Autor Wątek: Wczesny dostęp już uruchomiony!  (Przeczytany 142570 razy)

Odp: Wczesny dostęp już uruchomiony!
« Odpowiedź #495 dnia: Sierpnia 08, 2014, 09:29:27 »
Wczoraj chyba miał się pojawić BoS na Steamie? Googluje i nic, zero tematu na forum BoSa i samym Steamie.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #496 dnia: Sierpnia 08, 2014, 20:21:01 »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #497 dnia: Sierpnia 08, 2014, 20:56:41 »
Ale za to Zak napisał, że biorą się za poprawki w silnikach i rudder w 109, więc może i lepiej, żeby dopracowali co trzeba.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #498 dnia: Sierpnia 09, 2014, 06:58:58 »
Ciekaw jestem czy poprawią reakcję samolotu na oddanie drąga w dół ...
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #499 dnia: Sierpnia 12, 2014, 17:17:15 »
Jest nowy patch, ale wiele nie zmienia, 99Mb:

- Added a registration link on the login screen (link do rejestracji na str. głównej),
- Minor changes 3-D models (korekty w modelach 3D),
- Added rocket launchers "Katyusha" (dodaje wyrzutnię Katiusza).

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #500 dnia: Sierpnia 15, 2014, 13:25:35 »

« Odpowiedź #501 dnia: Sierpnia 15, 2014, 16:05:15 »
Jakby ktoś miał zamiar się rzucić na steamową wersję tak jak ja to zrobiłem to nie weźmie pod uwagę, że zwykła wersja jest tańsza ok. 18%.

« Odpowiedź #502 dnia: Sierpnia 15, 2014, 17:59:14 »
Do pobrania nowy patch 122 Mb.
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #503 dnia: Sierpnia 15, 2014, 18:25:26 »
Czy coś wiadomo co zmienili ? Trochę to denerwujące, że nie informują co zmieniają.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #504 dnia: Sierpnia 15, 2014, 18:40:11 »
Ludzie juz pisza ze z rudderem w 109 jest ok, ale przestaly dzialac kompasy.

www.yoyosims.pl

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #505 dnia: Sierpnia 16, 2014, 10:03:37 »
Ludzie juz pisza ze z rudderem w 109 jest ok

G...wno prawda.
Buja się mietek tak samo jak wcześniej, a ponieważ ostatnio latam foką to przejście z foki na mietka jest po prostu tragiczne. Foka też się buja, ale zdecydowanie mniej niż bf. Nic, ku..wa, a nic nie zmienili.
Nie wiem co zmienił ten patch - ale na pewno nie prowadzenie niemieckich samolotów. Nadal jest tragicznie w porównaniu np. do parch czy bylejaka, że o łagu nie wspomnę, bo ten to jest tak stabilny jakby w powietrzu miał fundamenty. Nadal oddanie drąga w dół daje "olo śrubę".
Proponuję ustawić sobie quick mission na dwie peszki i popróbować. W ruskich potrafię celownikiem prowadzić cel i strzelać, nawet w określone części płatowca (mniej lub bardziej), na niemieckich to raczej czekam, aż wejdzie w celownik, bo o prowadzeniu celu w revi i korektach, poprawkach sterem w czasie strzelania, można zapomnieć.
I co podkreślam - nie jest winą kontrolera ponieważ w każdym przypadku (czy ruskie czy szwaby) jest ustawiony dokładnie tak samo.
Uznaję to za celowe działanie twórców gry, aby zrekompensować niedostatki ruskich maszyn w imię szerokorozumianego w u ruskich "gaming" czyli równych szans dla wszystkich.
Czymś muszą zrekompensować przewagę G2 czy Fw190, bo ta jest widoczna nawet teraz, gdy jest parch i bylejak. Mając taką dokładność i precyzję (jaką mam w Jaku czy Łaggu) w Fw190, to przypominało by to rzeźnię do kwadratu.
Na początku kiedy był dostępny tylko Łagg, ił i F4, wyraźnie było widać, że ruscy sobie nie radzą w żaden sposób - nie pomagała przewaga wysokości, prędkości czy liczebna. Jeden fridrich mógł rąbnąć dwa, trzy łagi i jeszcze postrzelać sobie do iła :-P Musieli coś z tym zrobić ...
Jak dla mnie, BoS jest "godnym" następcą FB, gdzie wszyscy na latając na frontach zastanawiali się - po cholerę ruskim Jaki i łagi skoro mają szczajki i raty.
Strach pomyśleć co będzie jak pojawią się "cudowne dziewiątki" czy "trójki", nie mówiąc już o FN  :o
Biorąc pod uwagę, że ekipa od BoS'a to twórcy rof'a miałem taką cichą, małą nadzieję, że samoloty II wś potraktują równie poważnie jak te z I wś. Niestety (lub na szczęście - zależy od której strony spojrzeć), w I wś nie było samolotów produkcji radzieckiej, więc RoF był w miarę ok.
Nie jestem obrotem sprawy specjalnie zaskoczony, w końcu ro ruska gra. 

Ramm.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #506 dnia: Sierpnia 16, 2014, 11:17:05 »
Mi też się wydaje, że szału nie ma. Przykład video po zmianach: https://www.youtube.com/watch?v=f-UPl3sG5rc . Co prawda zauważcie, że gościu pod G-2 ma podwieszone gunpody więc to nieco słabe porównanie, ale to ujemne G to jakaś porażka.
Polatałem wczoraj trochę i ja mam wrażenia, że jest jak było, nie ma jakiś zmian w FM zauważalnych, a są to raczej drobne korekty, w stylu zmiany parametru w skali 1-100 z 45 na np. 47, których raczej samemu się nie wyczuje.
Trochę jestem zawiedziony wczorajszym updejtem, bo w sumie nic się nie pojawiło, a to co dali, to było zapowiedziane tydzień temu. Mógłby chociaż pojawić się Heniek 111. Jak na 1,5 miesiąca (premiera będzie 23 września świat, w PL 26.09.14) to jeszcze w polu chłopaki. No chyba, że w tej deweloperskiej wersji, już jest finito i robią manual ;). Może być też i tak, że premiera będzie jednak przesunięta.

www.yoyosims.pl

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #507 dnia: Sierpnia 16, 2014, 17:18:37 »
Przykład video po zmianach: https://www.youtube.com/watch?v=f-UPl3sG5rc .

Ten filmik wyraźnie pokazuje, że FM w tej grze są równe i równiejsze :-D
Kłania się George Orwell, "Folwark Zwierzęcy" i teoria świńskiego raju :-P

Ramm.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #508 dnia: Sierpnia 18, 2014, 02:35:59 »
Szukałem na ich forum dyskusji o FMach i w zasadzie nie ma tam nic sensownego. Może warto by autorom powiedzieć co i jak, w końcu nie wszystko musi być celowym działaniem. Sam bym się pokusił, ale nie znam się na tym na tyle dobrze, by prowadzić kompetentną dyskusję. Natomiast warto przypomnieć, że to wciąż produkt w fazie testów, więc może warto im chociaż ten filmik podlinkować, bo w końcu po to się te testy robi, żeby uzyskać feedback i dopracować produkt?

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #509 dnia: Sierpnia 18, 2014, 08:52:57 »
Tak na szybko masz dwa:
http://forum.il2sturmovik.com/topic/6226-109-flight-behaviour/page-4?hl=behaviour#entry126006
http://forum.il2sturmovik.com/topic/6860-question-re-109s-handling/page-7?hl=behaviour#entry126784

Jeden jest zamknięty, w drugim ostatnio ktoś pisał 2 lipca ...
Z własnego doświadczenia coś Ci powiem mmaruda.
Tłukę się z ruskimi na różnych serwerach od jakiś 12 lat. Tylko w kwestii lotnictwa II wś.
Wielokrotnie i bezskutecznie próbowaliśmy (bo ja czasami za krótki jestem w te klocki) przekonać twórców gry, administratorów różnych wirtualnych wojen czy serwerów wojennych do zmian różnych rzeczy czy to w grze czy na serwerze. W każdym możliwym przypadku przypominało to bicie głową w mur. Nie pomagały publikacje i dane techniczne, wspomnienia pilotów, screenshoty, filmiki z gry.
Odzywki w stylu "be sure, you have wrong data", albo coś w tym stylu to norma. Ruscy w temacie II wś to ortodoksi do kwadratu jeżeli chodzi o radziecki sprzęt. Mają olbrzymią traumę, jeżeli chodzi o samoloty, czołgi, broń piechoty ... ogólnie wszystko, co radzieckie było lepsze, szybsze, bardziej manewrowe, lepiej uzbrojone, opancerzone :-P
Brakuje im podstawowej wiedzy historycznej jako takiej (VikS - jeden z testerów RoF'a w rozmowie wypalił, że II wś zaczęła się w 1941 roku najazdem Niemców na ZSRR, a o aneksji części Polski w 1939 to on nic nie wie ...) oraz moim zdaniem obiektywnej wiedzy technicznej.

Ramm.