Autor Wątek: Wczesny dostęp już uruchomiony!  (Przeczytany 142569 razy)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Wczesny dostęp już uruchomiony!
« Odpowiedź #465 dnia: Lipca 28, 2014, 11:59:56 »
No o przyszłości nabierali wodę w usta, chociaż jakoś dziwnie mrugali porozumiewawczo na temat Kubania jako coś kolejnego ;>.
Co do wersji dev. to raczej na 100% jest też druga, bo np. takie screeny to potwierdzają, a to screen z kampanii:

O GUI nic nie było mowy, myślę, że to finał prac, dojdzie jeszcze muzyczka i więcej zakładek na pewno.
Za to jak pisałem, rozczarował mnie Oculus. Może do FSX jeszcze okej, do gier bojowych - no way, chyba, że ten Dev v.2 jest jakimś krokiem milowy, ale tam i tak chyba nie ma 6DOF, więc to krok wstecz, do Tracka IR 3 tak jakby.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #466 dnia: Lipca 28, 2014, 12:07:30 »
Ok, dzięki za wyjaśnienie.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #467 dnia: Lipca 28, 2014, 12:37:52 »
ale tam i tak chyba nie ma 6DOF

Jest.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #468 dnia: Lipca 28, 2014, 19:37:20 »
Dodali dziś jakiś update, coś koło 111 Mb.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #469 dnia: Lipca 30, 2014, 16:15:01 »
A tak na marginesie, 7.08 BoS ma być także dostępny za pomocą Steam:

www.yoyosims.pl

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #470 dnia: Lipca 31, 2014, 09:52:29 »
Działa Adjustable stabiliser.
I w mietku i w foce.

Co ciekawe, w Fw190 klapy chodzą skokowo. I jeżeli masz mocno uszkodzone jedno ze skrzydeł - nie działają na nim klapy, próba lądowania cokolwiek problematyczna ;-)
Ale nie stwierdziłem problemu z zacinaniem się klap w stosunku do prędkości. Pięknie pomaga przy wyprowadzaniu foki z nurkowania.

Mam niejakie wątpliwości co do bylejaka i parcha - bo dochodzili mnie jak chcieli. Co prawda byłem załadowany dodatkowymi działkami, ale ...  różnica w prędkości przynajmniej w stosunku do bylejaka powinna być większa. Ja wiem, różne uwarunkowania początkowe czy brzegowe, ilość amunicji czy paliwa - ale foka powinna bylejaka po prostu zostawić. Problem powinien być z parchem, ale z wersją FN, a nie ze zwykłą 5-tką. Ta co najwyżej dorównywała foce. Zresztą wczoraj dwóch (na bylejaku i parchu) utrzymało się za mną w pionowym nurkowaniu przy prędkości około 830 ... Radziecka gra :-D

Coraz bardziej wkurzająca jest reakcja zarówno mietka jak i foki na oddanie drąga od siebie. Standardowa procedura unikowa w przypadku niemieckich sprzętów prowadzi tutaj do czegoś w rodzaju olo-śruby  z FB. Tracisz kontrolę, prędkość i wysokość. Po czymś takim jesteś z reguły podany na tacy z prośbą o egzekucję. A przy stabilności parchów i bylejaków przy strzelaniu - kaplica murowana.
To mi przypomniało kolejną rzecz. Wczoraj to wyraźnie przyuważyłem - jaki i parchy strzelają cholernie celnie, stabilnie przy każdej prędkości. Parę razy ledwo jak się obejrzałem dostałem PK z miejsca.
Strzelanie z "niemca" (szczególnie z foki) przypomina trochę sytuację typu - im więcej wystrzelę pocisków to może czymś trafię ;-)

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #471 dnia: Lipca 31, 2014, 12:26:49 »
Tak, wg. mnie Foka, jest nieco skopana pod tym względem. Lepiej tutaj za to nie latać z podwieszeniami. Wtedy staje się strasznie ociężała.
Widziałem Cię wczoraj Ramm w muliti, ale nawet nie wiem jak tam ten chat włączyć. Muszę ustawić jakieś skróty. Na ogół ukrywam wszystko H. Ten licznik cyfrowy i te komunikaty mnie mega wnerwiają, bo zajmują prawie 1/4 ekranu. Nie mogli tego zrobić mniejszego? W jakimś pasku czy coś takiego, albo przynajmniej by była opcja modyfikacji.

Tu widać, że Foka ma najgorszy rezultat. Za to w nurku jest bezkonkurencyjna  :icon_twisted: .

Na 2 km:
FW190:
290 68.5s 14.6m/s
300 66.5s 15.0m/s
310 65.4s 15.3m/s
320 64.8s 15.4m/s
330 65.5s 15.3m/s

Bf-109 F4:
280 43.3s 23.1m/s
290 41.5s 24.1m/s
300 41.7s 24.0m/s

Bf-109 G2:
290 42.5s 23.5m/s
300 42.1s 23.8m/s
310 41.0s 24.4m/s
320 41.0s 24.4m/s

La-5
49.1s 20.4m/s

Yak-1
54.2s 18.5m/s

Lagg-3
57.9s 17.2m/s
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 01, 2014, 07:46:38 wysłana przez KosiMazaki »

www.yoyosims.pl

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #472 dnia: Lipca 31, 2014, 14:27:40 »
... ale nawet nie wiem jak tam ten chat włączyć.

Domyślnie to chyba Enter. Zatwierdzenie wiadomości "To ALL" ponownie Enter, wiadomość "To FRIENDLY" to kombinacja  Ctr+Enter.
Ale chyba musisz mieć włączony klawiszem "H" interfejs w postaci przezroczystego HUD'a z lewej strony. Jak latam to tylko to mam widoczne.

Ramm.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #473 dnia: Sierpnia 01, 2014, 08:43:25 »
A też wciąż macie takie dziwne wygładzanie ekranu? Zwłaszcza jak np. samolot przelatuje przez chmury, albo jest na tle tych dymków z nad Stalingradu. Nie jest jakieś super ważne, bo ogólnie wygładzanie działa, ale w pewnych momentach jest tak jakby go nie było, a samolot leciał, przez jakieś gorące powietrze i widok jest taki za falowany. Premiera wrzesień - powinno się to wyprostować.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #474 dnia: Sierpnia 01, 2014, 09:58:59 »
Mam niejakie wątpliwości co do bylejaka i parcha - bo dochodzili mnie jak chcieli. Co prawda byłem załadowany dodatkowymi działkami, ale ...  różnica w prędkości przynajmniej w stosunku do bylejaka powinna być większa. Ja wiem, różne uwarunkowania początkowe czy brzegowe, ilość amunicji czy paliwa - ale foka powinna bylejaka po prostu zostawić. Problem powinien być z parchem, ale z wersją FN, a nie ze zwykłą 5-tką. Ta co najwyżej dorównywała foce. Zresztą wczoraj dwóch (na bylejaku i parchu) utrzymało się za mną w pionowym nurkowaniu przy prędkości około 830 ... Radziecka gra :-D

Coraz bardziej wkurzająca jest reakcja zarówno mietka jak i foki na oddanie drąga od siebie. Standardowa procedura unikowa w przypadku niemieckich sprzętów prowadzi tutaj do czegoś w rodzaju olo-śruby  z FB. Tracisz kontrolę, prędkość i wysokość. Po czymś takim jesteś z reguły podany na tacy z prośbą o egzekucję. A przy stabilności parchów i bylejaków przy strzelaniu - kaplica murowana.
To mi przypomniało kolejną rzecz. Wczoraj to wyraźnie przyuważyłem - jaki i parchy strzelają cholernie celnie, stabilnie przy każdej prędkości. Parę razy ledwo jak się obejrzałem dostałem PK z miejsca.
Strzelanie z "niemca" (szczególnie z foki) przypomina trochę sytuację typu - im więcej wystrzelę pocisków to może czymś trafię ;-)

Ramm.

Are you aviation engineer?

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #475 dnia: Sierpnia 01, 2014, 10:36:41 »
A też wciąż macie takie dziwne wygładzanie ekranu? Zwłaszcza jak np. samolot przelatuje przez chmury, albo jest na tle tych dymków z nad Stalingradu. Nie jest jakieś super ważne, bo ogólnie wygładzanie działa, ale w pewnych momentach jest tak jakby go nie było, a samolot leciał, przez jakieś gorące powietrze i widok jest taki za falowany. Premiera wrzesień - powinno się to wyprostować.

Mam dokładnie tak samo. Bardzo pomaga w czasie strzelania w chmurach :-P

Are you aviation engineer?

No. I'm afraid I'm not an aviation engineer.
But I have "chłopski rozum" and I "potrafię czytać ze zrozumieniem" różne takie "technical" książki and data.
Moreover, right now living in Poland I have acces to different sources and datas, instead of those who living  in "świński raj" and can read texts writed only in "cyrylica" :-D

Ramm.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #476 dnia: Sierpnia 01, 2014, 10:56:52 »
Be sure you have wrong sources.

Panowie, a jak będzie z parchem i foką w przypadku posiadania wersji standard? Będzie to można z czasem dokupić osobno czy oba te samoloty zarezerwowane są tylko dla "premiumowców"? Z chęcią bym sobie kiedyś dokupił A3 :).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #477 dnia: Sierpnia 01, 2014, 10:58:39 »
Eeeee ABSCHUSS !
Im więcej czytam tym bardziej się zniechęcam. Czy słusznie ?
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

Offline Misiek

• JG300
  • *
« Odpowiedź #478 dnia: Sierpnia 01, 2014, 11:01:46 »
Kosi - już możesz je kupić osobno mając wersję standard (też taką posiadam bo ruskich maszyn premium w ogóle nie planuję kupować). Poza tym 190tką i parchem można póki co na standardzie latać.

Yoyo - może to oblodzenie płatowca? :) Swoją drogą w tym klimacie i w chmurze na pewnej wysokości chyba powinno to być normalne, wpływać na manewrowość, ogólnie FM i niemożność strzelania no nie?

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #479 dnia: Sierpnia 01, 2014, 11:57:18 »
Im więcej czytam tym bardziej się zniechęcam. Czy słusznie ?

Moim zdaniem - Nie.

Disclaimer = Weźcie wszyscy pod uwagę, że raczej 90% procent tego co piszę jest pisane przez pryzmat FB i łka. :-D

Może zabrzmi to jak herezja, ale foka tutaj bardzo przypomina tą ze "starego".
Nie jest może tak stabilna jak wtedy, nie da się kręcić na klapach takich bączków jak na Ger0Serv. Ale uczy poszanowania energii, nie wdawania się w walki kołowe.
Przedwczoraj jak latałem nią tak jak mietkiem - czyli w każdą zadymę ponizej chmur wchodzę jak w dym - kończyło się to smutnie. Z reguły po kilku atakach z góry byłem nisko bez prędkości, energii. Efekt ?  Pokaz typu "światło i dym" oglądanym z zewnątrz. Ale jak już wczoraj narzuciłem sobie trochę dyscypliny taktycznej (oj, ciężko, ciężko) to na spokojnie dało się ubić 8-10-ciu w godzinę i nie zginąć ani razu.
Gra ma parę baboli. Wg mnie na tym etapie nie powinno ich być, ale jak mówią mądrzejsi ode mnie - to w końcu nie dokończona gra jest jeszcze.
Najważniejsze jest to, że od paru dni mam absolutnie dziką ochotę wieczorem założyć czapkę z trakiem, usiąść sobie wygodnie w fotelu i utłuc paru czerwonych na dobranoc.
I nawet jeżeli niczego już nie zmienią w modelu lotu, sterowaniu czy interfejsie gry (a liczę się z taką możliwością) to i tak jest na tyle dobrze, że ruscy na parchach i bylejakach będą się musieli mocno natrudzić, żeby przeżyć misję. Oczywiście wszystko zależy od ludzi, ale z tym co mamy teraz, każda misja w stylu starego frontu na skrypcie BW to misje typu "ciężki wpier##l" dla czerwonych.
I dodatkowym dylematem dla nas w stylu - zatłuc tego ostatniego, czy puścić z życiem świadka klęski ;-)

Ramm.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 01, 2014, 12:41:04 wysłana przez KosiMazaki »