Dla osób u których fps'y poniżej 40 są nie do zaakceptowania, oglądanie większości filmów czy telewizji musi być piekłem, prawda? Ale odchodząc na chwilę od absurdalnej walki z ustawieniami, driverami, niedziałającymi serialami itp. popróbowałem sobie kilku funkcjonalności i tak:
-brak jakichkolwiek map w nakolannikach i TAD (A-10C). Za to ABRIS (Ka-50) mapę posiada, szacunek dla sowieckiej razwiedki.
-oświetlenie można sobie, co prawda, jakoś wyregulować ale z poza gry. Za to rozbłysków przy strzelaniu (zwłaszcza 190-d) ograniczyć już nie idzie.
-efekty trafienia pocisków mają w sobie tyle uroku co w pierwszych "Sturmovikach".
-strzelcy w B-17 zachowują się wyjątkowo biernie, może są ranni (wszyscy) albo śpią po trudach lotu?
Ja wiem że użytkownika CA to "ze świecą szukać" ale tu też można pochylić się nad kilkoma ciekawostkami:
-kolizyjność drzew to duży plus, szkoda że tylko dla samolotów/śmigłowców. Czołgi są niewrażliwe na jakieś tam drzewa. Co innego taki druciany parkan, tu nawet Leopard 2 nie daje rady.
- Tiger I: da się pojeździć ale o strzelaniu czy choćby kręceniu wieżą niema mowy. Tiger II i Pz IV (jest w edytorze misji ale nie w encyklopedii) : wręcz przeciwnie, strzelanie i obracanie wieży tak, jazda nie.
I to na razie tyle moich spostrzeżeń. Jednak ja jestem pełen optymizmu i z niecierpliwością czekam na pacze/poprawki/upgrejdy bo myślę że naprawdę warto.
pozdrawiam.