Jeszcze mi moi Polacy ucieknąz kamienicy... Ja nie twierdzę, że jest super. Mamy sporo wad. Sęk w tym, że dookoła podniecamy się jakimiś bzdetami. Taki filmik jest elementem gry politycznej, sztuka odpowiedniego montażu. Robią to wszyscy. Myślę, że nam młodybm brakuje pożądnego milicyjnego pałowanka. Dopiero byśmy zatęsknili za III Rp. I nie było by się komu poskarżyć.
A my jako państwo... sorry, ale i tak na dużo nas nie stać. Nawet jak byśmy jedli trawę jak w KRLD, i tak nie dogonimy zachodu. Zwykłe Włochy mające na karku mafię, tooootalną korupcję, totalny burdel którego żadna konkurencja wolnorynkowa nie okiełznała i tak wyprzedzają nas w rozwoju.
Tak więc Panowie, wyjdźcie z naszego polskiego bagienka i popatrzcie co się dzieję dookoła. U nas nie jest dobrze, ale daleko nam do Ukrainy. Patrzcie wcześniejsze moje posty, sami jako społeczeństwo nie jesteśmy bez winy. Politycy, nauczyciele, policjanci, wojskowi, przedsiębiorcy, studenci itd. to nie kosmici. To my, Polacy. Mamy totalnie wolne media, można pluć na premiera ile się da, wczoraj w centrum Poznania miała miejsce kolejna smoleńska demonstracja złożona z ok. 50 -100 osób. Osłaniało ich LEGALNY pochód kilka radiowozów. Więc o co chodzi?
Ps. Pamiętajcie, że nie wszystkim tzw. postkomunistom udało się znaleźć ciepłe posadki. Dla nich transformacja też była ciężka. Ot życie. A wasz ból to nic innego jak próba usprawiedliwienia własnej niedoli. Kaczyński zabrał emerytury pracownikom SB z. ..sprzątaczkami i portierami włącznie. Co? Jak obalimy III Rp to zabierzemy emerytury pracownikom CBŚ i ABW?
...Zapomniałem, żyję w kraju który zabił swojego pierwszego prezydenta w historii:-)