Autor Wątek: Pierwsze wrażenia po premierze IL-2 BoS  (Przeczytany 55044 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Pierwsze wrażenia po premierze IL-2 BoS
« Odpowiedź #195 dnia: Kwietnia 11, 2018, 20:05:11 »
Deweloperzy lecą sobie w kulki...

W Instrukcji Techniki Pilotowania Ła-5 podana jest dopuszczalna prędkość nurkowania - 625 km/h (prędkość przyrządowa, IAS), w grze natomiast jest... 720 km/h.

Taki Jak-3 miał dopuszczalną prędkość nurkowania 650 km/h i można przyjąć, że Jak-1/Jak-1b nie odbiegał od tego (a miał większe skrzydło), w grze zaś... 720 km/h.

Po drugiej stronie tak samo - Bf-109 miał dopuszczalną prędkość nurkowania 750 km/h (lub Ma=0,85), a w grze jest 850 km/h.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #196 dnia: Kwietnia 11, 2018, 20:10:54 »
Nic nowego nie odkryłeś. To jest ruska gra i w takich chwilach mówi się sakramentalne: "be sure you have wrong sources".
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #197 dnia: Kwietnia 14, 2018, 22:37:47 »
Zwracam honor (częściowo)...

Okazało się, że w grze przeciwnicy AI w nurkowaniu nie przekraczają 650 km/h w przypadku Jak-1/Jak-1b i Ła-5FN (co było ich realną dopuszczalną prędkością). Nie mam pewności czy tak jest zawsze, ale sowieckie maszyny odpuszczały pościg mojej 109 przy właśnie przyrządowych 650 km/h.

« Odpowiedź #198 dnia: Września 23, 2018, 07:51:36 »
Jest to mój pierwszy post na tym forum także witam wszystkich :D .

Co ja mogę napisać... Kupiłem IŁ-2 Sturmovika aby doświadczyć podobnych wrażeń jak w starym dobrym 46, i co? No nie zawiodłem się. Oczywiście pod paroma względami gra przypomina arcadowego War Thundera np. Sterowanie ale dla mnie to dobrze, bo nie posiadam Joya od dłuższego czasu.

Co do zapowiedzi nowych DLC to najbardziej czekam na Battle of Bodenplatte i na Tank Crew.

Ciekawi mnie parę rzeczy, ciekawe czy dodadzą B-25 jako flyable? Lubię amerykańskie bombowce, a niestety na ciężkie B-17/B-24 nie ma co liczyć, więc B-25 byłby fajnym zamiennikiem, i w sumie głupio, gdyby nie dali go graczom. Któż nie chciał by poczuć się jak w The Mighty Eight w nowoczesnej formie? :P

Tank Crew mnie ciekawi w pewnym względzie, czy kiedyś mogli by wprowadzić do czołgów tryb kariery? Na_razie ni słuchy ni widu o tym i w sumie nic jeszcze nie jest przesądzone czy nie dodadzą takiego trybu jakoś w późniejszym czasie.
« Ostatnia zmiana: Września 23, 2018, 13:06:45 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #199 dnia: Września 23, 2018, 11:02:03 »
Witam w gronie pasjonatów BoX.  Z tego co wiadomo to B-25 będzie tylko AI. Jak lubisz amerykańskie bombowce to w BoK jest A-20.  I jeszcze raz ogromna prośba. Nie piszcie tutaj nic o jakimś symulatorze czołgów. Chyba jest gdzieś jakieś forum na ten temat?  Na tym forum, w tym dziale piszemy o serii BoX (BoS, BoM, BoK oraz BoBp), czyli o symulatorze samolotów.
« Ostatnia zmiana: Września 23, 2018, 13:06:53 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #200 dnia: Września 23, 2018, 11:49:37 »
Jeśli nie ma takiego tematu to założę, napisałem tutaj ponieważ Tank Crew będzie częścią Ił-ka w jednej grze.

Wielka szkoda że B-25 będzie tylko dla AI :/ szkoda, bo to ta sama klasa samolotów co choćby He-111. A-20 będę mieć na dniach, zamierzam kupić Battle of Kuban.
« Ostatnia zmiana: Września 23, 2018, 13:07:11 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #201 dnia: Września 23, 2018, 12:03:36 »
Zakładaj temat o czołgach gdzie chcesz, ale nie w tym dziale, bo tutaj nikogo nie interesują czołgi. Jak twórcy coś połączą (w co wątpie) to będzie można tu wspomnieć o nich. Na razie niech ogarną MP, bo są z tym wielkie problemy, np. limit graczy na serwerze, a nie myślą o pierdołach. A tak w ogóle to poczytaj co na ten temat napisała Administracja kilka postów wstecz. A podpadać Wszechmocnemu Mazakowi na początku działalności na forum nie polecam.
Dopiero co się skończyła promo na BoX. Warto poczekać na następną, no chyba że bardzo jesteś niecierpliwy. I tyle tutaj bo mamy wątek o promo.
« Ostatnia zmiana: Września 23, 2018, 12:09:15 wysłana przez RAFCIO13 »

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #202 dnia: Września 23, 2018, 13:19:07 »
W pigułce:

1. Witaj na forum.
2. B-25 nie będzie (8 Battle of Bodenplatte Aircraft (P-51D, P-47D, Spitfire Mk.IX, Tempest Mk.V, Bf 109 G-14, Bf 109 K-4, Fw 190 A-8 and Me 262).
4. Temat o czołgach: http://il2forum.pl/index.php/topic,17733.0.html
5. Zasady forum.
6. Pisownia i interpunkcja (zdania nie zaczyna się od "i", a przecinek to nie kropka).

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #203 dnia: Września 23, 2018, 13:42:23 »
I po co denerwowałeś Administrację, masz szczęście, że Ci wybaczyła. Niestety nasz Wielki Mazak oprócz Swej Niezmierzonej Łagodności posiada też Omylność (ale tylko maleńką).
2. B-25 nie będzie (8 Battle of Bodenplatte Aircraft (P-51D, P-47D, Spitfire Mk.IX, Tempest Mk.V, Bf 109 G-14, Bf 109 K-4, Fw 190 A-8 and Me 262).
https://forum.il2sturmovik.com/topic/32254-announcing-battle-of-bodenplatte-flying-circus-tank-crew-and-more/
Flyable Aircraft and Content:
- Bf 109 G-14
- Bf 109 K-4
- Fw 190 A-8
- Me 262
- P-51D
- P-47D
- Spitfire Mk.IX
- Tempest Mk.V
- Fw 190 D-9 (Collector)
- P-38L (Collector)
- B-25 (AI)
- European Low-Countries Map (Final size TBD) (Parts of the Netherlands, Belgium and Germany)
- Many Allied and Axis airfields, cities, towns and villages. Winter and Summer textures are planned.
- New Allied and Axis Ground Units and Scenery.

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #204 dnia: Września 23, 2018, 14:13:27 »
Żadna tam omylność i denerwowanie. B-25 jako AI to tak jakby go nie było. Wkleiłem samoloty tylko te które są oficjalnie do polatania. Jak do tej pory nie było tak, że Panowie od IŁ-2 dodawali samoloty za friko w jakimś patchu. Zawsze wychodziła kolejna cześć (albo jako osobny model np. Ciotka Ju) i to co zapowiedzieli to to było. Także nie wykluczam, że w kolejnym dodatku płatnym Mitchell pojawi się.

« Odpowiedź #205 dnia: Września 23, 2018, 15:08:10 »
Raczej się pojawi, Jason w którymś wywiadzie stwierdził, że wymodelowanie samolotu dla AI pochłania im niewiele mniej czasu niż flayable i prawdopodobnie wydadzą później (płatnego) B-25. Ale na razie nie jest to potwierdzone.

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #206 dnia: Września 23, 2018, 15:54:00 »
W kolejnych płatnych dodatkach to może pojawić się nawet V-7 czy Horten. Natomiast na dzień dzisiejszy, nic takiego nie ma. Na obietnicach to nie jeden polityk karierę zbudował. Te są mało wiarygodne, a co za tym idzie nie ma co sobie nimi głowy zawracać. Trzeba się cieszyć z tego co jest np. z Henschela ;].

« Odpowiedź #207 dnia: Września 23, 2018, 16:58:12 »
Nie wiem na jakiej podstawie Mazaku twierdzisz, że B-25 jako AI nie będzie w BoBp. Jak do tej pory było tak, że to co napisano w zapowiedziach to się ukazywało. Więc nie ma podstaw by twierdzić, że będzie inaczej.

« Odpowiedź #208 dnia: Września 23, 2018, 19:03:22 »
Gdyby B-25 był do kupienia jako "premka'' to brałbym go w ciemno. Nawet jeśli w karierze latało by się nim tylko przez miesiąc :D. Po kilku filmach w klimatach bombowców z literą B-XX chciałbym doświadczyć podobnych wrażeń w nowym IŁ-ku. Latam co prawda jako pilot He-111/Pe-2 ale jednak to nie to samo, a jedynie namiastka. Myślę, że na prawdę wiele osób chciało by Mitchella, swoją drogą mógłby zaistnieć również w innym, jakimś daleko planowym DLC-ku o froncie wschodnim ale z lat 44-45, ruscy przecież ich sporo dostali w ramach LL (Lend-Lease ???)

No i powinni dopracować MP, dla mnie ten tryb za bardzo przypomina WT. Lata się tak bez składu ni ładu, fajnym rozwiązaniem i moim osobistym marzeniem było by stworzenie kariery w wersji multiplayer. To by było na prawdę coś...

Jak już wspominałem przecinek to nie kropka. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Września 23, 2018, 19:30:06 wysłana przez KosiMazaki »

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #209 dnia: Września 23, 2018, 19:33:37 »
Jeden by polatał B-25, drugi Ju-88, Inny Schwalbe, a jeszcze inny latającym T-34 w malowaniu Hello Kitty albo jednorożcem. Lista jest naprawdę bardzo długa, a każdy ma swojego ulubieńca. Natomiast koń jaki jest każdy widzi i z tego trzeba się cieszyć. Jeżeli chcesz mieć wszystkiego dużo + mody to pozostaje Ci IŁ-2 1946.
« Ostatnia zmiana: Września 23, 2018, 19:57:39 wysłana przez KosiMazaki »