Autor Wątek: Wczesny dostęp już uruchomiony!  (Przeczytany 153817 razy)

Odp: Wczesny dostęp już uruchomiony!
« Odpowiedź #705 dnia: Października 07, 2014, 09:49:22 »
Przecież druga i trzecia zmiana to wyraźna kontra na "zapuszczę sobie autopilota, włączę 16x przyśpiesznie czasu i pójdę zjeść ciasteczka" - tak ludzie starali się przecież przebrnąć przez niechciany i niezrozumiany system unlocków.

Tylko dzięki autopilot+timeX16 dochrapałem się do Iłka skina z gustownym napisem "Smert Faszistskim Okupantam", po ostatnim updejcie słowo "Okupantam" przemaluję na  "Dievieloperam". LOL
Na forum gry morze pomyj wylewają ludzie na producentów i jadą na nich jak na burej suce, z SimHQ niejaki Jason czmychnął pod naporem krytyki, dzieje się, dzieje.

« Odpowiedź #706 dnia: Października 07, 2014, 09:55:09 »
Skończyły już się kontr-argumenty typu "to tylko early access, czekaj na pełną wersję i wtedy oceniaj"? :). Nagle się wszyscy obudzili przed samą premierą.

« Odpowiedź #707 dnia: Października 07, 2014, 10:23:26 »
O to chodziło?

I will no longer be active on SimHQ forums and will not respond to any inquiries about BOS here. If you need to reach me I am available on the ROF forum.
Jason

Ja mu się tam nie dziwię, na swoim podwórku może usuwać niewygodne posty, zamykać wątki i straszyć banami.

Natomiast dziwię się, że przeszło mu przez usta (oddaję tylko sens wypowiedzi) - "idźcie poczytać wpisy na forum w części rosyjskojęzycznej, tam Loft wielokrotnie dyskutował z graczami na temat kierunku rozwoju BoS".

Okazuje się również, że jeżeli ktoś myślał, że autorom zależało na pieniądzach z wczesnego dostępu do się grubo pomylił:

Sorry, but this was not a crowd-funded project. All funds were provided by 1C-777 whether we launched an Early Access or not. In other words, the project would have been build regardless. We've stated this many times before. We launched an Early Access to shorten the window from announcement to flying after past issues with previous products lengthy development cycle.

...i na tym kończę wypowiedzi na temat tej gry w jej obecnej formie, szkoda na to czasu.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #708 dnia: Października 07, 2014, 10:27:44 »
A zrobili w końcu w kampanii tryb ustawień Custom, czy jest tylko Normal i Expert?
Nie wiem, nie odpalałem.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #709 dnia: Października 07, 2014, 10:45:12 »
Nie ma Custom bo pogubiliby się z naliczaniem EXPów :).

Jeśli chodzi o te expy to nie rozpędzajcie się za bardzo z ich zbieraniem bo jak wyjdzie 1.0 to wszystko zostanie wyzerowane.
http://forum.il2sturmovik.com/topic/11248-are-unlocks-now-permanent/?p=172878

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #710 dnia: Października 07, 2014, 13:55:19 »
Czy nie robi się taka trochę powtórka z rozrywki jak z CoDem? Sim z potencjałem, a przez "pierdoły" i kampanię ludzie zaczynają się z lekka irytować całym tytułem? Jasne, jeszcze to nie jest 100%, poczekamy, zobaczymy co tam wymącą końcowo, ale tak jak się przejrzy to ichniejsze Forum, to z ludzi zapalonych projektem zrobiła się czasem zgraja niezłych hejterów. Na razie w BoS'a nie latam, czekam jak poprawią AA na Radkach, chyba, że nie poprawią.

www.yoyosims.pl

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #711 dnia: Października 07, 2014, 14:59:21 »
Dali d..y i tyle. Rok temu bardziej liczyliśmy na produkt zbliżony bardziej do ROFa niż do WT. Wyszło im coś co nie jest ani simem ani strzelanką. Nie jest, bo system grindowania to może i pasuje do LoLa ale nie do poważnej rzeczy jaką jest symulator walk lotniczych z czasów IIWŚ. Nazwałem to górnolotnie trochę ale to jest jak już zaznaczyłem poważna sprawa. Tymczasem otrzymaliśmy produkt który nie trafia do mnie modelem działania w żadnym razie. Chcieli kasy mogli wprowadzić dodatkowe opłaty za korzystanie z serwera online, czy serwera frontów online. Może i bym płacił, latać online mi się nie chce i nie mam czasu, na skinach mi nie zależy, może być mesiek w barwie koziego gówna. Latanie by "odblokować" lepsze uzbrojenie to już na prawdę skandal w grze która pretenduje do bycia symulatorem. Q...a jestem bardziej rozżalony tymi trybami rozgrywki niż gdyby sie okazało że parch zawraca w miejscu, nurkuje do 800 km/h i strzela w punkt bez rozrzutu. Oooo..., ale przecież to też jest w tym genialnym produkcie! Czyli dalej jestem w tym pieprzonym raju symulotniczym który zgotowali Ruscy wszystkim na Świecie.

ps. latało mi się świetnie, teraz po wczorajszej instalce jak usiadłem i popatrzyłem w ekran co mam robić - odechciało mi się. Zapewne się zmuszę, ale czy będę to robił z zadowoleniem? Chyba jednak na razie nie.

ps.2 na razie wolę pograć w czołgi w WT, tam też zbieram expa ale otoczka gry jest kolosalnie lepsza niż w chwili obecnej w BoS.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #712 dnia: Października 07, 2014, 15:41:06 »
Pewnie niedługo pojawi się jakiś trainer, unlocker czy coś i będzie można się cieszyć pukawkami bez ograniczeń.
O ile do tego czasu sami nie skapitulują.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #713 dnia: Października 07, 2014, 15:59:39 »
Pewnie niedługo pojawi się jakiś trainer, unlocker czy coś i będzie można się cieszyć pukawkami bez ograniczeń.
O ile do tego czasu sami nie skapitulują.

No chyba, że dane będą wysyłane na serwer i wtedy może być to utrudnione. Pamiętam jak projekt BoS ruszył i jak Qrdl mnie indoktrynował na ten tytuł, jakie to zdrowe podejście, jaki Lucek z DCS 1944 to pijak i złodziej, bo każdy złodziej to pijak. Czas pokazał, że panowie od RoF tudzież kłody wyciągnęli wnioski z poprzednich produkcji i zmienili podejście żeby już nie tylko na waciki starczyło ale na jakieś BMW.

Sam nie mam zdania, mi jako tako system odblokowań jakoś nie przeszkadza. Taka tendencja. Było w CoD, było BF3 i takie bajery to dobry sposób na wyciągnięcie większej kasy, bo za jakiś czas się okażę, że można sobie zamiast trainera kupić pakiet odblokowań dla Mietka czy Foki. Poza tym to forma przyciągnięcia kogoś do gry na dłużej, bo sporo jest ludzi co chcą odblokować wszystko :D.

Ostatnia decha ratunku to jakieś mody :).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #714 dnia: Października 08, 2014, 10:05:10 »
Jezuuuu...., co oni zrobili z tej gry. Dostałem dziś young pilot certificate. Ja, weteran frontu wschodniego, bitwy o Anglię, Normandii '44, Berlina '45! ;) Pogieło ich z tym interfejsem? Myślałem że po kłodzie i jej interfejsie nic gorszego się nie pojawi. Czuję się jakbym grał na jakimś playu czy innym xboksie. Nie mam najmniejszej ochoty na jakiekolwiek granie w te grę na razie. Niech to .... strzeli. Nie chodzi tu o pieniądze ale kolejne stracone lata w oczekiwaniu na symulator z prawdziwego zdarzenia.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #715 dnia: Października 08, 2014, 10:15:22 »
Słuchajcie uważnie, bo nie będę powtarzać i zostawcie to dla siebie!
Niby nasi kochani Developerzy wyłączyli autopilota w kampanii, ale... ale.... jak się szybko kilka, kilkanaście razy kliknie włączenie autopilota LShift+A to zaskoczy, niestety nadal czas tylko x2.
Tylko o autopilocie ani mru-mru, bo zaraz szybkim apdejtem wyłączą!

@Rutkov  Tak między nami kombatantami, powiem Ci w zaufaniu i niech to zostanie między nami, że pewne wątpliwości co do stanu umysłu autorów BoSa.  :-[

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #716 dnia: Października 08, 2014, 14:49:35 »
kolejne stracone lata

W WT latało się w squadzie całkiem miło, więc takie stracone chyba nie były ;) ?

www.yoyosims.pl

Offline PIT

• PAT
  • *
  • PAT , EKG_PIT
« Odpowiedź #717 dnia: Października 08, 2014, 16:00:26 »
Szkoda YOYO, że wspólnie dużo niepolataliśmy kiedyś nie mówiąc o WT.
Od dluższego czasu latam jako singiel.A co do WT to czegoś mu brakuje, chociaż lata się nieżle na niektórych typach.
Tylko ta moc karabinków na bombowcach przeraża, gdzie jedna kulka rozrywa dziurę wielkości strzału z kalibru 76 mm.
A tak na przyszłość to chętnie wspólnie polatam nawet w BOS, bo liczę, że ostatecznie nas nie zawiodą.
Tylko stały trening czyni Cię Mistrzem. Niech Moc będzie z Wami wirtualni lotnicy.
WSP dla Orłów. - od EKG_PIT

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #718 dnia: Października 08, 2014, 16:12:59 »
Hehehe, Rutkov rookie ;-)
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

« Odpowiedź #719 dnia: Października 08, 2014, 22:38:55 »
DJ Rutkov rooooooookie...! Buhahahahahaha!!!
Nie mam komputera, BoS widuję tylko gościnnie u kogoś, ale czytam regularnie Wasze opisy i trochę mnie wulgarnie nazwany członek męski strzela, jak widzę tę powtórkę z rozrywki- golimy frajerów dopóki się nie połapią...
-Mamo dlaczego ci ludzie klęczą?
Bo to synku E24 jedzie.
-A ten za nim, to ma awarię?
Nie synku, to diesel.