Autor Wątek: Wczesny dostęp już uruchomiony!  (Przeczytany 142424 razy)

Odp: Odp: IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad by 777!
« Odpowiedź #15 dnia: Listopada 19, 2013, 10:30:37 »
Wersja "alpha" gry ukończonej w 32% ma błędy...shocking, wnoszę o powołanie specjalnej komisji w celu dogłębnego zbadania sprawy ;-)

« Odpowiedź #16 dnia: Listopada 19, 2013, 11:50:20 »
Mnie za to zastanawia - po co katować się taką niedokończoną grą? Mało co działa jak powinno. Sama irytacja i zawód. Na dodatek za własne, ciężko zarobione pieniążki. Nie lepiej poczekać na wersję finalną?
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

« Odpowiedź #17 dnia: Listopada 19, 2013, 12:02:00 »
Następnym razem to chyba będą wprowadzone przedpłaty za możliwość obejrzenia ekranu startowego i menu (które będzie tylko po rosyjsku i będzie co drugie kliknięcie wywalać bluescreen). Oczywiście z logowaniem na ruskim serwerze, który się będzie wieszał przy transferze powyżej 300 połączeń.
Przy okazji, miło by było gdyby autorzy skończyli Lock:On, który do dziś skończony nie jest, mimo kolejnych płatnych wątków pobocznych- też nieskończonych.
-Mamo dlaczego ci ludzie klęczą?
Bo to synku E24 jedzie.
-A ten za nim, to ma awarię?
Nie synku, to diesel.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Listopada 19, 2013, 12:25:04 »
Mnie za to zastanawia - po co katować się taką niedokończoną grą? Mało co działa jak powinno. Sama irytacja i zawód. Na dodatek za własne, ciężko zarobione pieniążki. Nie lepiej poczekać na wersję finalną?

Skoro niektórzy chcą się tym bawić to w czym problem?

« Odpowiedź #19 dnia: Listopada 19, 2013, 12:42:06 »
Następnym razem to chyba będą wprowadzone przedpłaty za możliwość obejrzenia ekranu startowego i menu (które będzie tylko po rosyjsku i będzie co drugie kliknięcie wywalać bluescreen). Oczywiście z logowaniem na ruskim serwerze, który się będzie wieszał przy transferze powyżej 300 połączeń.
Przy okazji, miło by było gdyby autorzy skończyli Lock:On, który do dziś skończony nie jest, mimo kolejnych płatnych wątków pobocznych- też nieskończonych.

Nie bardzo rozumiem - uważasz, że wszyscy fundatorzy dali swoje pieniądze po to żeby pograć we wczesny dostęp? Ja, żeby daleko nie patrząc, miałem nadzieję na suma sumarum lepszy i bogatszy tytuł dzięki swojej finansowej cegiełce, ale dopiero po premierze gry. Wczesny dostęp to taki miły bonus, z którego chętnie skorzystam w grudniu jak zostanie dopuszczona "srebrna" partia, ale bynajmniej nie mam zamiaru się stresować z powodu ew. błędów i niedoróbek.
Nie wiem po co ciągle drążyć ten sam temat - chcesz to wspierasz autorów danej produkcji, nie chcesz - czekasz do premiery.

Benek

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Listopada 19, 2013, 13:01:16 »
Pograłem trochę więcej i zaczyna mi się podobać, katorgą bym tego nie nazwał, chociaż wiadomo bugi są i się tego spodziewałem. Najgorzej, że łapa boli od tego braku trymu :D. Wczoraj już byłem zły na to trymowanie i osie, to może trochę dlatego tak marudziłem. BTW na oficjalnym forum są fajne filmy. Jeśli komuś się nie chce szukać to wklejam linki:

http://www.youtube.com/watch?v=XkXR1pXvtsE

http://www.youtube.com/watch?v=wEBB0-hqork

http://www.youtube.com/watch?v=UMOyuCKUQsw

Na plusy to na_pewno sama płynność działania. Myślałem, że będzie gorzej. Pewnie jak pododają efekty będzie wolniej, ale na tę chwile mam wszystko na maksa w 1900x1200 i daję radę a mam i7 2600k 8gb ramu i gtx560tiOC.

Na plus i minus, bo już sam nie wiem, :D to ten LaGG. Lata zbyt dobrze jak na moje przypuszczenia, ale coś czuję, że w tym modelu lotu będą ostro grzebać.

Na minus tempo dodawania kolejnych ficzerow :D. Chciałbym już wszystkie zabawki i jakieś fronty :D.

Ja mam ukryty chytry cel w tym, żeby grać już teraz. Wszystko sobie obadam, oblatam, poustawiam i zdobędę doświadczenie, którego potem nie zawaham się wykorzystać na frontach. Szczególnie (ale to jeszcze nie teraz z wiadomych względów) wryję sobie w pamięć kąty i pozycje zoomu i celownika, pod którymi dobrze wchodzą pociski  :evil:.

Poprawki wprowadził Grover.
Stosuj wielkie litery i interpunkcję. Wypowiedź dziel na zadania. Czasowniki w pierwszej osobie liczby pojedynczej mają na końcu "ę" a nie "e".

« Ostatnia zmiana: Listopada 19, 2013, 16:56:26 wysłana przez Grover »

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #21 dnia: Listopada 19, 2013, 13:30:54 »
Dokładnie Benek, mam mało czasu na zapoznawanie się grą a tak małymi kroczkami będę w kwietniu latał jako tako ;)
Wczoraj miałem tylko pół h na zapoznanie sie z grą które w 2/3 poswieciłem na konfig joya który i tak wiele mi nie dał bo po starcie i kręgu nadlotniskowym miałem laga na serwerze i resta musiałem walnąć po czym juz nie wchodziłem ponownie tylko poszedłem spać. Tyle z wczoraj :)
Na moim sprzęcie w ustawieniach medium się tnie, winna zapewne grafa (gtx275) choc na obecnym etapie gry nie wiadomo.
W kązdym bądź razie jestem zachęcony wyglądem gry i samym choc krótkim lotem.
Będzie dobrze!
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #22 dnia: Listopada 19, 2013, 15:38:21 »
Dodam jeszcze że 777 ponoszą cholerne ryzyko wypuszczając już dzis w ręce graczy produkt. Moga byc totalnie zjechani zanim nadejdzie kwiecień.
Bo jak nie posłuchaja community to będzie:

Oraz dla Ramma pogladowo jak sie będzie palił ŁaGG ;)

No i rosyjska fantazja w prowadzeniu ŁaGGa :)
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #23 dnia: Listopada 19, 2013, 16:20:40 »
Jak wam działa wygładzanie? Z pod karty czy z gry (tak jak w RoF, na karcie default)?

Ja widzę, że chyba wygładzanie jest jeszcze nie zrobione. W settings mamy tylko Anisotroping (a gdzie jest Antyaliasing, supersampling jest zaznaczony jako WiP).

Tak u mnie na Aniso x8: http://i921.photobucket.com/albums/ad52/rafikst/IL-2%20Battle%20of%20Stalingrad/2013_11_19__15_14_50_zpsd6c8febb.jpg~original

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Benek

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: Listopada 19, 2013, 16:37:08 »

U mnie jak wyzej w sterowniku ustawione pod kontrola aplikacji, a w grze na maksa. To co bylo, to tak na szybko przez fb, to moze nie byc najlpeszy material pogladowy, ale lepsze to niz nic.

Poprawki wprowadził Grover.
« Ostatnia zmiana: Listopada 19, 2013, 16:59:15 wysłana przez Grover »

« Odpowiedź #25 dnia: Listopada 19, 2013, 17:02:34 »
750km/h w nurkowaniu i miał ochotę na więcej, ale bez trymu na nos ciężko. Żaden faszysta nie ujdzie z życiem!  8)

Offline Zeke

• ZB
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: Listopada 19, 2013, 17:03:09 »
Jak wam działa wygładzanie? Z pod karty czy z gry (tak jak w RoF, na karcie default)?

O borze liściasty. "Z pod karty"?! Yoyo...
"I jedyne, co pamiętam po tylu latach ich pracy / to, że wojnę wygrali Polacy"
Kazik (o nauczycielach historii)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #27 dnia: Listopada 19, 2013, 17:17:34 »
Benek, ale zapodałeś screena :). Na takim zmniejszeniu to nawet bez AA wszystko wygląda ładnie. Na externalu jest w miarę ok, ale słabe wygładzanie jest właśnie wewnątrz kabiny, zwłaszcza jak się popatrzy na podstawę tablicy i niektóre wajchy w parchu. Może też kwestia ustawień. Odpaliłem na chwilę, ale jakoś to mi się rzuciło na oczy.

Full: http://i921.photobucket.com/albums/ad52/rafikst/IL-2%20Battle%20of%20Stalingrad/2013_11_19__15_25_36_zps341d5efa.jpg~original

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #28 dnia: Listopada 19, 2013, 17:36:46 »
750 kph IAS czy TAS?
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

« Odpowiedź #29 dnia: Listopada 19, 2013, 17:50:14 »
IAS, przy 770kph zstraciłem lewą lotkę...  :cry: