- P-40 vs. Bf 109E-7 - raczej TnB niż BnZ przeciwko E-7, choć E-7 jest chyba porównywalna w grze z P-40 i tutaj właściwie jest podobnie
- P-40 vs. ŁaGG-3 - kwestia TnB i BnZ raczej wyrównana
- P-40 vs. Jak-1 - nie wiem, jak zwrotność Jaka-1 w porównaniu do ŁaGGa-3, ale ŁaGG wydaje mi się zwrotniejszy i bardziej żwawy, więc raczej będziemy stosować TnB przeciwko Jakowi-1
- P-40 vs. Fw 190A - wiadomo - TnB
- P-40 vs. Bf 109F-2 i F4 - TnB, choć czytałem, że F-4 jest dość zwrotna
Generalnie takie rozważania to można sobie o kant czterech liter potłuc.
Nie ma to żadnego sensu w BoX'ie.
Wszystko zależy od sytuacji wyjściowej i doświadczenia kierowcy. Tylko tyle i aż tyle.
Latałem P-40 na
http://ts3.virtualpilots.fi:8000/en/ całkiem sporo i powiem, że jak masz przewagę wysokości i zaskoczenia, to raczej nic i nikt nie powinien Ci zagrozić.
6 półcalówek robi sito z każdego samolotu obojętnie z czego był zbudowany. Draśnięcie mietka czy foki (a foki w szczególności) powoduje jeżeli nie koniec walki od razu, to wybija z głowy kierowcy 109 czy 190 ochotę do walki. Widziałem gościa na wings of liberty ze streakiem w okolicach 90 latającego własnie na P-40.
Latanie na MC202 to fajna rzecz o ile masz kolegów w okolicy, albo jesteście przynajmniej we trzech. Latanie samemu na wymagającym serwerze (np TAW) to już inna para kaloszy, no chyba że trzymasz 7k all the time (jest szybszy od E7 na wysokości). Ale już na wspomnianym fińskim frońcie latałem na MC202 (z podami) na I-16 nisko nad ziemią i było całkiem całkiem.
To o czym chcę Ci powiedzieć to że nie ma sztywnych reguł wykorzystania danego samolotu. Ostatnio po wypuszczeniu klap w A3 zrobiłem bylejaka-1 na drugim kółku i chyba facet był bardziej zdziwiony niż ja, bo nominalnie powinienem go mieć za plecami po pierwszym

Zdarzyło mi się rozwalić 3 na 110-tce (
http://taw.stg2.de/pilot_sortie.php?id=41525&name=JG700_Rammjager) - ale traktuję to raczej w kategoriach szczęścia, niż moich umiejętności, bo P-40 atakowały cele naziemne.
Reasumując - nie ma reguły. Możesz dostać czapę od pilota I-16 latając na A5, czy latając na parchu FN możesz dostać pk od pilota E-7.
Stara zasada z FB czy iła sprawdza się i tutaj - trenuj, trenuj i jeszcze raz trenuj. Reszta przyjdzie z czasem

Ramm.