Autor Wątek: Wczesny dostęp już uruchomiony!  (Przeczytany 142577 razy)

Offline Misiek

• JG300
  • *
Odp: Wczesny dostęp już uruchomiony!
« Odpowiedź #480 dnia: Sierpnia 01, 2014, 12:00:47 »
Model lotu jeszcze zapowiadali, że zmienią (raczej dopracują, doszlifują) po tym jak skończą opracowywać samoloty. Tak mi na fb pisał jeden z devsów.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #481 dnia: Sierpnia 01, 2014, 12:40:29 »
Kosi - już możesz je kupić osobno mając wersję standard (też taką posiadam bo ruskich maszyn premium w ogóle nie planuję kupować). Poza tym 190tką i parchem można póki co na standardzie latać.

Już sam się dokopałem do tych informacji. Podziękował mimo wszystko :).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #482 dnia: Sierpnia 01, 2014, 12:42:37 »
Ciekawe co dziś wrzucą w łatce. He-111 to raczej jeszcze nie będzie, ale mogłoby zacząć działać chociaż wskazanie paliwa. Ostatnio online w jednym locie tyle latałem, że aż mi się skończył fuel :] i lądowałem w zmrożonych kartoflach.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #483 dnia: Sierpnia 01, 2014, 14:14:41 »
Ciekawe co dziś wrzucą w łatce. He-111 to raczej jeszcze nie będzie, ale mogłoby zacząć działać chociaż wskazanie paliwa. Ostatnio online w jednym locie tyle latałem, że aż mi się skończył fuel :] i lądowałem w zmrożonych kartoflach.
Szczerze ? Najbardziej w tej chwili brakuje mi regulacji zbieżności uzbrojenia.
Parę razy zorientowali się w sytuacji, bo po prostu zobaczyli smugacze. A zobaczyli bo podszedłem na tyle blisko, że po uchwyceniu w celownik wszystko poszło pod niego ....
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #484 dnia: Sierpnia 01, 2014, 14:29:15 »
A to też, teraz jest chyba tam cyfra 500m.

www.yoyosims.pl

Offline Misiek

• JG300
  • *
« Odpowiedź #485 dnia: Sierpnia 01, 2014, 14:45:38 »
Zauważyłem, że A-3tka ma strasznie duży opad pocisków od gunów.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #486 dnia: Sierpnia 01, 2014, 14:58:00 »
Zauważyłem, że A-3tka ma strasznie duży opad pocisków od gunów.
Nie tylko A-3. To samo jest w mietku. Na "official forum" widziałem temat odnośnie "occuracy" czy jakoś tak. Opisywana rzecz dotyczy tego gdzie i w jakim skupieniu lecą pociski.
W związku z powyższym zbieżność na "500" (lub "pińcet" jak mówi "DeLa Kłoda" Lewandowski :-D ) metrów jest absolutnie bez sensu. Uważam, że w tym przypadku najlepsze bedzie ustawienie wszystkiego na 100, góra 150 metrów. Zgodnie z moją modyfikacją zasady McGuire'a. Podleć bardzo blisko i sprzedaj gościowi w najkrótszym możliwym odcinku czasu największą ilość ołowiu ;-)

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

« Odpowiedź #487 dnia: Sierpnia 01, 2014, 15:08:31 »
Skusiłem się i ja. Z racji remontu w mieszkaniu nie polatam w najbliższym czasie (a czeka cieplutki F-86, Dora, i teraz BoS - wiem poniosło mnie :) ), ale w połowie miesiąca liczę na to, że wrócę do latania ;) Kupiłem wersję standard, może za jakiś czas dokupię resztę samolotów. Trochę biłem się z myślami przed tym zakupem, ale moja lotniczo-symulatorowa mania jak zwykle okazała się silniejsza.
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #488 dnia: Sierpnia 01, 2014, 16:10:53 »
Henio nadchodzi.

http://forum.il2sturmovik.com/topic/168-developer-diary/?p=142543

Dziś właściwie usprawnienia Foki i może zrobią poprawniejszy widok na oszklenie do przodu.

Nowa wersja już dostępna:

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #489 dnia: Sierpnia 01, 2014, 18:53:03 »
Po ostatniej aktualizacji ,  trymer w " foce " przestał działać :/ .

Offline Misiek

• JG300
  • *
« Odpowiedź #490 dnia: Sierpnia 01, 2014, 19:25:14 »
Tak się zastanawiam czy devsi zamierzają coś zrobić z mapą? W COD była mapa i po prostu mapa. Można się było pogubić na początku a potem się fajnie leciało pewnym kursem i orientowało wg rzek, dróg, lasów, miast itp. Tutaj w każdym trybie zbliżenie mapy "podąża" za samolotem i o kant dupy można rozbić realną nawigację.

« Odpowiedź #491 dnia: Sierpnia 02, 2014, 18:55:56 »
Po ostatniej aktualizacji ,  trymer w " foce " przestał działać :/ .
Jednak działa, pod -- adjustable stabilizer up/down .

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #492 dnia: Sierpnia 02, 2014, 20:07:51 »
Jednak działa, pod -- adjustable stabilizer up/down .

A to przecież jest tak od początku w FW i Bf: http://il2forum.pl/index.php/topic,16510.0.html .

Tak się zastanawiam czy devsi zamierzają coś zrobić z mapą? W COD była mapa i po prostu mapa. Można się było pogubić na początku a potem się fajnie leciało pewnym kursem i orientowało wg rzek, dróg, lasów, miast itp. Tutaj w każdym trybie zbliżenie mapy "podąża" za samolotem i o kant dupy można rozbić realną nawigację.

Nie wiem czy coś zmienią :(. Ten obecny pomysł powinien być na jakimś poziomie Easy/Normal. Nawet na tym poziomie Realistic pomimo, że nie ma symbolu samolotu to i tak mapka posuwa się za nami. Do tego żaden tu VFR. Nie da się jej przybliżyć, czy oddalić. Tak naprawdę nie wiem jaki mam obrać kurs, jeśli w trakcie lotu mi się zachce dolecieć do innego lotniska, którego akurat nie widać na danym skrawku mapy. Jak wzlecimy wyżej znikają np. nam zarysowania miast/wiosek na dole, a lasy widać bardzo słabe i nie wszystkie. Ehh. Nawigacja taka tutaj mocno kuleje. Powinno być nawet nie jak w CoD, a w RoF. Z tych trzech simów, tu wypada to najgorzej.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 02, 2014, 23:09:03 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #493 dnia: Sierpnia 03, 2014, 14:13:52 »
A też wciąż macie takie dziwne wygładzanie ekranu?
To nie wygładzanie, to problem z którymś z shaderów odpowiedzialnych za bajerki chmurek tudzież dymków. Spokojnie do naprawienia, pewnie ogarną to w momencie kiedy przyjdzie pora na szlifowanie takich niedoróbek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #494 dnia: Sierpnia 07, 2014, 23:45:44 »
Jest szansa, ze jutro cos dadza w patchu zwiazanego ze sterem kierunku :) (gumowaty FM tu i owdzie?).

www.yoyosims.pl