Autor Wątek: DCS: World 1.2.4  (Przeczytany 28264 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: DCS: World 1.2.4
« Odpowiedź #45 dnia: Maja 03, 2013, 16:31:51 »
Jak odinstalować moduł BS2, mam rosyjską wersję upgrade. Chciałem sprawdzić czy w tym 1.2.4 da się go zainstalować, niestety porażka. Teraz chcę go trwale odinstalować stosuję tą metodę: http://forums.eagle.ru/showpost.php?p=1658640&postcount=1
Ale wyskakuje mi "Unknown module to uninstall Ka-50". Z innymi modułami nie ma tego problemu przy odinstalowywaniu. Jest może inny sposób na pozbycie się z Worlda modułu BS2? Usunięcie pliku Ka-50, z folderu aircrafts nie załatwia sprawy. Bo przy następnej aktualizacji Worlda, BS2 się naprawi.  :blank:
A może na forum ktoś ma BS2 RU Upgrade? I wie jak to zainstalować? Może być nawet w osobnym DCS World RU. Próbowałem w nim to zrobić, ale wyskakuje mi że kluczyk jest niewłaściwy. Przez co mam podejrzenie że to ten BS2 w angielskiej wersji psuje sprawę, lecz jego nie mogę odinstalować  :|. Dodam jeszcze że DCS BS2 mi działa, jako osobna gra nie w świecie World.
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

« Odpowiedź #46 dnia: Maja 03, 2013, 16:40:57 »
Próbowałeś zdeaktywować moduł BS2, wywalić ręcznie pliki i następnie usunąć wpisy w rejestrze? To powinno załatwić sprawę. Poza tym co znaczy, że masz rosyjską wersję? Od 1.2.4 wszystkie wersje językowe są w jednej instalce. Dlatego to cholerstwo tyle waży.

« Odpowiedź #47 dnia: Maja 03, 2013, 17:50:24 »
Jest już w języku Czeskim  a w Polskim kiedyś będzie ?
Jest na to szansa ?
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #48 dnia: Maja 03, 2013, 18:30:09 »
Moduł BS2 próbowałem zdeaktywować, ale wyskakuje że nie znaleziono licencji do deaktywacji  :|. Plik z gry usuwałem ale przyznam że rejestrami się nie bawiłem. Zajrzałem tam ale nie wiem co miał bym usunąć. Może ktoś by mi wskazał co tu skasować? A co do rosyjskiej wersji to kiedyś upgrade kupiłem na http://yuplay.ru/ za kilka rubli. I dlatego myślę że mam rosyjską wersję. A pobierałem ją tu http://www.digitalcombatsimulator.com/ru/downloads/modules/dcs_black_shark_2_upgrade/ .Ale faktycznie rozmiar i nazwa tego modułu jest identyczna zarówno w wersji RU jak i EN. Co by świadczyło że są to te same moduły. Kwestia tylko odpowiedniego zaznaczenia w czasie instalacji. Co zresztą robię, niestety bez powodzenia. Teraz skasowałem plik Ka-50 w World i chyba coś w rejestrze. Teraz robię "Repair DCS World" ale to trochę potrwa. Ciekawe czy ponownie zainstaluje się plik Ka-50 :(. Ale to i tak nie rozwiąże mojego problemu z instalacją. Jak radzicie ją przeprowadzić? Musze go zainstalować w DSC World RU?
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

« Odpowiedź #49 dnia: Maja 03, 2013, 20:22:14 »
Jaki ty właściwie masz problem z tym rosyjskim BS2? Zainstalowałeś na angielskiego Worlda i nie działa? Jakie błędy się pokazują? "Porażka" i "bez powodzenia" nie wiele mi mówią.

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: Maja 03, 2013, 20:48:19 »
Promyk nadziei:

03 May 2013 Update

Well, the big news this week has of course been the release of DCS ver. 1.2.4, along with the first DCS module... DCS: UH-1H Huey! We've been really delighted with the reception of the Huey and that it has demonstrated that a talented partner can develop a module to the same standards of the other DCS modules. We hope this will put some of those concerns to bed.

In order to release the Huey and 1.2.4 this week, we ran out of time to include some additional changes/fixes into the installers. On Monday, we PLAN/HOPE to provide a 1.2.4 update with the following:

• Fixed hit point of shells in multiplayer that were independent of turret rotation on the server-side.
• Disabled the incomplete "Ultra High" visibility setting.
• Implemented the waiting screen for the Module Manager.
• Corrected helicopter exhaust effect.
• Fixed damage value for AI aircraft.
• Corrected invisible warehouses.
• Helicopter takeoff from ships corrected.
• Adjusted shell aiming.
• Adjusted infantry weapon accuracy.
• AK-74 assault rifle rate of fire has been corrected.
• Fixed lock ability for non-air defense units.
• Fixed "Emission Control" for radar units.
• Advanced options waypoint that allows air unit to fly to an assigned ground unit.
• Adjusted delay between manual gear changes for CA units.
• Fixed delay after launch of IR-guided missiles.
• Repair after mast bumping is now available.
• Fixed GUI button size errors.
• Fixed synchronization of ground units in network play.

After that, we will evaluate the most important remaining 1.2.4 bugs and do our very best to resolve as many of them as possible in 1.2.5. Work will also accelerate on development of DCS: F-15C and DCS: S-27. I hope to talk more about those next week.

Matt

« Odpowiedź #51 dnia: Maja 03, 2013, 21:14:37 »
Pewnie źle to opisałem. Z instalacją nie mam problemu czy to dotyczy BS2 w World EN czy World RU. Problem jest przy uruchomieniu gry wybieram BS2 jakiś lot. No i wyskakuje mi okno aktywacji, mam tu wpisany prawidłowo klucz. Daję dalej i mam komunikat: Serwer odmawia aktywacji. Invalid Hardware Code. Make sure the Serial Number used is valid for the product you are trying to activate, generate a new Hardware Code and try again. A przecież na tym samym kodzie gra mi działa. Ale nie w Worldzie.
Zrobiłem Repair DCS World i po moim ręcznym skasowaniu przywróciło mi BS2.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #52 dnia: Maja 03, 2013, 22:03:20 »
Promyk nadziei:

Szkoda, że nie ma nic o brakujących dźwiękach i tym drażniącym konturze w kokpicie w Mustangu. :(

« Odpowiedź #53 dnia: Maja 04, 2013, 10:30:25 »
Niestety, zainstalowałem DCS: World 1.2.4 ponownie i problem jest nadal,  klawisze "P Alt + J" nie działa jak powinien, po wybraniu samolotu i naciśnięciu skrótu klawiszowego nie przenosi mnie do kabiny samolotu, nie mogę też wrócić do swojego poprzedniego samolotu. Czy ktoś ma podobnie ? Latałem na A-10A. :cry:
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #54 dnia: Maja 04, 2013, 14:23:27 »
Czy u was też ATC nie odpowiadają na komunikację? W Mustangu czasem się odezwą a czasem nie, dziś latałem w A-10C, próbowałem częstotliwości różnych lotnisk w pobliżu i nic. Częstotliwości brałem z CDU.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #55 dnia: Maja 04, 2013, 14:27:38 »
A jakiś tips na wybuchy po trafieniach ? W przypadku ostrzału z rakiet niekierowanych klaty (jak prawie zawsze przy wybuchach od jakiegoś czasu w DCS) spadają o 50% (np. przy ostrzale z UH-1H Hydrami).
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: Maja 04, 2013, 14:55:50 »
Dobra już nieważne - najwyraźniej CDU bzdury pierniczy. Manual podaje dobre numerki.

Renderowanie efektów wciąż się nie poprawiło niestety. Nie wiem po co oni w ogóle dali te wybuchy i dymki, żeby to chociaż opcja była... KMy w mustangu dymią jakby ktoś liście wypalał. Za to świnia w Hyzia robi taki bajzel jakby to było .50 CAL a nie 7.62. :(

Offline dontadeo

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #57 dnia: Maja 06, 2013, 11:40:17 »
Zainstalowałem dcs worlda 1.2.4 i teraz chciałbym ścągnąć dwa moduły tzn; dcs A-10C i BS 2.Ponieważ wcześniej kupiłem już te dwie wersje pudełkowe, więc mam klucze aktywacyjne. Ale nie wiem czy to wystarczy.Pozatym tyle się naczytałem o róznych problemach związanych z tą operacją instalki że nie wiem czy to się opłaci,czy może lepiej zostać przy pudełkowych wersjach?  Prośba moja dotyczy czy ja muszę instalować wersje modułowe czy wystarczy jakoś skopiować te moje wersje pudełkowe do dcs worlda? A gdybym się zdecydował to jak należy zrobić to poprawnie?Moje wersje A-10C i BS2 są ang.

« Odpowiedź #58 dnia: Maja 06, 2013, 12:43:33 »
Nie ma możliwości instalacji wersji standalone do DCSW- zainstalować można jedynie moduły. Instalacja i aktywacja modułów powinna przebiec bezproblemowo- numery seryjne będą wymagane przy pierwszym uruchomieniu.

Offline dontadeo

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #59 dnia: Maja 06, 2013, 14:10:08 »
dzięki ci corvus..