Z tego co napisałeś zrozumiałem, że LED działa w fizycznym kokpicie po uruchomieniu SIOC z wpisanym skryptem, FAST oraz BMS4. To jest już sukces.
Co do notacji to faktycznie piszemy duże litery a dla znaków specjalnych poprzedzamy je prefiksem \ np. ESC to \D.
Przejdźmy do przełączników, ponieważ to jest najłatwiejszy test. Ja budowałem płytę Master po swojemu, ale z tego co pamiętam to wejścia na płycie oryginalnej są na złączach 40 pin J3 oraz J4. W ANNEX I IOCARD Assembly and settings jest schemat wejść na łączówki oraz numeracja wejść. Zauważ, że nie jest to po kolei np. wejście 000 jest na pin 7, wejście 001 na pin 1 itd. Grupa 1 jest na pin 10. Dla testu np. przycisku lub przełącznika podłączamy jeden koniec do pin 7 drugi do pin 10. Sprawdzamy w controlador czy po przełączeniu lub przyciśnięciu pojawi się w okienku liczba 000, która odpowiada fizycznemu adresowi. Dla mojego przykładu jest np. adres wejścia fizycznego Input 30 ale można zmienić na Input 000
Var 1039, Link IOCARD_SW, Input 30, Type I // Ext LightFlash-Stady
Var 1039 jest nasza logiczną zmienną, która w moim przykładzie (poprzedni post) komunikuje się z pc przez Var 1000 w instrukcji
Var 1000, Link KEYS // sent keys to PC
Jeśli mamy już sprawdzony fizyczny adres np. 000 to pozostaje sprawdzić przypisanie klawiatury w setup BMS4. Jeśli mamy określone dwie funkcja na włączanie oraz wyłączanie np. świateł to przypisujemy im wg. notacji SIOC odpowiednie wyrażenia, w moim przykładzie dla #41 oraz dla #42.
Wpisujemy ten skrypt do sioc.ini pod określone miejsce i uruchamiamy SIOC następnie BMS4. Wykonujemy lot treningowy i sprawdzamy działanie naszego przycisku lub przełącznika. Musi być widoczny efekt na panelu falcona na ekranie monitora.
Napisałem tak szczegółowo, ponieważ OC trochę niefortunnie wyprowadziła sygnały na złącza i można się pomylić. Ja zrobiłem to inaczej tzn. wyprowadziłem grupy na złącza 10 pin (9 wejść i grupa). To musi działać, napisz co uzyskałeś.