Autor Wątek: DCS: World (Open Beta)  (Przeczytany 183738 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: DCS: World (Open Beta)
« Odpowiedź #345 dnia: Sierpnia 15, 2018, 15:57:54 »
Jest i update: https://forums.eagle.ru/showpost.php?p=3597281&postcount=22

Co ciekawe, w Hornecie jest niby tylko jedna zmiana, ale nowe uzbrojenie też dodali (AIM-7MH i AIM-9X), chociaż o tym już informacji nie ma. Zauważyłem, że oni ostatnio chyba sami nie wiedzą co dodają...

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #346 dnia: Sierpnia 15, 2018, 16:12:57 »
Bez przesady, wczoraj było dosadnie widać, że F-18 ma dodany tryb nieśmiertelności, wystarczy podwójna flara i już nic w niego nie trafia. Sprawdzone 10/10. Tak więc nie ma co narzekać  :evil:. Natomiast nie widać poprawek Jaka-52 ze względu na toczoną na forum ED dyskusję o modelu lotu. I jeszcze dodam, że Mirage ma alternatywną fizykę, w której masa nie wpływa na bezwładność manewrów  :evil:.

« Odpowiedź #347 dnia: Sierpnia 15, 2018, 18:41:50 »
Z tym Mirage to przesadzasz, jak nie mam rakiet i bingo fuel to faktycznie czuc różnice w prowadzeniu ale poza tymnie wydaje mi się aby nagle z M2000czrobiło się UFO. Gdyby tak było to staty na koniec sesji wyglądałyby inaczej.

« Odpowiedź #348 dnia: Sierpnia 15, 2018, 18:43:59 »
Gdyby tak było to staty na koniec sesji wyglądałyby inaczej.
:D

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #349 dnia: Sierpnia 15, 2018, 18:58:54 »
Z tym Mirage to przesadzasz, jak nie mam rakiet i bingo fuel to faktycznie czuc różnice w prowadzeniu ale poza tymnie wydaje mi się aby nagle z M2000czrobiło się UFO. Gdyby tak było to staty na koniec sesji wyglądałyby inaczej.

Oczywiście z całym szacunkiem dla Twoich niemałych umiejętności, ale obecnie Mirage wydaje się mieć lepszy okres w świecie DCSa, a różnie z tym bywało. Nie jest to UFO, którym był przez kilka puthy, jakieś 2 lata temu, ale i tak lata lepiej niż - moim zdaniem - rok temu. Ewentualnie degradacja Su-27 jest tutaj tak drastycznie widoczna. W każdym razie, Ty lekki, ja ciężkawy i Ty zamykasz krąg w pionie o jakieś 90 stopni szybciej niż ja (2-3 sekundy szybciej otwierasz ogień) i co najciekawsze masz jeszcze sporo energii na kolejne podobne pętelki, kiedy ja już w zasadzie przy 2 koniec energii (wchodzę do walki po mijance z jakimś 1kkm/h.). W każdym razie, nie odbierajcie mnie źle - mnie to nie przeszkada, jeno stwierdzam fakty  :evil:. A i tak to nic  w porównaniu do magicznych właściwości F-18, który wręcz odpycha IRki.  :P

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #350 dnia: Sierpnia 15, 2018, 19:19:10 »
Potwierdzam. Już mi wczorajsza frustracja przeszła. Po prostu trzeba się na nowo uczyć walki w Su-27.

« Odpowiedź #351 dnia: Sierpnia 15, 2018, 19:22:30 »
...A i tak to nic  w porównaniu do magicznych właściwości F-18, który wręcz odpycha IRki.  :P

Nie zawsze, ale ja też nie szczędzę flar. To że Wy mówicie, że ktoś rzuci dwie flary i wystarczy, to nie do końca się zgadza, prędzej dwadzieścia to już bliżej niż dalej. Dwie serie, góra trzy i po flarach, bo mam ich max 60 w 18-tce, a w bagiecie jest ich chyba ze 150 co najmniej (jeżeli zabieramy tylko flary, a zabieramy), więc też nie trzeba się martwić że ich zabraknie. Co do samego Mirage i jak on lata, no ciężko jest z nim walczyć, nie ważne czym się leci. Jak chce to się zatrzyma w powietrzu, potem palnik i już jest z tyłu...

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #352 dnia: Sierpnia 15, 2018, 19:42:55 »
Slider, jedyne moje R-73, które wczoraj weszły w F-18, to wówczas gdy _w ogóle_ nie rzucał flar, tzn. kiedy pilot nie był świadomy tego co się dzieje. Owszem, Ty może rzucasz i 20/30 flar, ale ja widzę, że po pierwszej parze moja rakieta wybrała wolność, a nie ganianie za Tobą - tak więc na przyszłość nie marnuj towaru :-). Ponadto podlatywałem ze 2x na odległość strzału z działka, do nieświadomego F-18, i strzelałem R-73, para flar i tyle widziano rakietę. Jeśli do tego dodamy znany mankament z "tańcującym" celownikiem do działka w Su-27, to praktycznie F-18 jest nie do zestrzelenia (no chyba, że mamy 10 minut i nikt przypadkowy się nie wtranżoli). Podkreślam jeszcze raz, nie takie cuda na kiju widziałem w DCSie, więc i to przeżyję. Ot, dzielę się uwagami odnośnie bety i tego, że niektórzy myślą, że skoro radar cośtamcośtamcośtam, to F-18 jest bezbronna, bo to nieprawda, bo warunki, które stwarza DCS, powodują, że F-18 może i nie za dobrze strzela, ale ją zestrzelić, to też nie jest tylko kwestia umiejętności i techniki.

« Odpowiedź #353 dnia: Sierpnia 15, 2018, 19:57:53 »
A ja mam takie małe pytanie. Czy ED zrobiło cokolwiek w celu optymalizacji 2.5? Bo o ile 1.5 działało dość dobrze to w 2.5 była tragedia. Więc wywaliłem z dysku i na razie nie mam jak sprawdzić czy coś poprawili tak jak obiecywali.

« Odpowiedź #354 dnia: Sierpnia 15, 2018, 20:02:09 »
Ja tylko używam tego co działa :evil:. Skoro wiem, że mogę sprawić żeby celownik Ci tańczył, to czemu miałbym tego nie wykorzystać :). Lepsze latanie wężykiem, niż monotonne kręcenie się w kółko aż ktoś kogoś dojdzie albo ktoś się wpierniczy "na 3-ego". A przy okazji wtedy od razu wiesz z kim walczysz czyż nie? :evil:.

« Odpowiedź #355 dnia: Sierpnia 15, 2018, 20:07:48 »
Boski wczoraj dwa razy zestrzeliłeś mojego Horneta, mimo że się flarowałem dość mocno. Jakoś Twoje 10/10 nie bardzo się sprawdza, no ale jesteś humanistą, więc Twe wyliczenie mogą być u ciebie tycio błędne.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #356 dnia: Sierpnia 15, 2018, 20:17:11 »
Ja tylko używam tego co działa :evil:. Skoro wiem, że mogę sprawić żeby celownik Ci tańczył, to czemu miałbym tego nie wykorzystać :). Lepsze latanie wężykiem, niż monotonne kręcenie się w kółko aż ktoś kogoś dojdzie albo ktoś się wpierniczy "na 3-ego". A przy okazji wtedy od razu wiesz z kim walczysz czyż nie? :evil:.
Tak oczywiście że zrobili,_teraz zamiast 16 GB RAM,_potrzebujesz 32 GB RAM. Oczywiście trochę płynniej wszystko działa. Przycięcia są,_ale tylko u tych co mają starsze kompy.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 15, 2018, 22:06:18 wysłana przez KosiMazaki »

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #357 dnia: Sierpnia 15, 2018, 21:33:30 »
@Slider, ależ ja nie narzekam, wręcz odwrotnie. Bardzo rozwijające są te nasze gonitwy, ale niestety zawsze ktoś się wtrąci  :evil:.
@Padonis, dostałeś, bo byłem na trzeciego, a Ty się nie spodziewałeś, że strzelę. Jak pilot F-18 widział, że do niego odpalam, na 100% unikał trafienia, choćby raz się flarując.

« Odpowiedź #358 dnia: Sierpnia 15, 2018, 23:25:59 »
Lecieliśmy na wprost siebie, widziałem twoją rakietę, leciałem bez ciągu, flarowałem się a twoja rakieta weszła. Więc nie jest to 100%.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #359 dnia: Sierpnia 16, 2018, 01:33:11 »
Lecieliśmy na wprost siebie, widziałem twoją rakietę, leciałem bez ciągu, flarowałem się a twoja rakieta weszła. Więc nie jest to 100%.

Może miałeś szczęście, jak to się mówi - trafiło się ślepej kurze ziarno, ale nie łudźmy się, takie jak Twoje szczęście zdarza się wyjątkowo rzadko  :evil:.