Autor Wątek: Falcon Pit - F-16 Wojskowej Akademii Technicznej w Warszawie  (Przeczytany 49602 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Falcon Pit - F-16 Wojskowej Akademii Technicznej w Warszawie
« Odpowiedź #360 dnia: Września 04, 2017, 10:42:28 »
Co tu dużo pisać - miód, bajka i maliny :D

« Odpowiedź #361 dnia: Września 06, 2017, 08:54:03 »
Na dzień dzisiejszy brakuje nam podłączonych i zaprogramowanych paneli: CMDS, paneli z konsoli centralnej, oxygen oraz lighting do którego projektuje sterownik PWM do sterowania jasnością podświetleń poszczególnych sekcji. Czekam również na wyświetlacze 7" pod MFD. Reszta paneli zaprogramowana, przetestowana i oblatana. :)

« Odpowiedź #362 dnia: Października 03, 2017, 00:02:53 »
Ostatnio testuje start z "ciemnego" kokpitu. Mała próbka pod linkiem: https://drive.google.com/file/d/0B0auDq9a7dEcYXBMaXNLXzVzRXM/view?usp=sharing
Dostałem wyświetlacze do MFD, czekają na montaż. Już 13 października Noc w Instytucie Lotnictwa, kto chciałby zobaczyć nasz symulator z bliska ? ;>

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #363 dnia: Października 03, 2017, 09:15:18 »
Wygląda bardzo profesjonalnie i robi wrażenie. Z chęcią bym zobaczył na żywo ale do Stolicy trochę daleko mam ;).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #364 dnia: Października 03, 2017, 15:26:21 »
Już 13 października Noc w Instytucie Lotnictwa, kto chciałby zobaczyć nasz symulator z bliska ? ;>

Tylko zobaczyć, czy może dacie polatać?

« Odpowiedź #365 dnia: Października 03, 2017, 15:28:28 »
Damy polatać ;)

« Odpowiedź #366 dnia: Listopada 19, 2017, 13:11:44 »
Coraz bardziej ADi przypomina ADI  :evil:. Tak naprawdę, to brakuje tylko podświetlenia, a potencjometr od pokrętła nie jest podpięty, bo pan inżynier nie przewidział miejsca w obudowie na kable i trzeba drukować boki jeszcze raz. Co do świecidełek, to chyba pojawia się problem, bo z Falcona nie da się wyciągnąć danych na ten temat, i  się zastanawiam, czy po prostu nie zrobić wyprowadzenia obudowie, do sterowania z zewnątrz. Jak widać na załączonym filmiku, oprócz zakrętomierza i chyłomierza całkiem ładnie pracują wskazania od ILSa, ale i tak muszę serwa podmienić - teraz jest wersja micro z naprawdę małym momentem. Dwa zdążyłem już spalić, jak wsadziłem wszystko do budy, bo okazuje się, że dystans pomiędzy obudową a ramieniem wskaźnika jest zbyt mały, powstaje zbyt duże tarcie i obudowa serwa aż się topi przy silniku.

https://www.youtube.com/watch?v=BhPgzWJe7YY