Autor Wątek: Wczesny dostęp już uruchomiony!  (Przeczytany 142548 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Wczesny dostęp już uruchomiony!
« Odpowiedź #45 dnia: Listopada 20, 2013, 11:06:07 »
Jak przypisać jeden hamulec pod oba pedały ruddera? Po prostu chcę żeby hamulec działał zarówno pod lewym, jak i pod prawym butem. Przypisałem pod oba, ale działa tylko jeden pedał. O i może mały instruktaż jak najszybciej osiągnąć maksymalną prędkość? :)
Jeszcze mi się coś przypomniało. Już drugi raz się to zdarzyło zwieszka w controls. Wychodziłem na pulpit a po powrocie do controls nie mogłem nic kliknąć, przełączyć. Pomagało jedynie zamknięcie gry w menedżerze zadań. Spotkał się ktoś z takim problemem?
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #46 dnia: Listopada 20, 2013, 11:54:43 »
Tak, to znany bug. Jest już zgłoszony.

Ja hamulec podpisałem pod rączkę na joyu (TM Warthog ma to właśnie, tak jak tutaj: http://www.simhq.com/_technology3/images/technology_174a_003.jpg ), a te na pedałach, trzymam na Bf'a  :evil: .
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Jocker

• JG300
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: Listopada 20, 2013, 12:58:47 »
Mimo iż, na mojej karcie GTX760 podkręciłem wszystkie ustawienia na full to i tak mam wrażenie że wygładzanie mogło by być lepsze. YoYo u Ciebie jest to idealne?

Zauważyłem, że właściwie to gra oferuje dwa rodzaje zoomu. Defaultowo to Ins i Home jako ustawienie samego pilota w siedzeniu a potem kontrolowanie (defaultowo) samego zoomu za pomocą kółka od myszki. Fajna sprawa, bo jest większa możliwość ustawienia sobie widoku z kabiny pod siebie.

Heh, na lotnisku można również składać podwozie? :D Coolll...

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #48 dnia: Listopada 20, 2013, 19:24:42 »
Niestety można też je potem rozkładać. :)

Co do wygładzania, to jest tak samo jak w RoFie, chcesz lepsze, to włacz supersampling i płacz na klatki. Ja schodki dostrzegam w zasadzie tylko w hangarze menu, w samej grze już nie są zauważalne.

Jedna rzecz, która nieco źle wygląda, to dynamiczne swiatła z płomieni podczas startu, które odbijają się w kokpicie. Przypomina mi to czasu starego Iłka sprzed 4.10, kiedy każda salwa wywoływała fontannę świateł w kabinie, w dzień coś takiego nie powinno być dostrzegalne.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #49 dnia: Listopada 20, 2013, 21:35:58 »
Mimo iż, na mojej karcie GTX760 podkręciłem wszystkie ustawienia na full to i tak mam wrażenie że wygładzanie mogło by być lepsze. YoYo u Ciebie jest to idealne?

Pisałem już o tym wcześniej, nie nie jest idealnie, O ile na externalu nie jest to źle to w kabinie jest słabo. Screen tutaj: http://s921.photobucket.com/user/rafikst/media/IL-2%20Battle%20of%20Stalingrad/2013_11_19__15_14_50_zpsd6c8febb.jpg.html . Pod niektórymi kątami właśnie to baaaaardzo się rzuca w oczy.

Póki co nie ma uszkodzeń silnika i efektów przegrzania, więc żadnych konsekwencji nie będzie, ale dobrze zacząć wyrabiać sobie nawyki.

To jest ten CEM w końcu czy nie ma? Ludzie piszą o przegrzaniu (a może czajnik się komuś przegrzał? ;) ), a ja pomimo testów tego nie doświadczyłem, prop i reszta max, chłodnice zamknięte na amen, wskazówki temp. chcą wyskoczyć za budzik, 20 min latania i nic nie syczy nic nie bulgocze. W CoD było bajecznie pod tym względem, dziś jeszcze raz sprawdzę.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #50 dnia: Listopada 21, 2013, 08:48:08 »
Spieszyć się, dziś ostatni dzień latania (łeeee).

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #51 dnia: Listopada 21, 2013, 10:53:23 »
Spieszyć się, dziś ostatni dzień latania (łeeee).

Zapomniałeś dodać, że "w tym tygodniu" ;-)

« Odpowiedź #52 dnia: Listopada 21, 2013, 11:40:55 »
Czy ktoś sprawdzał jaki BoS ma apetyt na RAM?

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #53 dnia: Listopada 21, 2013, 13:39:45 »
Czas mamy do 23.59 czasu moskiewskiego czyli chyba do 22 naszego. może się załapię.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #54 dnia: Listopada 21, 2013, 14:07:11 »
Obserwując wydajność w menedżerze zadań, to pokazuje mi trochę ponad 3 GB RAM-u. Jeśli to tu można sprawdzić.
A właśnie. Wiecie może co będzie w przyszłym tygodniu? Dodadzą coś, amunicję? :)
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #55 dnia: Listopada 21, 2013, 15:45:37 »
Obserwując wydajność w menedżerze zadań, to pokazuje mi trochę ponad 3 GB RAM-u. Jeśli to tu można sprawdzić.
A właśnie. Wiecie może co będzie w przyszłym tygodniu? Dodadzą coś, amunicję? :)

Ammo miało być po 2-3 tyg, czyli obstawiam, że dadzą, przed pokojowymi świętami Bożego Narodzenia ; >.

www.yoyosims.pl

Offline Jocker

• JG300
  • *
« Odpowiedź #56 dnia: Listopada 21, 2013, 16:46:26 »
Rozumiem, że razem z ammo dają jakieś okrojone multi? Albo i nie?  :P

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #57 dnia: Listopada 21, 2013, 16:57:15 »
Rozumiem, że razem z ammo dają jakieś okrojone multi? Albo i nie?  :P

O tym to jeszcze nawet nie wspomniano.....

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #58 dnia: Listopada 21, 2013, 18:39:20 »
Pestki będziemy walić do tych ciężarówek :). A może próbował ktoś je metodą kamikadze ten... teges...?
Pochwalcie się co można na tej mapie jeszcze nietypowego robić..... przez kolejne tygodnie? Ja lądowałem na lodzie, jest gruby. A tym samym bezpiecznie się ląduje. Próbowałem też skasować jakiś domek. A po rozbiciu resztkami maszyny wylądowałem we wnętrzu chyba innej chatki :). Teraz mnie zaciekawiły te ciężarówki, chyba jakąś skasuję. Jeśli zdążę przed zamknięciem :).

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #59 dnia: Listopada 21, 2013, 19:52:16 »
Ja tam już nie mam pomysłu, ew. na północy jest jakaś kanonada na ziemi i w powietrzu, można tak może polatać by coś w nas trafiło :D.

Ew. możesz postrzelać do ciężarówek tak:

www.yoyosims.pl