Autor Wątek: Czołgi w drodze  (Przeczytany 57890 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
Odp: Czołgi w drodze
« Odpowiedź #75 dnia: Maja 20, 2014, 20:19:37 »
Ile czasu przewidziano na betę? W WoTa chyba z rok na becie jeździłem.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #76 dnia: Maja 20, 2014, 20:33:11 »
Czy po becie statystyki i  postępy zostaną zresetowane?

Darth_Worm

• Gość
« Odpowiedź #77 dnia: Maja 20, 2014, 20:37:28 »
Statystyki oraz wyszkolenie załóg- dlatego zalecam nie używanie złota do szkolenia.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #78 dnia: Maja 20, 2014, 20:51:55 »
Serio? Ale czy przy becie samolotów WT też był reset statystyk? Bo jakoś nie pamiętam...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #79 dnia: Maja 20, 2014, 22:41:30 »
Tiger...mrrr...nie śmigany...mrrr...bez kurzu...mrrr...ciężka droga do niego...mrrr...88...mrrr... :evil:

« Ostatnia zmiana: Maja 21, 2014, 09:47:28 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #80 dnia: Maja 21, 2014, 07:36:58 »
Wczoraj pograłem trochę Pz.II a potem Pz.38(t) i powiem szczerze, że nowy (w porównaniu z WoT) system sterowania podoba mi się, jest trudniej ale ciekawiej. Mapy są większe i dają więcej możliwości. Nie działa mi tylko powiększenie celownika, nawet samouczka nie mogłem ukończyć bo czołg nie chciał strzelać???? Czy też mieliście taki problem?

« Odpowiedź #81 dnia: Maja 21, 2014, 09:35:04 »
Ja gram w trybie realistycznym, na początku też na manualnej skrzyni, za cholerę nie wiedziałem jak zmienić na automat, niema w opcjach sensownej opcji odpowiadającej za to, trzeba zmienić w custom controls bodajże na mouse + keabord (simple) i mamy już skrzynie automat.
Tego właśnie było mi potrzeba! W WoTa dalej gram, więc nie będzie mi się pierniczyć :). Jeszcze tylko muszę zmienić V na L_SHIFT.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #82 dnia: Maja 21, 2014, 12:15:16 »
Z czterech dostępnych dwa pierwsze (lewe) mają automatyczną skrzynię biegów, tak mi się zdaje.

Ze sterowania nie ogarniam po co są hamulce lewy/prawy. Mapuję to na jakieś osie, ale nie widzę żadnego efektu działania. Może to jakiś błąd? Tak jak miałem z podłączeniem gaśnicy, które nie działało, a które trzeba sobie ręcznie gdzieś dodać w pliku tekstowym...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #83 dnia: Maja 23, 2014, 16:32:52 »
Na jakich gracie ustawieniach graficznych? Tak sobie myślę (nie próbowałem) że ustawienie wszelkiej zieleniny na min. musi dawać niemałą przewagę w trybie symulacji. Fakt, jest minimapa na której wszystko widać, ale przy bujnej roślinności ciężko kogoś wypatrzyć przez wizjer. Nawet jak stoi kilkadziesiąt metrów ode mnie.

Offline Acheron

• *
  • Ни шагу назад!
« Odpowiedź #84 dnia: Maja 23, 2014, 17:16:06 »
Ja gram w trybie dla starych kart graficznych. Po pierwsze o wiele wiecej fps, a po drugie lepiej widac wroga. Choc grafika jak z Operation Flashpoint.

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #85 dnia: Maja 23, 2014, 17:18:53 »
Na niskich gram, trawa wyłączona, ale i tak w grze ją mam, chyba dlatego, że po naciśnięciu w luncher'ze "graj" wyskakuje mi komunikat "ustawienia graficzne zostały dopasowane do.. bla...bla..bla...". Nie wiem jak to ustrojstwo wyłączyć. Czytałem gdzieś na  forum WT, że można trawę i zarośla wyłączyć w jakimś .cfg i, że niektórzy tak grają. Nie wiem na ile w tym prawdy, ale nie raz na własnej skórze doświadczyłem takich sytuacji, gdzie wróg był tuż pod moim nosem i za chiny ludowe nie mogłem go zlokalizować, a on mnie łup w czerep. Tak samo stojąc, lub jadąc przez w bujne krzaczory, w środku dżungli, ktoś mnie zdejmuję z górki z odległości 700-800m. I tu pojawia się pytanie, jakim cudem?

Ja gram w trybie dla starych kart graficznych. Po pierwsze o wiele wiecej fps, a po drugie lepiej widac wroga. Choc grafika jak z Operation Flashpoint.

Hmm...tej opcji jakoś u siebie nie widzę, wiem, że jest w WoT, ale w WT:GF?

Edyt. Jednak jest.

« Odpowiedź #86 dnia: Maja 23, 2014, 19:50:28 »
Wychodzi na to że mam -50% do widoczności za granie na max. ustawieniach. Szkoda, mogliby to jakoś rozwiązać. Przynajmniej na PS4 będzie sprawiedliwość :).

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #87 dnia: Maja 24, 2014, 12:50:55 »
Gra Panterką Ausf D sprawia nie mała frajdę.  Co prawda nie ważne gdzie dostaniemy , to w większości przypadków pada wieża. Ale i z tym można żyć.
Stockowa, trzeci raz w boju:
http://www.speedyshare.com/Fefy2/wieza.wrpl

« Odpowiedź #88 dnia: Maja 25, 2014, 09:49:09 »
Po ostatnim mini patchu są już dziury w kadłubie po penetracji, szram po rykoszetach nie zauważyłem, ale te dziurki zacnie wyglądają.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #89 dnia: Maja 25, 2014, 11:52:13 »
A ze dwa minipatche wstecz nie zmieniło się coś, że częściej człowiek dostaje raz i już koniec? Takie mam wrażenie...

Sterowanie mnie jednak dobija. Może ma ktoś jakieś rozwiązanie? Na dwóch "realistycznych" trybach sterowania używa się zmiany biegów i przepustnicy. W efekcie czasami wolniej się jedzie niż na automacie, ale za to można wręcz zatrzymać się w miejscu. W trybach uproszczonych jak się niezamapuje przepustnicy to zmiana biegów ustala prędkość jazdy. Zatrzymanie czołgu w biegu jest praktycznie niemożliwe. Można dać na wstecz, wtedy hamuje szybciej, ale przy zatrzymaniu trzeba szybko dać na neutral, co by stać. Dodam, że to niekiedy nie działa. A przycisk szybkiego stop'u nie działa nigdy. Za to jak się przepustnicę zamapuje to działa jak gaz/hamulec, czyli naprzód/wstecz, i trzeba balansować pedałem na środku, by stać...

Ktoś pisał, że steruje czołgiem za pomocą kursorów - może by tak nagrał i podesłał plik ustawień Controls?
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.