Autor Wątek: Wczesny dostęp już uruchomiony!  (Przeczytany 153099 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Wczesny dostęp już uruchomiony!
« Odpowiedź #150 dnia: Grudnia 12, 2013, 12:17:26 »
Jutro zrobią livestream: http://forum.il2sturmovik.com/topic/2984-livestream-week/?p=65450 . Co do "bujania", na pewno LaGG jest mniej stabilny niż Bf. Bf ciągnie raczej jak po sznurku, ew. przy większych przeciążeniach model jakby wypadał lekko z toru lotu, myślę, że też może sporo zależeć od samego joya, wtedy warto potestować ustawienia osiek. Mogliby ew. np. dać tak jak w RoF, że do każdej z maszyn da się ustawić różne profile ustawień osiek.

@DM jeszcze nie jest skończony.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #151 dnia: Grudnia 12, 2013, 13:35:06 »
Livestream będzie dzisiaj:
The live stream is scheduled on Thursday December 12th. We'll start at approximatelly 17:00 UTC/GMT. Go to our Twitch to watch and ask questions and get the answers.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #152 dnia: Grudnia 12, 2013, 23:13:57 »
Tu w wersji rosyjskiej, pewnie jutro będzie na oficjalnym kanale też po angielsku.

http://www.youtube.com/watch?v=PW2PcKurN4Y#t=355

Raczej jutro nie zanosi się na jakieś większe zmiany, jedyne co, to dodali jak widać opcję nagrywania i odtwarzania tracków.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #153 dnia: Grudnia 13, 2013, 17:13:31 »
Update już można ciągnąć, mało tego 42 Mb, ale idzie z prędkością światła 6-20kb/s.

http://forum.il2sturmovik.com/topic/168-developer-diary/?p=66152 .

E: miałem jakiś potem błąd ze ściąganiem ale dałem Recovery i poszło. Na szczęście kontrolery (Throttle wreszcie działa prawidłowo) pamiętał ale jedyne co to na nowo trzeba było ustawić grafę i realizm. Jak na jakiś "szumny" update na rocznicę, to za wiele nie zmienia. Parę pierdołek oraz możliwość nagrywania tracków.

Silverowcy będá mieli dostęp za tydzień.

www.yoyosims.pl

Benek

• Gość
« Odpowiedź #154 dnia: Grudnia 13, 2013, 20:30:26 »
Na każdą rzecz można patrzeć z dwóch stron. Jest prawda czasów, o których mówimy, i prawda ekranu, która mówi:

http://www.youtube.com/watch?v=J9q-YO_YNqk&feature=youtu.be

http://youtu.be/xGZ5mFZE-H0

Tak u mnie wygląda to o czym pewnie niepotrzebnie tyle pisałem :)

Pzdr

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #155 dnia: Grudnia 13, 2013, 20:53:45 »
Ja mam odczucie, że tym razem bujanie jest mniejsze ...
Zresztą zauważ Benek - na lotkach nie czegoś takiego, przy sterze wysokosci i ruderze tak.

Ramm.
ps. ze strasznie dużej odległości strzelasz :-P
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Benek

• Gość
« Odpowiedź #156 dnia: Grudnia 13, 2013, 20:56:06 »
Ramm szczerze jakby się nie gibało to by dało radę z dalszej :D a tak to "robim co możem"

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #157 dnia: Grudnia 13, 2013, 23:20:08 »
Polatałem właśnie nieco i powiem tak, całe to bujanie to po prostu fakt, że mamy za słabe gały. Ustawiłem krzywe na 40% (teraz jest jak w DCSie ju-hu!) i jest o niebo lepiej (musowe przede wszystkim jeśli idzie o rudder). Nie wiem czy przy poprzednim patchu ktoś zaglądał w ustawienia osi, ale teraz miałem zresetowane na 0 (chociaż wcześniej krzywe były). Ogólnie czy to wina FMu, czy nie, potrzebne są spokojne łapska, mam wrażenie, że jest lepiej, ale z drugiej strony ostatnio ciężko mam fazę na ćwiczenia tankowania, więc może to zasługa tego.

Przełożenie realnego drążka na wirtualny jest w ogóle z kosmosu, nawet przy tych krzywych na 40% (to jest bardzo dużo, nawet w DCS UH-1H tyle nie dałem) najbardziej delikatne wychylenie mojego joya daje rezultat jakichś 7-10 cm na tym w kokpicie i czas reakcji jest natychmiastowy. Myślę, że to jest w dużej mierze przyczyna tego miotania się samolotu. Ciekawe jakby dali taką opcję filtrowania osi jak była w starym Iłku... Kolejną rzeczą, która sporo pomaga jest korzystanie z trymera (vertical stabilizer) w BF 109.

Co do twardnienia sterów przy dużych prędkościach, to specjalnie się nastawiłem na test tego, bo poprzednio nieco olałem sprawę i mogę potwierdzić, że ten efekt jest, ale bardzo mizerny. Przy tym jak spisuje się joy w tym simie, jedno ma zapewne związek z drugim, więc efekt jest niemal niezauważalny, ale jednak jest. Niewiele jednak to zmienia w kwestii samego pilotażu. Wchodząc ruskim na ogon zawsze budzik pokazywał poniżej 300 km/h, więc bujanie było bardziej odczuwalne.

Bardzo bym chciał poznać wrażenia kogoś, kto ma G940, albo inną gałę z FFB. W zasadzie to w dyskusji w ogóle wcześniej nie poruszaliśmy tematu tego, na czym kto lata i jak to ustawia, a to w końcu ma jakieś tam znaczenie.

Broń jest bardzo skuteczna, pół-sekundowa seria, jeśli dobrze władowana rozpruwa Łagga na kawałki. Spuściłem ze 3 bez większej spiny i to zupełnie bez marnowania ammo i pewnie spuściłbym kolejne 2, albo i więcej, jakby wingman we mnie nie wleciał. W ogóle co za głupi pomysł z tym spawnowaniem sprzymierzonych, pętają się niepotrzebnie.

Co do dogu w Łaggu, to jest tragedia, miałem wrażenie jakbym latał w Starego Iłka, przed patchem 4.11 na Iszaku. Coś pięknego! Samolot, który początkowo wydawał się być flagową maszyną tego sima (skiny, screeny itp), jest ostatnim złomem. :D Nie ukrywam, że bardzo mnie to cieszy. W zasadzie nie miałbym nic przeciwko poważnemu polataniu ruskim sprzętem (w 1946 nawet fajnie Mig-3 się spisywał), ale zapowiada się, że o ile nie będzie przewagi liczebnej, to podobnie jak Nieuport i Spad w RoFie, będzie to zabawa dla naprawdę wytrawnych fachowców, albo/i masochistów.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #158 dnia: Grudnia 14, 2013, 00:37:45 »
Mam trudności ze startem w ŁaGGu, jak bym miał poprzestawiane wszystkie ustawienia joya. Start mietkiem bezproblemowo. Chyba nie umiem latać tą sklejką czy cuś ;).
Dziś mimo pół h latania bawiłem się świetnie, zaobserwowałem nawet fajne zdarzenie: ruski dostał krótką serie w środek kadłuba i nastąpiło krótkie buuum z błyskiem ognia i kulą dymu. Wszystko zaraz zgasło i samolot zwalił się do ziemi. Normalnie jakbym kilkam oglądał :) Aż z wrażenia mnie zatkało. Ekstra, ciągle bym tak chciał.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #159 dnia: Grudnia 14, 2013, 01:09:23 »
Też już nagrane pierwsze video w nowej opcji. Ja tam nie wiem, co Wy chcecie od tego LaGGa ;- ) http://www.youtube.com/watch?v=bKlZ92BkMEs .
Ps. w DM coś tam też grzebali.

www.yoyosims.pl

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #160 dnia: Grudnia 14, 2013, 02:22:11 »
ruski dostał krótką serie w środek kadłuba i nastąpiło krótkie buuum z błyskiem ognia i kulą dymu.
Jeżeli przed kabiną to zbiornik paliwa. Za kabiną nie ma co wybuchać. Chyba, że butla O2 zaraz za fotelem.
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Benek

• Gość
« Odpowiedź #161 dnia: Grudnia 14, 2013, 10:13:40 »
Nie kupuje tego, że gibanie to kwestia czułości joya, krzywych i innych ustawień. Jak dam deadzone na środku na 5% i sensitivity na 50% to czuję jakbym leciał Ikarusem a nie 109 a buja się tak samo tylko musisz bardziej joyem ruszyć :P. Na tą chwile mam wszystko na 0 i co więcej zastanawiam się żeby dać deadzone na maksymalne wychylenia większy żeby wcześniej mieć 100% i tak nie machać łapą. Poza tym zauważyłem że niektóre ustawienia joya się resetują chyba właśnie deadzone. Dla równowagi podobny filmik z CLODa można porównać jak inaczej zachowuje się samolot zerknąć na  różnice w działaniu slotów i zobaczyć o ile stabilniej się celuje.

http://youtu.be/nF1eqWd2rjM

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #162 dnia: Grudnia 14, 2013, 12:36:12 »
Witam.
Czy Wam działa trymowanie sterów, bo mi chyba nie.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #163 dnia: Grudnia 14, 2013, 12:55:14 »
Tylko w Mietku jest i nie nazywa się w kontrolkach trym, tylko stabilser.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #164 dnia: Grudnia 14, 2013, 13:01:01 »
Rozumiem, że w Laggu też będzie ?
Zauważyłem, że TIR tu działa trochę moim zdaniem gorzej niż w CoD. Trzeba bardzie kręcić głową. Swoboda ruchów w CoD byłą większa. Poza tym w trakcie rozglądania, głównie na boki mam wyraźne lagi, czego w CoD także nie mam a powinno być chyba na odwrót. Zakładam, że nad optymalizacją jeszcze będą długo pracować.