Autor Wątek: Czołgi w drodze  (Przeczytany 57849 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Troghv

• Gość
Odp: Czołgi w drodze
« Odpowiedź #120 dnia: Czerwca 23, 2014, 18:27:20 »
Czy tak trudno zebrać 30-40 graczy kiedy na serwerze jest ponad 30-60tys. luda?

Tak, trudno, gdyż 80% z tego luda gra tylko w samoloty na różnych trybach, więc MM szaleje.

P.S. Ta gra dla nie umarła, jedynie co w niej robię to zbijam x2. Zawiodłem się i to mocno.

« Odpowiedź #121 dnia: Czerwca 23, 2014, 19:13:58 »
Hmm mi właśnie bardzo pasuję war thunder jeżeli chodzi o czołgi, gram ruskimi i teraz czeka mnie długa gra is-1 żeby dojść do is-2, generalnie bardzo mi się podoba jest realistyczne sterowanie, realistyczne prędkości obracania wieży obracania się wjeżdżania pod górki niema żadnych ułatwiaczy żadnych obrysówek na wrogu, na trybie realistycznym strzelanie na czuja ma klimat, za to wot to gra dla dzieci zobaczcie jak to wygląda jak te czołgi się zachowują, wręcz nie wypada miłośnikom symulacji grać w coś takiego. Wota zainstalowałem po tym nowym patchu 9.0 i tego samego dnia odinstalowałem, żenada. Grałem w niego bo nie było nic innego ale teraz już niema powrotu.

Co do tygrysa to mi bardzo ciężko go przebić od frontu grając is-1 ale z większych odległości sam często dostaję rykoszety, a mapa łuk kurski to moja ulubiona mapa bardzo wiele przypadków to moja wygrana czego nie mogę powiedzieć o innych mapach. Ja po prostu uwielbiam strzelać na duże odległości rzędu 1200 metrów.

Najbardziej u niemców boję się hetzera i Jagdpanzer IV po prostu rozwalają mnie 1 strzałem a hetzer prawie wszystko odbija.

A tu wam podam tabele przebijalności pancerzy i jakiś kankulator penetracji. Sehr gut.

http://www.panzerworld.com/armor-penetration-table

http://www.wwiivehicles.com/ussr/guns.asp

http://www.wwiiequipment.com/pencalc/

« Odpowiedź #122 dnia: Czerwca 23, 2014, 19:32:33 »
Widzisz, kluczem może być to, że grasz ruskimi. Z tego co gram i widziałem, to tą nacją faktycznie można się całkiem przyjemnie bawić, bo tylko 2-3 czołgi niemieckie są niebezpieczne. Reszta to jednostrzałówki.

« Odpowiedź #123 dnia: Czerwca 23, 2014, 20:14:22 »
Widzisz, kluczem może być to, że grasz ruskimi. Z tego co gram i widziałem, to tą nacją faktycznie można się całkiem przyjemnie bawić, bo tylko 2-3 czołgi niemieckie są niebezpieczne. Reszta to jednostrzałówki.
No sory, ja postanowiłem najpierw grać Rosjanami a Niemców zostawić na koniec jako wymarzony
deser, ale znudziło mi się dziwnie często ginąć!
Wiec przeszedłem na Niemców i o całe niebo lepiej się nimi gra, owszem na pierwszej erze jest miejscami
ciężko ale na drugiej jest super!
Wszystko zależy od losowań, w czym na co wpadniesz.
Rosjanami najlepiej grało się mi Su-85 i jest to idealny adwersarz dla PzIV F2 i jego następcy.
I Su-85 i F2 wzajemnie niszczą się na raz, więc idealny balans.
Aż boje się pomyśleć co będzie jak dostane Tygryska  :) .
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

Offline Acheron

• *
  • Ни шагу назад!
« Odpowiedź #124 dnia: Czerwca 24, 2014, 10:24:46 »
Ja mam troche inne odczucia. Gdy jade teciakiem i widze Stuga albo Pz4 F2 to wiem ze na 80% padne na hita (wybuch ammo, zbiornikow, podpalenie albo po prostu cala zaloga wybita 1 strzalem), wieza blokuje sie na sam widok wroga, a ta 57mm plujka moge z dystansu (Kursk) co najwyzej polaskotac kotki. Narazie mam na koncie tylko 2 tygryski: jednego upolowalem rakietami ze Szturmowika a drugiemu przywalilem trollgunem z KW-2. Ogolnie z tego co widze to kociaczki radza sobie w grze calkiem niezle i troche zaluje ze nie zaczalem grindowania od niemieckiego drzewka.

« Odpowiedź #125 dnia: Czerwca 24, 2014, 10:34:57 »
Czytaj forum, mówili. Dużo się dowiesz, mówili. :).
Co gracz to inna opinia w tym temacie. Można założyć, że gra idealnie zbalansowana. Każda strona narzeka.

Offline Acheron

• *
  • Ни шагу назад!
« Odpowiedź #126 dnia: Czerwca 25, 2014, 12:00:17 »
Coraz bardziej podoba mi się KW-2 - przed chwilą zniszczyłem dwa czołgi jednym strzałem  :evil:. Na mapce Ash River strzeliłem do T-50, oczywiście wyparował ale dostałem bonus za podwójne trafienie i kolejne za obrażenia krytyczne. Zastanawiam się o co chodzi, a okazało się że tuż obok T-50 za skałką chowa się T-34 którego nie widziałem. Od mojego strzału podpalił się i po chwili jego też zaliczyło mi na konto :).

« Odpowiedź #127 dnia: Czerwca 25, 2014, 16:43:46 »
Jak grałem KW-2 to byłem wniebowzięty, jest to prawdziwy król bitwy. Su-152 jest do bani tylko 20 pocisków się mieści i szybko pocisk opada. Natomiast połączenie bitew pancernych z lotniczymi jest dla mnie pomyłką, robi się niepotrzebny motłoch. Powinna być opcja że chcemy grać tylko bitwy pancerne bez zbędnego zamieszania.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #128 dnia: Czerwca 26, 2014, 10:41:38 »
Chłopaki wypatrują bociana

miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #129 dnia: Czerwca 26, 2014, 10:52:13 »
Rutkov litości 4MB obrazek aż modem mi się zatrzymał. Teraz pomyśl sobie czo czują użytkownicy Aero2 ;).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #130 dnia: Czerwca 26, 2014, 11:19:04 »
Ej, panowie. Jak ustawić aby było widać załogę? Widziałem w release notes, że z którymś patchem się pojawiła możliwość pokazywania załogi na AAA, ale po ustawieniu tego w opcjach gry dalej ta funkcja nie bangla poprawnie.

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #131 dnia: Czerwca 26, 2014, 13:18:48 »
Gadzina dała Event, który będzie trwał przez siedem dni, a można w nim wygrać dwa lolki pierwszotierowe:
http://forum.warthunder.com/index.php?/topic/154897-maraton-zapowiada-si%C4%99-gor%C4%85co/

Offline Acheron

• *
  • Ни шагу назад!
« Odpowiedź #132 dnia: Czerwca 26, 2014, 13:55:00 »
Ej, panowie. Jak ustawić aby było widać załogę? Widziałem w release notes, że z którymś patchem się pojawiła możliwość pokazywania załogi na AAA, ale po ustawieniu tego w opcjach gry dalej ta funkcja nie bangla poprawnie.

A wchodziłeś do bitwy czy tylko oglądałeś pojazdy w menu? Bo na tej płycie lotniska stoją puste, natomiast normalnie w grze widać ludków. I nie tylko w AA ale ogólnie w otwartych pojazdach typu SU-76 itd.

« Odpowiedź #133 dnia: Czerwca 26, 2014, 17:57:11 »
Mam pytanie dotyczące eventu. Czy z poziomu gry można sprawdzić postępy zadań ? Czy mam liczyć bitwy w pamięci ? Jak to jest?

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #134 dnia: Czerwca 26, 2014, 18:46:40 »
Mam pytanie dotyczące eventu. Czy z poziomu gry można sprawdzić postępy zadań ? Czy mam liczyć bitwy w pamięci ? Jak to jest?

Twój Nick-osiągnięcia-osiągnięcia-specjalne.

Na dzisiaj to "First Battles"