Autor Wątek: DCS WWII: Europe 1944  (Przeczytany 70898 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: DCS WWII: Europe 1944
« Odpowiedź #210 dnia: Lipca 08, 2014, 10:32:17 »
To u mnie jeszcze ciekawiej Kusch. Na wyłudzaczu mówi mi, że dorzuciłem się dolara, na karcie skasowali mi 10 dolarów. Oczywiście w ostatecznym rozrachunku nic to nie zmienia, a cała akcja no cóż... szkoda komentować. Zobaczymy co dalej z tego wyjdzie. Na pewno jest to nauczka dla mnie na przyszłość aby dać sobie spokój z wyłudzaczem i czekać na oficjalne wydanie ;).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #211 dnia: Lipca 08, 2014, 10:41:01 »
Kickstarter/Indiegogo/GoFundMe/RocketHub są ok, jak się myśli, a nie rzuca pieniędzmi w monitor, a potem biadoli, że się niedostanie swojego luksusowego jachtu za $9.99. Było wiadomo kto się za to zabiera i jak sprawy wyglądają, teraz jest po prostu ciąg dalszy cyrku.

« Odpowiedź #212 dnia: Lipca 08, 2014, 10:45:12 »
Do całości można dodać, że prawdopodobnie nie będzie możliwości ani wybrania sobie dowolnego samolotu z dostępnych (jeżeli ktoś np. ma już Kucyka i chce w zamian inną maszynę), ani również przeskoczenia na inny poziom składkowy.

@Sundowner
Może i tak, ale z drugiej strony w tej chwili nie będzie nawet poziomu znanego z DCS:World, czyli darmowa mapa i jeden (klikalny) samolot - wszystko płatne i to nie za fistaszki. Zastanawia mnie ile będą sobie życzyli za "pakiet startowy" (jeżeli będzie w ogóle coś takiego, bo równie dobrze mogą kasować za całość jak w przypadku FC), skoro sama mapa jest wyceniana na 40-50$?

Dodatkowo chciałbym przypomnieć to co napisał miesiąc temu Wags:
" All of the funds have been spent and they helped develop the Bf-109, P-47, Me.262, Spitfire, and Normandy map."

Skoro moje, i nie tylko, pieniądze zostały już spożytkowane na powyższe cele to dlaczego nie mam z tego dosłownie niczego? W wątku poświęconym "Dorze" napisałem ostatnio, że jak tak dalej pójdzie to 10$ wystarczy na jeden samolot... jak widać zgubił mnie optymizm ;-)
Trochę projektów na KS już wsparłem i jak na razie jedyną "wpadkę" zaliczam z "Europe"...ok, koniec marudzenia :-)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #213 dnia: Lipca 08, 2014, 10:51:18 »
Słabe to, zniknęła mi dodatkowo w ogóle pozycja z DCS WWII:E z profilu na stronie DCS'a. No wrzuciłem 10$ za wpis do manuala okazuje się.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #214 dnia: Lipca 08, 2014, 10:52:56 »
Wątpię aby w ogóle było coś takiego jak "pakiet startowy" jeżeli to ma być w pełni zintegrowane z DCS:Welt, a nie być osobnym tytułem. Po prostu teraz będą się pojawiać kolejne moduły:

DCS: Dora
DCS: Bf-109
DCS: Spit
DCS: Thunderbolt
DCS: Schwalbe
DCS: Normandia

itp. itd. $39.99 za każdy w przedsprzedaży*, $49.99 za betę**, $19.99 w przecenie nadal w formie bety**, a po którejś z kolei przecenie $9.99...

* - "Pre-Sell"
** - "Pre-Purchase"

« Odpowiedź #215 dnia: Lipca 08, 2014, 11:00:25 »
Ehhh, ale namieszali. Dobrze, że nie wysłałem ani jednego dolara, choć pokusa była duża (szczególnie dla poziomu 40$). A jak wygląda to od strony prawnej - ktoś przedstawia propozycję cenową, pobiera pieniądze, a klient otrzymuje wykastrowany produkt ? Można tak ?
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #216 dnia: Lipca 08, 2014, 11:08:56 »
Za 10 baksów nie nastawiałem się na nic, więc więc w sumie luz - ale miał być dostęp chociaż do mapy we wczesnym dostępie. Przegięciem za to na pewno będą ceny modeli, jeśli faktycznie każdy ma być po 50$ to coś to zaczyna wyglądać słabo. Znając także terminowość, to może się okazać, że ukończenie tego projektu zajmie 3-4 lata :D. Oby nie.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #217 dnia: Lipca 08, 2014, 11:19:35 »
Wątpię aby w ogóle było coś takiego jak "pakiet startowy" jeżeli to ma być w pełni zintegrowane z DCS:Welt, a nie być osobnym tytułem. Po prostu teraz będą się pojawiać kolejne moduły:

DCS: Dora
DCS: Bf-109
DCS: Spit
DCS: Thunderbolt
DCS: Schwalbe
DCS: Normandia

itp. itd. $39.99 za każdy w przedsprzedaży*, $49.99 za betę**, $19.99 w przecenie nadal w formie bety**, a po którejś z kolei przecenie $9.99...

* - "Pre-Sell"
** - "Pre-Purchase"

To co powiesz o tym?

"When all the pieces are done, we will create a bundle package that puts them all together in a single download / boxed purchase."

@sokolus
Uroki rzucania pieniędzmi w "wyłudzacze" jak to ładnie napisał KosiMazaki - wystarczy, że autor danej zbiórki zamieści odpowiednią formułkę/szablon z KS'a i jest kryty. Nie musi nawet oddać pieniędzy jak mu się nie uda dokończyć projektu.

@YoYo
Przecież piszą, że dodatkowa siła robocza w postaci "sierot" po Lutherze umożliwi im dotrzymanie terminów wydania innych rozpoczętych projektów...nie czujesz się uspokojony? ;-)
Jeżeli 50$ wołają i będą wołali za modele drugowojenne to ile będzie kosztował "Hornet"?

« Odpowiedź #218 dnia: Lipca 08, 2014, 11:27:36 »
Rzuciłem okiem na forum ED i odnoszę dziwne wrażenie, że to co tam się dzieje można opisać jako klasyczny przykład syndromu sztokholmskiego. Gościom, którzy dorzucili się do projektu napluto w twarz a spora część z nich jeszcze się cieszy. Patologia :)

« Odpowiedź #219 dnia: Lipca 08, 2014, 11:32:12 »
Rzuciłem okiem na forum ED i odnoszę dziwne wrażenie, że to co tam się dzieje można opisać jako klasyczny przykład syndromu sztokholmskiego. Gościom, którzy dorzucili się do projektu napluto w twarz a spora część z nich jeszcze się cieszy. Patologia :)

Jaka patologia? Zwyczajnie - norma na tamtym forum ...
Z drugiej strony istnieje coś takiego jak "marketing szeptany" w sieci ...
Taką firmę jak ED nie stać na takie usługi ?

« Odpowiedź #220 dnia: Lipca 08, 2014, 11:53:51 »

Popatrz na to w ten sposób - gdybyś dorzucił się sumą 100$ i miał ją stracić (bo odzyskanie wkładu graniczy w tym momencie z cudem) to też byś się cieszył, że "coś" dostaniesz. ED przejęło zobowiązania po RRG i wszyscy optymistycznie założyli, że będzie taka miła i wywiąże się z nich w całości, a to przecież od ich dobrej woli zależało (i zależy) co zrobią z projektem. Nie będę się spierał i przyznam, że patrząc z dystansu cała zbiórka Luthiera faktycznie była kompletnie nierealistyczna, ale ED mogła trochę "uprzejmiej" podejść do listy wkładów, co z pewnością nie zaszkodziło by jej wizerunkowi, który i tak jest już kojarzony tylko z "$$$".

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #221 dnia: Lipca 08, 2014, 12:07:51 »
To co powiesz o tym?

"When all the pieces are done, we will create a bundle package that puts them all together in a single download / boxed purchase."
Powiem, że poczekam aż cokolwiek wyjdzie, jednego nas ED nauczyło - to, że nic nigdy nie jest zapisane w kamieniu, a my i tak o wszystkim dowiadujemy się po fakcie.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #222 dnia: Lipca 08, 2014, 12:45:24 »
Powiem, że poczekam aż cokolwiek wyjdzie, jednego nas ED nauczyło - to, że nic nigdy nie jest zapisane w kamieniu, a my i tak o wszystkim dowiadujemy się po fakcie.

Cytat: "EVERYTHING IS SUBJECT TO CHANGE"   :619:.

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #223 dnia: Lipca 08, 2014, 15:04:47 »
Wszystko przez Area51 i Fighter Ops oni byli pierwsi  :032: :021:.

Poza tym Sun ja wcale nie szastam pieniędzmi i rzucam się na każdy projekt. Specjalnie na nic się nie nastawiałem, warunki też były jasno postawione. Zmiana ich po zakończeniu zbiórki, przy stwierdzeniu, że dzięki moim 10$ udało im się kilka maszyn zrobić, to siusiak i mało eleganckie zachowanie. Dla mnie jest to nauczka żeby odpuścić sobie takie akcje. Masz prawo do swojego zdania. Przy tej zagrywce Panowie od Ołówka zyskali w moich oczach bardzo wiele. A z drugie strony to teraz wszyscy uprawiają podobny marketing, więc specjalnie zaskoczony nie jestem. Mówiąc inaczej czy jestem zaskoczony takim obrotem spraw - nie, rozczarowany - tak.

I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #224 dnia: Lipca 08, 2014, 15:21:07 »
Czytam wątek na ED od wczoraj. To lepsze niż filmy Michaela Baya. Oj tam oj tam, syndrom sztokholmski? Jak Caldur zauważył, lud sie cieszy, że ED nie położyło fallusa na cały projekt mówiąc "nie mój cyrk, nie moje małpy" (do czego formalnie mieli prawo), lecz próbują tą historię jednak ciągnąć. Rozumieją to też sceptycy (przynajmniej większość, tych realistów), a cała "gównoburza" rozbija się teraz w zasadzie o brak możliwości podmiany klucza Mustangowego/Dorotkowego na inny samolot. I tutaj akurat bulwers sceptyków rozumiem, po co im bowiem drugi komplet kluczy do maszyn, które już posiadają lub nabyli w ostatniej przedsprzedaży? Ciekaw jestem jak sprawa się rozwinie.