Autor Wątek: Metro: Last Light (i inne z serii)  (Przeczytany 15817 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mmaruda

• Gość
Metro: Last Light (i inne z serii)
« dnia: Maja 17, 2013, 02:18:40 »
Metro: Last Light już wyszło.

W sumie bym coś napisał, ale po co spoilerować? Wiadomo: mega dobre!

Odp: Metro: Last Light (i inne z serii)
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 17, 2013, 09:15:46 »
Do 2033 dwa razy podchodziłem i jakoś nie mogłem się wciągnąć. Ściągnąłem ostatnio książkę w promocji za 0.00 PLN. Jak ją przeczytam to może poczuję klimat wreszcie.

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 17, 2013, 10:21:49 »
Oj, to ja kupuję z miejsca. Książki mam wszystkie i bardzo sobie chwalę. Gra 2033 imo też OK, aczkolwiek wyraźnie słabsza od książki i od serii STALKERów. 
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Offline uziel101

• 16th VTFS
  • *
  • samoloty, czołgi, pociągi
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 17, 2013, 14:01:08 »
Książka - wiadomo. Gra - Metro 2033 dobra. Natomiast w nocy pograłem dłuższą chwilkę, dzieląc się z mmarudą radością ;), i mogę powiedzieć, że jest bardzo dobrze. Kurcze, tyle już było tych zaskoczeń w uniwersum Metra, a i tak początek mnie zmiażdżył.

Tak się wczułem w grę, tak się przejąłem czytając wczorajsze doniesienia o tym jakie trudności miało studio 4A, że zadzwoniłem dzisiaj do Kijowa i podziękowałem im za grę. Chwilę pogadałem z jakimś panem bardzo sympatycznym. Faktycznie było im ciężko, ale bardzo cieszą się z ocen - zwłaszcza graczy.
That's Vietnam music... can't we get our own music?

« Odpowiedź #4 dnia: Maja 17, 2013, 14:08:40 »
EA rezygnuje z systemu Online Pass przez który nie można było grać online w gry z drugiej ręki. Tzn. można było, ale za dodatkową opłatą.
http://www.bbc.co.uk/news/technology-22553003

Rozumiem, że nie ma planów na jakieś "łatki", które zdejmują online passa z dotychczasowych gier?

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Maja 17, 2013, 14:43:42 »
Faktycznie było im ciężko, ale bardzo cieszą się z ocen - zwłaszcza graczy.

No bo niestety recenzenci raczej odmawiają grze należnych zasług. Ktoś nawet powiedział, że brakuje poziomu dopracowania jakim może pochwalić się CoD. Odnoszę wrażenie, że jak coś nie jest wojskową strzelanką od EA, to trzeba się wszystkiego czepiać. Bo na szynach, bo mało swobody, bo dużo skryptowanych fragmentów, ale jakoś przy Battlefieldzie, czy innym CoD się tego nie czepiają. W każdym razie, radzę nie sugerować się zbytnio recenzjami od mainstreamu.

W dużym skrócie - świetny FPS, z wspaniała fabułą i atmosferą, designem broni, który nie w niczym nie przypomina Klon on Druty.

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #6 dnia: Maja 17, 2013, 16:12:02 »
Panowie, kupowaliście przez Parówę czy w sklepie? Bo cena coś nie halo na Steamie... ponad 200 PLN, gdy np. w Empiku 130 złociszy.
Szukając gry zauważyłem, że nowa książka z serii Universum się pojawiła.
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #7 dnia: Maja 17, 2013, 16:24:17 »
Raz, że nowa. Dwa, że akcja ma miejsce we Włoszech.
Recenzje ma bardzo dobre. Niektórzy nawet porywają się na stwierdzenie, że to najlepsza książka z uniwersum Metro 2033.

Offline uziel101

• 16th VTFS
  • *
  • samoloty, czołgi, pociągi
« Odpowiedź #8 dnia: Maja 17, 2013, 16:41:38 »
That's Vietnam music... can't we get our own music?

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Maja 17, 2013, 16:56:28 »
Dwa, że akcja ma miejsce we Włoszech.

Waat?

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #10 dnia: Maja 17, 2013, 16:59:27 »
Dzięki za namiary na klucz.
Marcin Widomski

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #11 dnia: Maja 17, 2013, 18:25:08 »
Waat?

A tak. Katakumby pod Italia.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Maja 17, 2013, 19:42:22 »
Odnośnie kluczyków, to ja łyknąłem z Keye.pl - jeszcze mnie, odpukać, nic felernego u nich nie spotkało, no i ogólnie mają większy wybór kluczyków, jakby ktoś coś jeszcze potrzebował.

Apropos katakumb pod Italią - ktoś już to czytał? W metrze siedzę od niedawna, ale jakoś pasta de postapo do mnie nie przemawia...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #13 dnia: Maja 17, 2013, 22:30:46 »
Metro: Last Light już wyszło.

W sumie bym coś napisał, ale po co spoilerować? Wiadomo: mega dobre!

A u mnie ta premiera się nawet nieźle zbiegła. Od ok. tygodnia słucham sobie audio booka z Metro 2033. Potem mówię, a przecież była też i gra, no w jakiejś promocji o wartości dwóch browarów kupiłem, a tu nagle się okazuje, że 17tego wychodzi kolejna część z serii. Wczoraj trochę grałem w 2033, do S.T.A.L.K.E.R.A i jego klimatu jeszcze sporo jej brak, a nastawiałem się na podobny klimat. Szkoda, a jak się ta nowa Metro do tej poprzedniej 2033 i STALKERA zarazem? Bardzo lubię takie post apokaliptyczne klimaty, ale trochę w tej pierwszej części brak mi takiego własnie klimatu jaki był w ukochanym STALKERZE.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #14 dnia: Maja 17, 2013, 23:03:50 »
Hej, kluczyk kupiłem na Allegro (99 PLN), dostałem z automatu, już aktywowałem grę, ciągnie się... 3,5 MB/s.
Zapowiada się ciężka noc, dobrze, że dziś piątek ;).
PS
Yoyek, to Ty jakieś kilkanaście setek stron w plecy jesteś...
Jak dla mnie 2034 odpuść a bierz się za serię petersburską ;).
Marcin Widomski