Slider, jedyne moje R-73, które wczoraj weszły w F-18, to wówczas gdy _w ogóle_ nie rzucał flar, tzn. kiedy pilot nie był świadomy tego co się dzieje. Owszem, Ty może rzucasz i 20/30 flar, ale ja widzę, że po pierwszej parze moja rakieta wybrała wolność, a nie ganianie za Tobą - tak więc na przyszłość nie marnuj towaru

. Ponadto podlatywałem ze 2x na odległość strzału z działka, do nieświadomego F-18, i strzelałem R-73, para flar i tyle widziano rakietę. Jeśli do tego dodamy znany mankament z "tańcującym" celownikiem do działka w Su-27, to praktycznie F-18 jest nie do zestrzelenia (no chyba, że mamy 10 minut i nikt przypadkowy się nie wtranżoli). Podkreślam jeszcze raz, nie takie cuda na kiju widziałem w DCSie, więc i to przeżyję. Ot, dzielę się uwagami odnośnie bety i tego, że niektórzy myślą, że skoro radar cośtamcośtamcośtam, to F-18 jest bezbronna, bo to nieprawda, bo warunki, które stwarza DCS, powodują, że F-18 może i nie za dobrze strzela, ale ją zestrzelić, to też nie jest tylko kwestia umiejętności i techniki.