Autor Wątek: DCS: F-86F  (Przeczytany 34433 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

qrdl_logos

• Gość
Odp: DCS: F-86F
« Odpowiedź #75 dnia: Stycznia 29, 2015, 22:31:44 »
Ten Sabre nie jest głupi. Przydałoby się go wreszcie nauczyć - mogły by być fajne walki online na Qrdlowym dołku MiG-15 vs. Szabla.

Wierz lub nie, ale Szabla vs Ołówek też daje radę. Rzekłbym nawet, że dla Miga to strasznie upierdliwa walka i wcale nie jest powiedziane, że zawsze zwycięska. Główna przewaga Miga, to możliwość ucieczki w stronę Słońca. Oczywiście musi być zbalansowane uzbrojenie: F-86 ma 2xAIM-9P (czy jak to tam się zwie GAR), a Mig 2x3S (klon AIM-9B) i nieco nowocześniejsze R-60 (bez M), których skuteczność jest dyskusyjna. A na mistrza szabli wyrasta nam poczciwy Troguś (TM).

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #76 dnia: Stycznia 30, 2015, 07:53:34 »
Troguś (TM).

Tako rzecze,
Zaratustra

A co? Przeinstalował radar z F-15 i pika już na stojance :D !?
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #77 dnia: Stycznia 30, 2015, 08:47:40 »
No tylko o co chodzi? 21-ka nie ma numerków, ten nie ma gwiazdek. Ekhhhh?

Bo decale przystosowują do DX12. To długi, żmudny, skomplikowany i najeżony pułapkami proces :D Żarty żartami, ale ciekawi mnie co oni kombinują z tym.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #78 dnia: Stycznia 30, 2015, 11:08:01 »
A co? Przeinstalował radar z F-15 i pika już na stojance :D !?

Nie przeinstalował, robimy ustawki nad cypelkiem (maszt, lata-renka morska) vis a vis Wąwozu Miłości. Teren tam lekko pagórkowaty, więc jest się gdzie ukryć i zaczaić. Przyjdź Yoyek, to sam zobaczysz.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #79 dnia: Lutego 28, 2015, 15:24:52 »
Hej. Czy jest jakiś sposób na pozbycie się tych oślepiających "mazów" na owiewce kabiny ? Strasznie to męczące. Ciekawe, czy w Mig-15 też tak jest.

« Odpowiedź #80 dnia: Lutego 28, 2015, 16:17:49 »
^ Na niebieskim forum był gdzieś jakiś plik do podmiany / parametry do edycji, ale nie mogę tego znaleźć teraz.

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #81 dnia: Lutego 28, 2015, 17:11:58 »

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #82 dnia: Lutego 28, 2015, 19:12:53 »
Dzięki.
« Ostatnia zmiana: Lutego 28, 2015, 20:13:43 wysłana przez KosiMazaki »

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #83 dnia: Marca 14, 2015, 14:40:21 »
Cześć.
Taki mały problem. Gdy modyfikuję plik F-86.lua w notatniku (wpisując np. zamiast SmokeEffect  NoSmokeEffect) po zapisie i odpaleniu gry Sabre staje się niedostępny. Nawet przywrócenie zmian w pliku nic nie daje, dopiero zamiana na oryginalny pomaga. Czy to może być problem w zapisie ? Jakiś inny format, kodek, kompresja lub Bóg wie co ?
p.s.
Zauważyłem, że gun rate występuje w kilku pozycjach: ogólnie i dla każdej pary kmów. Więc można zmienić tu lub tak jak pisałem powyżej, w obu przypadkach jednak z efektem, że Sabre jest niedostępny.

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #84 dnia: Marca 14, 2015, 14:53:51 »
Sorry, sam sobie odpowiadam. Wybrałem przy save as metodę kodowania ANSI i jest teraz OK.

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #85 dnia: Marca 26, 2015, 19:02:35 »
Parę smaczków:

Szabla nie używa prawidłowej amunicji? -http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=140942
dzięki czemu Mig-15 odbija pociski lol- http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=141142
plus warto dodać, że F-86 od premiery, aż do praktycznie teraz nie latał z prawidłowym fire rate oraz nie ma prawidłowego modelu lotu, gdyż lepiej ją trzymać w stadium "beta".
Ciekawe jakie jeszcze niespodzianki (negatywne) się znajdą?

Szczerze, to zaczynam mocno wątpić w poziom wykonania samolotów przez ED/ Belsimtek. Takiej fuszerki to dawno nie widziałem.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #86 dnia: Marca 26, 2015, 21:05:17 »
Mnie najbardziej bawi Sithspawn, który zamyka od pół roku wątki, w których ludzie narzekają na nadmierny dym z działek, bo "w DCS 2.0 jest lepiej więc nie ma o czym dyskutować".

Cóż, większość na ich forum i tak tylko piszczy kiedy następny moduł a najdłuższe wątki to wishlisty. To i dopasowują się do audiencji.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #87 dnia: Marca 26, 2015, 21:31:54 »
Moderatorzy na ichnim forum to już szczyt wszystkiego a całość dopełniają ich klakierzy/ przydupasy. Walka z wiatrakami. Jak coś sensownego się napiszę to zaraz, albo poleci temat, albo klakierzy tak zmanipulują, że aż się odechciewa.

Wracając do tematu, w szczególności walki między F-86 a Mig- 15. Okazuję się, że piloci Miga mają skafandry antyprzeciążeniowe. O ile jest to kwestia dyskusyjna o tyle sam Guru DCS-owego forum to potwierdził.

Za Chizh'em:
Please take into account that pilot of MiG-15 has anti-g suit in game, that was never in reality. Saber should has advantage by pilot at high Gs.
http://forums.eagle.ru/showpost.php?p=2359734&postcount=60

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #88 dnia: Marca 26, 2015, 21:45:49 »
Moderatorzy na ichnim forum to już szczyt wszystkiego a całość dopełniają ich klakierzy/ przydupasy. Walka z wiatrakami. Jak coś sensownego się napiszę to zaraz, albo poleci temat, albo klakierzy tak zmanipulują, że aż się odechciewa.

Wracając do tematu, w szczególności walki między F-86 a Mig- 15. Okazuję się, że piloci Miga mają skafandry antyprzeciążeniowe. O ile jest to kwestia dyskusyjna o tyle sam Guru DCS-owego forum to potwierdził.

Za Chizh'em:http://forums.eagle.ru/showpost.php?p=2359734&postcount=60

Gdzie tam, czarno się robi przed oczami jak tylko za bardzo pociągniesz drąga. Nie mówiąc jak go oddasz. Na minusie czarno się robi momentalnie (powinien być tu redout tak naprawdę). Sabrem trochę latałem, jakoś nie zauważyłem tutaj różnic przy przeciążeniach.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #89 dnia: Marca 26, 2015, 21:54:33 »
Mnie najbardziej bawi Sithspawn, który zamyka od pół roku wątki, w których ludzie narzekają na nadmierny dym z działek, bo "w DCS 2.0 jest lepiej więc nie ma o czym dyskutować".

Bawiąc się w adwokata diabła, zapytam jednak akurat w tym przypadku:
a) Po kiego grzyba ludzie zakładają (a raczej zakładali ;) ) n-naście wątków o tym samym cholernym dymie? Jeden wystarczy. Jeśli "devsi" uwagi przyjmą, to naprawią, jeśli jednak będą mieli tenże dym w dupie, to nie naprawią i żadne spamowanie forum tego nie zmieni;
b) Jaki sens dla programisty grzebać w aktualnym dymie, skoro praca ta za parę miechów pójdzie na śmietnik po premierze "edża"? LN fixy do "ołówka" też trzyma w zamrażarce, bo teraz albo nie można albo nie opłaca się już ich implementować.

No i ED jednak jakieś poprawki do "swoich" letadeł dłubie, niespiesznie, ale dłubie i wydaje. Zgodzę się natomiast, że BST z dotychczasowymi modułami właściwie stoi w miejscu. Zobaczymy jak będzie z 15-stką.