SamekB - to było zakomunikowane przez devów, tylko te ich posty są rozrzucone po masie różnych wątków, które kwitną jak grzyby po deszczu. Nieco tam bajzel na forum.
YoYo - to co rozważają, to jak pisałem nie "take off assist", ma to być podobne do tej opcji z P-51 ale dotyczyć owego "dampingu", czyli zmiękczenia (?) responsywności kontrolera. Zapewne będzie to taki sam suwak, ale nie będzie miał nic wspólnego ze startem. Jak dla mnie spoko opcja, bo frajda z takiego ułatwienia może być taka, że niektórzy będą w ogóle w stanie latać. Jak już było wspomniane, wszystkie kłopoty w ogarniania są częściowo spowodowane ułomnością naszych kontrolerów. Jak ktoś będzie grał z tą opcją na Logitechu, to chyba nie można mu mieć za złe.
Ja tam uważam, że powinni zrobić filmik, jakieś dev notes, czy inny leading edge training, który wyjaśniałby w szczegółach ich filozofię konfiguracji kontrolera. Czym dokładnie latali i jak ustawili, na jakie ruchy drążka się to przełożyło. Gadanie, że ustaw sobie jak ci wygodnie, to akurat słaba opcja, bo tutaj potrzeba tak z 8 godzin ostrego latania, żeby stwierdzić, czy jest wygodnie, czy nie.