Mam problem jak przedstawić problem. Zacznę od tego, że stosowałem jednocześnie 4 sterowniki tzn. OC, SimOut, MJoy oraz DMKys8 i to powodowało pewne problemy. Stopniowo zastąpiłem MJoy DMKeys8 oraz DMJoy, ale OC oraz SimIn w ograniczonym stopniu także realizuje sterowanie przełączników oraz przycisków. Najłatwiej programować MJoy (SVMapper) oraz DMKeys8. Zajmowałem się tym parę lat temu - tyle wstępu. Kilka praktycznych rad.
W OC wprowadziłem pewną modyfikację, która mi pomogła uniknąć konfliktu z innymi programami (dlaczego tak było - nie znam odpowiedzi). Wprowadziłem w SIOC dla opisu przypisań klawiatury pod #1= pustą funkcję. Przykład to wyjaśni.
Przykład
#1=
#2=\3C\4
var 1000, Link KEYS
var 1001, LinkIOCARD_SW,Input 0, Type I
IF v1001=1
v1000=2
ELSE
v1000=1
MJoy programowałem w HSC chociaż można było w SVMapper.
Tutaj są przydatne dwie funkcje KeyboardOutput: SendKeysDown ("k") oraz KeyboardOutput: SendKeysUp ("k"). U mnie to ozn. hamowanie na płycie lotniska, ale w SVMapper wystarczy continuous o ile pamiętam.
OC także można programować w HSC. Ja tego nie robiłem, ponieważ nie miałem takiej potrzeby. Można zapytać na pw autora Codeking.
W DMKeys8 ten problem nie istnieje. Reasumując jeśli nie uda się w SIOC (OC) to faktycznie w Twoim przypadku pozostaje MJoy. Ja już od dłuższego czasu tym się nie zajmuję, dlatego mogę tylko coś sugerować.