Autor Wątek: Ukraina vol.2  (Przeczytany 138773 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Ukraina vol.2
« Odpowiedź #915 dnia: Listopada 18, 2014, 17:57:15 »
Prawej nie widać, ale za to przez sam środek biały pasy. Viper pierwsza klasa!
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #916 dnia: Listopada 18, 2014, 19:06:21 »
Według najnowszych badań ministerstwa obrony Ukrainy, napis  "ПТН ХУ*ЛО", daje +30 w obronie i chroni przed RPG-7. A kolce dają +15 w ataku i chronią przed czeczeńskim specnazem i zombi.

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #917 dnia: Listopada 18, 2014, 23:54:34 »
Eeee tam, cieniasy....  :021:

Na mnie wrażenie zrobiło to improwizowane cudo, sklepane przez batalion TB "Ajdar" czy jak tam się teraz nazywa ta za przeproszeniem przyzakładówka Prawego Sektora:

.. które podobnie jak setki innych pojazdów pancernych WSU Ukrainy (że o taborze samochodowym i innym sprzęcie liczonym w tysiącach nie wspomnę)... no cóż, szczęśliwie zakończyło już swój chlubny szlak bojowy lol

« Odpowiedź #918 dnia: Listopada 19, 2014, 00:37:45 »
Na mnie wrażenie zrobiło to improwizowane cudo, sklepane przez batalion TB "Ajdar" czy jak tam się teraz nazywa ta za przeproszeniem przyzakładówka Prawego Sektora:
.. które podobnie jak setki innych pojazdów pancernych WSU Ukrainy (że o taborze samochodowym i innym sprzęcie liczonym w tysiącach nie wspomnę)... no cóż, szczęśliwie zakończyło już swój chlubny szlak bojowy lol
Na tych zdjęciach są różne pojazdy. Ale widać rękę jednego mistrza  ;D

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #919 dnia: Listopada 19, 2014, 08:12:43 »
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

Nielot

• Gość
« Odpowiedź #920 dnia: Listopada 19, 2014, 14:51:45 »
Na użytek opinii światowej Niemcy są w stanie ogłosić, że są na Rosję śmiertelnie obrażone, a po cichu i tak będą z nimi kręcić biznesy. Równie poważnie można traktować niemieckie komunikaty o totalnej słabości militarnej. Dylemat Rosja czy Ukraina dla Berlina jest jednoznacznie rozstrzygnięty. Oczywiście nigdy nie będzie to oficjalnie ogłoszone.

« Odpowiedź #921 dnia: Listopada 19, 2014, 16:27:23 »
Patrzę na postępowanie Niemców od początku i myślę Nielot, że się mylisz. Merkel wygląda na naprawdę wk..ą.
Niestety, niedługo chyba będziemy mieli okazję sprawdzić kto ma rację.

« Odpowiedź #922 dnia: Listopada 19, 2014, 16:41:39 »
Nie zdążyłem, żeby połączyć posty.

Proszę Nielot. Właśnie zobaczyłem taką wiadomość.
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/steinmeier-poglady-niemiec-i-rosji-nt-konfliktu-na-ukrainie-roznia-sie-znaczaco,490270.html

Mamy 2-3 tygodnie czasu.

Nielot

• Gość
« Odpowiedź #923 dnia: Listopada 19, 2014, 20:35:35 »
Skoro tak, to wszelkie obawy Ukrainy są bezpodstawne. Rychło znajdzie się w UE i w NATO. Gruzja zresztą też. Czekamy.

« Odpowiedź #924 dnia: Listopada 23, 2014, 11:25:57 »
Donieck. Auchan.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #925 dnia: Listopada 23, 2014, 12:36:53 »
A jednak Putin miał rację, są takie sklepy ;P !
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #926 dnia: Listopada 26, 2014, 19:14:30 »
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #927 dnia: Listopada 27, 2014, 16:58:16 »
Pierwsze podsumowania aspektu lotniczego konfliktu. Porażające.
http://www.altair.com.pl/news/view?news_id=15006

Straty ukraińskiego lotnictwa
Lotnictwo wojskowe, 27 listopada 2014

Podczas walk z separatystami wojska lotnicze Ukrainy straciły 22 statki powietrzne.

W walkach z separatystami wojska lotnicze Ukrainy straciły m. in. 6 uderzeniowych Su-25 / Zdjęcie: MO Ukrainy

Portal ainionline donosi, opierając się na źródłach brytyjskich i ukraińskich, że wojska lotnicze Ukrainy straciły 22 statki powietrzne podczas walk z separatystami. W liczbie tej jest 9 samolotów bojowych, 3 transportowe i 10 śmigłowców. Większość z nich została zestrzelona przy użyciu przenośnych przeciwlotniczych zestawów rakietowych. Niektóre wiropłaty, spośród 5 Mi-8/17 i takiej samej liczby Mi-24, miały zostać strącone przy użyciu ręcznych granatników ppanc.

W trakcie tzw. operacji antyterrorystycznych, jak określa to rząd w Kijowie, ukraińskie Su-24, Su-25, Su-27 i MiG-29 wykonały 740 lotów. W działaniach stracono jednego Su-24, 6 Su-25 (Kolejny Su-25 zestrzelony nad Donbasem, 2014-08-30) i parę MiG-29. Jeden z tych ostatnich został zestrzelony przez rosyjski samolot tego samego typu.

Utracone transportowce to pojedyncze An-26, An-30 i Ił-76. Pierwszy z nich został zestrzelony przez przeciwlotniczy zestaw rakietowy 9K37 Buk, kilka dni po zestrzeleniu Boeinga 777 Malaysia Airlines (Wstępny raport w sprawie lotu MH17, 2014-09-09). Jednak mówi się, że nie była to ta sama wyrzutnia.

Z kolei Ił-76 został strącony przy podejściu do lądowania w Ługańsku. Był on drugim z 3 samolotów tego typu przewożących zaopatrzenie. Pierwszy z nich lądował bezpiecznie, a trzeci zrezygnował z lądowania.

Według źródeł brytyjskich podstawową przyczyną strat był brak doświadczenia bojowego załóg lotniczych, słabe wyszkolenie i niedostateczne dane wywiadowcze. W dodatku ukraińskie statki powietrzne wyposażone są w układy samoobrony produkcji rosyjskiej, których możliwości są doskonale znane separatystom. Rząd w Kijowie apelował do Amerykanów i Unii Europejskiej o dostarczenie urządzeń walki elektronicznej, jednak prośby te nie zostały spełnione, ze względu na obawę przed przechwyceniem ich przez Rosjan (Ukraina nie chce starych CF-18, 2014-11-23).

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #928 dnia: Listopada 27, 2014, 21:26:34 »
Napiszę troche tak filozofując że po.ebany jest ten Świat. Tak go odbieram bo grając teraz w WoTa czołgami trafiam często na klany ukraińskie i tak sobie myślę że tam prawdziwa wojna u nich a oni sobie tak beztrosko giercują bawiąc się w wirtulane zabijanie. Takie same odczucia miałem, pamietam, w 2008 kiedy grając w CoDa potykałem się z Georgian Bulldogs. Oni biegali wirtualnie a ich prawdziwi żołnierze i cywile ginęli w wojnie  z ruskimi. Podobnie odczuwam Rosjan grających na serwerach, ale to trochę inna kategoria odbioru.
Nie uważacie że to trochę prawie jakby żyć koło linii frontu i spotykać codzień ludzi którzy mogą za chwilę zginąć albo sami zabić kogoś? A samemu względnie bezpiecznie chodzić spać.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #929 dnia: Listopada 27, 2014, 23:19:06 »
Nie wiem dokładnie co to za ludzie z którymi grasz rutkov ale jak praktycznie wszędzie w internecie, na pewno część to dzieciaki w wieku dalekim jeszcze od poborowego (nie ujmując ani Tobie, ani dzieciakom). Poza tym o ile wiem, im dalej na zachód od tych całych Republik Ludowych, tym spokojniej. Pamiętaj, że ludzie strzelają do siebie i giną tylko w ograniczonej części Ukrainy. Reszta po prostu robi co może, żeby żyć w miarę normalnie i jakoś trudno mieć im to za złe. Podejrzewam, że gdyby cała Ukraina była okupowana i jakimś cudem ciągle z dostępem do sieci, to na pewno znalazłby się niejeden zapalony czołgista. Zawsze też znajdą się tacy, którzy powiedzą że to nie ich wojna i chcą świętego spokoju... Owszem, niektórzy poszli do woja bo musieli albo chcieli. Reszta z różnych powodów została i widocznie nie myśli, że prowadzenie wirtualnej wojny jest tutaj w jakikolwiek sposób nie na miejscu...
Русский военный корабль, иди нахуй