Autor Wątek: Pomoc dla początkujących.  (Przeczytany 78799 razy)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Pomoc dla początkujących.
« Odpowiedź #135 dnia: Sierpnia 04, 2017, 10:50:59 »
Witam wszystkich!
Mam kilka pytań. Czy którykolwiek z nowych iłków daje tyle frajdy co nieśmiertelny 1946? Czy bawicie się jeszcze na frontach? Po dobrych 6 latach przerwy chętnie wróciłbym do wirtualnego latania. Widzę na tym forum znajome nicki z hypperlobbowej poczekalni, a więc ludzi którzy kilka lat temu przednio się bawili na full realistycznych serwerach. Panowie w którego iła się teraz gra? Gdzie społeczność graczy jest najliczniejsza?

Pozdrawiam

Frajda jest, może niektóre rozwiązania nie wszystkim przypadają do gustu, ale dalej może być ciekawie. Wystarczy Ci w zasadzie BoS, serwery są kompatybilne z różnymi tytułami z nowego Iłka. Po prostu jak nie będziesz miał danego samolotu to nie polatasz akurat na nim, no chyba, że online będzie używana mapa (np. z Battle of Moscow), a tego w BoS nie ma, trzeba mieć BoM itp. Serwery sprawdź w zakładce Multiplayer. Jest tego trochę, niektóre uśpione, na niektórych masz codziennie po 60 osób jednocześnie. Jest wiele z fajnymi statystykami i nawet misjami.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #136 dnia: Sierpnia 04, 2017, 13:18:57 »
(...) no chyba, że online będzie używana mapa (np. z Battle of Moscow), a tego w BoS nie ma, trzeba mieć BoM itp. (...)

Mapa z BoM jest odblokowana w multi nawet dla graczy posiadających samo BoS.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #137 dnia: Sierpnia 04, 2017, 23:09:47 »
Witam wszystkich!
Mam kilka pytań. Czy którykolwiek z nowych iłków daje tyle frajdy co nieśmiertelny 1946? Czy bawicie się jeszcze na frontach? Po dobrych 6 latach przerwy chętnie wróciłbym do wirtualnego latania. Widzę na tym forum znajome nicki z hypperlobbowej poczekalni, a więc ludzi którzy kilka lat temu przednio się bawili na full realistycznych serwerach. Panowie w którego iła się teraz gra? Gdzie społeczność graczy jest najliczniejsza?
Pozdrawiam

Jak to mawiał klasyk - to se ne vrati Pane Havranek ...
Na temat COD'a się nie wypowiem, bo nie latałem online w ogóle.
BoS/M/K online to już zupełnie inna sprawa niż kiedyś HL.
Bliżej tym wszystkim serwerom do starego ADW niż do jakiegokolwiek serwera z HL.
Nie ma już wspólnego stania na slotach i czekanie na ludzi. Teraz trzeba po prostu umówić się na konkretną godzinę i wejść na server. Być może jest to lepsze rozwiązanie, ale ten czas spędzony na HL'u wspominam bardzo miło.
Latanie online w BoS'a może być frustrujące w sposób szczególny dla początkujących ... lub dla ludzi mających sporą przerwę w lataniu online.
Sam posiadając jakieś doświadczenie z lat na HL'u, po roku przerwy od latania w BoS'a musiałem się sporo nauczyć od nowa, aby po prostu przeżyć, a o kill'ach mogłem zapomnieć.
Ogólnie nie jest źle, ale o takim komforcie w wyborze frontów, misji coop czy zwykłych dogach jak w '46 to możesz tylko pomarzyć.
I tak gra raczej nie rokuje poprawy w tym kierunku. Online gra w tym samym czasie może 200-tu ludzi max.
Na HL'u (zanim Jiri zwiększył limit) parokrotnie musiałem czekać aż zwolni się miejsce poniżej 1000. Ponad 300 ludzi online bywało po północy czy w sylwestra.

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

« Odpowiedź #138 dnia: Sierpnia 08, 2017, 22:00:21 »
Dzięki za info. Wypada mi zacząć składać pieca :) Ten DCS wygląda dobrze. Ciekaw jestem jak mechanika się sprawdza. Można też wypróbować nowoczesne suszarki których wielkim fanem nie jestem ale cóż, jest to plus.

« Odpowiedź #139 dnia: Października 14, 2017, 20:20:22 »
Witam,

Panowie, od kilku lat nie grałem w Ił-ka :P Od kilku dni jestem posiadaczem BoS i pytanie mam... można jakoś w trybie kampanii SP uzupełniać amunicję podczas misji, np. lądując na zaprzyjaźnionym lotnisku ?

Szczerze powiem że ilość amunicji w trybie SP jest tragicznie mała. Rozumiem MP, ale w SP powinna być możliwość ustawienia realizmu gry w większym stopniu niż "zwykła" i "ekspert".

« Odpowiedź #140 dnia: Października 15, 2017, 02:02:47 »
Nie można ani uzupełnić amunicji, ani zatankować. Nikt przecież w rzeczywistości tego nie robił ;).

« Odpowiedź #141 dnia: Października 15, 2017, 16:42:32 »
Totalnie to jest bezsensu. To co ja mam robić podczas powrotu z misji do bazy ? :P Zawsze po drodze do bazy niszczyłem inne samoloty czy obiekty naziemne :)

W BoM i BoK jest tak  samo ? Nie można przed kampanią SP samodzielnie ustawić realizm gry ?

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #142 dnia: Października 15, 2017, 17:06:30 »
Można ustawić realizm, a w nim nieskończoną amunicję i paliwo oraz wiele innych rzeczy. Uzupełniania nie ma.

« Odpowiedź #143 dnia: Października 15, 2017, 17:11:07 »
Czyli w BoM i BoK można w kampanii ustawić własny preset realizmu ? Konkretnie chodzi mi o kampanie SP, nie pojedyncze szybkie misje.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #144 dnia: Października 15, 2017, 17:23:13 »
Z tego co widzę to nie można. Prawdopodobnie kłóciło się to z ideą kampanii, co można zrozumieć.

« Odpowiedź #145 dnia: Października 15, 2017, 18:16:24 »
Udało mi się ustawić preset "własne" do kampanii, ale niestety nie nalicza PD :P Więc kicha, pora wrócić do normalności i braku możliwości załadunku amunicji do samolotu :P

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #146 dnia: Października 19, 2017, 01:49:58 »
Czy jeśli w trybie gry sieciowej zrzuci się desant spadochroniarzy z Ju-52 na wraże lotnisko, to żołnierze podejmą działania zbrojne, np. zlikwidują obsługę stanowisk przeciwlotniczej obrony? A jeśli tak, to ewentualnie z jaką dokładnością mają wylądować szmaciarze?

Tako rzecze,
Zaratustra

« Odpowiedź #147 dnia: Października 19, 2017, 09:27:31 »
Aaaaa to fane, już mi się podoba :) .
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #148 dnia: Października 19, 2017, 10:27:09 »
Zdaje się, że na multi czegoś takiego nie mam, a przynajmniej nie spotkałem. Podejrzewam jednak, że można coś takiego ustawić.
Na serwerze Random Expert była misja zrzutu skoczków za linią frontu (z powodów technicznych czasowo nieaktywna), ale tutaj po prostu trzeba było ich zrzucić w określonym miejscu i na tym się to kończyło więc pewnie można wyznaczyć na miejsce zrzutu obszar lotniska, a udany zrzut punktować np. czasowym wyłączeniem lotniska z akcji.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #149 dnia: Października 19, 2017, 11:23:07 »
Rozumiem, raczej chodziło mi o spontaniczne zachowanie stron, tzn. zwykle tak jest, że jeśli jakieś wraże jednostki spotkają się, nawet przypadkiem, to dochodzi do starcia (przynajmniej tak jest w DCSie...). Na tej podstawie pomyślałem sobie, że spadochroniarze z własnej inicjatywy zaatakują jednostki wrogie na lotnisku, o ile np. będą w odległości nie większej niż 1500m - strzelam, co mogłoby nieco uatrakcyjnić zabawę w sieci, jednocześnie nic nie wymuszając. Ciekawe też czy AA wali do bujających się na szmatach.

Tako rzecze,
Zaratustra