Autor Wątek: Wczesny dostęp już uruchomiony!  (Przeczytany 142580 razy)

Odp: Wczesny dostęp już uruchomiony!
« Odpowiedź #660 dnia: Września 12, 2014, 21:56:42 »
Już jest - 214.7 MB

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #662 dnia: Września 21, 2014, 13:43:02 »
W piątek twórcy przedstawili zarys kampanii single player. https://www.youtube.com/watch?v=guA-Cm9jDRs
Przyznam, że nawet podoba mi się takie podejście do tematu. Mam tylko nadzieję, że same misje nie będą tak nudne jak w karierze w RoFie.

« Odpowiedź #663 dnia: Września 21, 2014, 19:18:45 »
W piątek twórcy przedstawili zarys kampanii single player. https://www.youtube.com/watch?v=guA-Cm9jDRs
Przyznam, że nawet podoba mi się takie podejście do tematu. Mam tylko nadzieję, że same misje nie będą tak nudne jak w karierze w RoFie.

Moja opinia jest niestety negatywna. Nie podoba mi się:
- konieczność latania jednym samolotem żeby odblokować inny (chyba tylko dla popremierowych graczy, ale kto tam autorów wie); np. BF 109 -> Ju 87 -> He 111;
- brak możliwości dowolnego ustawienia poziomu trudności (do wyboru tylko "expert" lub "normal");
- zrezygnowali z trybu kariery jak w RoF na rzecz prostszego systemu faz bitewnych, ale poszczególne misje do wylatania i tak są generowane, a nie zaskryptowane.

Dla mnie tryb dla jednego gracze jest bardzo ważny, a niestety autorzy poszli w kierunku War Thundera, zapominając równocześnie, że mocną stroną tego tytułu jest różnorodność, którego BoS na starcie (i pewnie również długo po) nie będzie w stanie zapewnić.
Dodatkowo uważam, że o ile GUI jest czytelne to jednocześnie również kompletnie aklimatyczne - jakbym grał w nakładkę na Windows 8.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #664 dnia: Września 21, 2014, 23:28:58 »
No cóż, nie wyglada to zachecająco ale patrząc z drugiej strony podstawy do dobrego multi są.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #665 dnia: Września 22, 2014, 07:37:18 »
Teraz jakoś nie odpalałem od dwóch updejtów, ale czy poprawili to wygładzanie jak się leci, albo jak się widzi inny obiekt na tle chmur?

- brak możliwości dowolnego ustawienia poziomu trudności (do wyboru tylko "expert" lub "normal");

No to jest mega słabe. Ja lubię Experta i będę tak w niej latał, ale do tego lubię też mieć externala, tym bardziej, że AI'ki będą strzelać przez chmury...

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #666 dnia: Września 22, 2014, 09:41:58 »
Spierniczyli coś przy zapisywaniu tracków. Przy co drugiej próbie włączenia zapisu wywala mi grę. Jeśli już uda mi się nagrać tracka to coś z nim jest nie tak bo przy odtwarzaniu widzę tylko czarny ekran.

BoS ma wyjść jeszcze w tym miesiącu. Mam nadzieję, że build który prezentowali w piątkowym streamie jest dużo bardziej zaawansowany niż to co mamy w early access. Inaczej nie wróżę im sukcesu finansowego na starcie, a bez tego koniec BoSa może nadejść szybciej niż CloDa.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #667 dnia: Września 22, 2014, 13:13:30 »
Tak szczerze to ja jakoś tego nie widzę na ten 30.09. Dla mnie to jeszcze tutaj tak ze 2 miechy na wykończenie tego, no dobra, 1 miesiąc jak się sprężą. Gnanie za datą za wszelką cenę może spowodować powtórkę z Kłodą w dniu premiery. Tym bardziej, że tam to chociaż Ubi cisną, a tutaj są sami we własnym sosie. Znowu wydanie czegoś na zasadzie tego jak jest i łatanie w trakcie to znów słabe, bo juz była alpha, teraz jest beta, to znów devsi wymyślą, że wydają open goldy ;). Aby tylko się tłumaczyć, na brak czasu, kasy, złą pogodę (jak Luthier) itp.
Mam nadzieję, że z kampanią i tymi też opcjami tylko Normal i Expert to zmienią. Zapodałem taki temat i raczej ludzie są anty temu pomysłowi. Single i dobrą kampanię bardzo lubię, a tutaj nawet w niej nie da się wykonać screena, poza tym ew. z kabiny. Przecież "normal" to też uproszczony FM, zarządzanie silnikiem, oznaczenia na mapach, inne AI zapewne itp. To nie tylko ikonki i ew. widoki. Oby był to dowcip.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #668 dnia: Września 24, 2014, 19:52:01 »

« Odpowiedź #669 dnia: Września 26, 2014, 13:22:31 »
Tak szczerze to ja jakoś tego nie widzę na ten 30.09.

Też słabo to widzę, no chyba że wersja beta jest o kilka miesięcy bardziej zaawansowana niż early access.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #670 dnia: Września 26, 2014, 18:20:22 »
« Ostatnia zmiana: Września 26, 2014, 18:31:26 wysłana przez some1 »

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #671 dnia: Września 26, 2014, 21:03:17 »
Jest już łatka 164MB. Ale Zbieżność nie działa, hmmm...
Poza tym mnie wnerwia nieco wciąż to na tle chmur, dymów czy ognia:

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #673 dnia: Września 27, 2014, 08:15:56 »
Poszedł potem jeszcze jeden patch. Zbieżność już na szczęście działa.

@Shaitan, a jak masz na karcie ustawione? Ja przy BoS mam wszystko pod kontrolą aplikacji, a dop. w simie mamy x2 lub x4 i to wszystko właściwie.

www.yoyosims.pl

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #674 dnia: Września 27, 2014, 11:42:16 »
Jest już łatka 164MB. Ale Zbieżność nie działa, hmmm...
Poza tym mnie wnerwia nieco wciąż to na tle chmur, dymów czy ognia:

U mnie też tak jest. Może to kwestia tego, czy się ma Radeona czy Nviadię. Ja mam Radka
« Ostatnia zmiana: Września 27, 2014, 11:55:06 wysłana przez YoYo »