem msvcr100.dll . Po autoupdate przestał działać po reinstalacji z torrentowej wersji 1.2.4 tez nie działa. Klikam na "fly" po czym ładuje sie wszystko i na moment kiedy powinien pokazac sie kokpit ..... stop i z powrotem do menu.

Popularny błąd (miałem chyba jakieś 3 razy przy starszych wersjach).
Przeinstaluj na nowo .net framework oraz microsoft visual studio redistributable.

Czasami pomaga też przeniesienie pliku msvcr100.dll z folderu chyba Windows/System32/ do folderu bin w DCS:World.
Dla systemów 64 bity chyba jednak jest to folder Windows/SysWOW64.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #35 dnia: Maja 02, 2013, 20:40:52 »
Witam.
Czy nie wydaje się wam, bo mi tak, ze coś spier..... ze skutecznością rakiet i działek po ostatnim puczu. Latam sobie F 15 w instant mission i albo rakiety w ogóle nie trafiają, a jeśli już to jest tylko bum a klient dalej leci. Ostatnio wywaliłem prawie wszystko do Tu 22 a ten sobie leciał jakby nigdy nic. Ze trzy trafienia i nic !!! Potem działka i też niby trafienia i nic. I tak za każdym razem. Co jest do pioruna ?

« Odpowiedź #36 dnia: Maja 02, 2013, 22:35:15 »
Jest masa błędów, na to co opisujesz skarży się niejeden, ja zauważyłem zanik kilku dźwięków z kokpitu P-51 (pompa paliwa, primer, dźwignia od paliwa) może jeszcze jakieś inne o których nie wiem. Co z tego że naprawią jakieś bugi skoro pojawią się nowe które sami skopią. :P

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #37 dnia: Maja 03, 2013, 00:07:34 »
Witam.
Czy nie wydaje się wam, bo mi tak, ze coś spier..... ze skutecznością rakiet i działek po ostatnim puczu. Latam sobie F 15 w instant mission i albo rakiety w ogóle nie trafiają, a jeśli już to jest tylko bum a klient dalej leci. Ostatnio wywaliłem prawie wszystko do Tu 22 a ten sobie leciał jakby nigdy nic. Ze trzy trafienia i nic !!! Potem działka i też niby trafienia i nic. I tak za każdym razem. Co jest do pioruna ?

Tak, właśnie polataliśmy online i takiego MiG'a-29 prawie nie dawało się zdjąć pomimo trafień. Skopany model zniszczeń, czy skopana siła ognia?
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Poko

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: Maja 03, 2013, 10:59:27 »
Krok do przodu i dwa w tył... :(

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: Maja 03, 2013, 11:42:39 »
Tak, właśnie polataliśmy online i takiego MiG'a-29 prawie nie dawało się zdjąć pomimo trafień. Skopany model zniszczeń, czy skopana siła ognia?

Skopany model zniszczeń.

http://forums.eagle.ru/showpost.php?p=1741456&postcount=3

« Odpowiedź #40 dnia: Maja 03, 2013, 11:46:50 »
Dotyczy to tylko MiG'a 29 czy wszystkie samoloty mają skopany model zniszczeń?

« Odpowiedź #41 dnia: Maja 03, 2013, 13:12:38 »
Nie wszystkich ale jest kilka maszyn, na forum dcs w zakładce "bugs & problems" opisane są również inne maszyny które łapią po kilka trafień.

1.2.4 jest skopane na maksa... Trochę przykre gdy trzeba czekać z parę miesięcy na 1.2.5 żeby to naprawić... Chyba że wypuszczą jakiegoś małego fixa.

« Odpowiedź #42 dnia: Maja 03, 2013, 13:46:49 »
A mi panowie nie działa przesiadka do innego samolotu przez "RALT+J" tylko mignie na ekranie samolot ale nie wsiadam do środka. Przesiadłem się z Su-25 do Su-33 ale z Su-25 do innego Su-25 lub A-10 do innego A-10 nie działa przesiadka.
Nie wiem, może przeinstalować całą grę, czy odinstalować i zainstalować ponownie?

Pisownia i interpunkcja. Mazak.

PS. Czym różni się "przeinstalować" od "odinstalować i zainstalować ponownie"?
« Ostatnia zmiana: Maja 03, 2013, 14:30:24 wysłana przez KosiMazaki »
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #43 dnia: Maja 03, 2013, 15:40:08 »
Jeżeli jeszcze nie udało ci się rozwiązać tego problemu to spróbuj tego: https://www.digitalcombatsimulator.com/en/faq/Win32 u mnie pomogło a miałem taki sam problem.

S!
Na większym speedzie lepiej idzie.
--------------------------------------------

Offline cygan

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: Maja 03, 2013, 15:43:08 »
Już wcześniej stosowałem tą metodę ale nie wiedziałem że poradzi sobie z naszym problemem.
Dzięki wielkie za info i przypomnienie  :) .
FS 2004/FSX  DCS  BMS  TOH  ARMA3